Môže to byť alergia na pomaranče?

pastelka99
27. jan 2012

Moja malá má rok aj mesiac, a pomaly , ale iste jej začínam ponúkať našu kuchyňu, naše jedlá, ktoré aj my jeme s mužom.
Avšak som si včera všimla, že je na hrudníčku vyhádzaná, nie sú to vyrážky, ale skôr také fliačiky, červené, neviem z čoho to môže byť, lebo som jej dala aj trošku pomaranču, aj mleté hovädzie mäsko na kečupe, aj takej trošku paprikovej omáčke, neviem, no mám obavy, že to bude z toho pomaranču a chcem sa opýtať, že ak by to bolo z toho, znamená to, že už má alergiu a pomaranče, mandarinky a podobné ovocie už nikdy nebude môcť???

tea333
27. jan 2012

hlavne jej nedavaj piate cez deviate. ked skusas nieco nove, skusaj po jednom. pomaranc a vo vseobecnosti citrusy by podla mna nemali byt davane detom skoro, lebo sa zbytocne zvysuje riziko alergie.su to totiz alergeny a ja by som uprednostnila "nase" ovocie.kozne prejavy po alergii sa vacsinou prejavuju hned, resp do par minut.fliaciky mozu byt kludne z alergie.
ak ma alergiu na citrusy, moze to prejst. moji bratia mavali vysyp po citrusoch, a v dospelosti ho uz nemavali a normalne citrusy jedia.

aucuba
1. jan 2015

Samozrejme veškeré citrusové ovocie môžu spôsobiť alergiu...

meluela
1. jan 2015

@pastelka99 skus vsetky tie veci znovu postupne a s odstupom niekolkych dni