Môže súsvisieť dýchanie novorodenca ústami s refluxom?

evitka83
24. mar 2020

Prosim Vas, mate niekto skusenost, ze novorodenec dychal ustami, hlavne v spanku bez priciny? Nema plny nos. Maly ma zrejme reflux. Neviem, ci to moze suvisiet. Dakujem

zuzana_ilkova
24. mar 2020

Moj maly to niekedy robi ked sa mu v noci vrati mliecko...je to nieco ako vnutorny reflux alebo nieco take...deticky nemaju este vyvinutu klapku zaludka a tak sa im niekedy vrati mliecko... ja pouzivam (klinovy vankus alebo )antirefluxny vankus... a tiez kvapkam aliamare aby sa precistili dychacie cesty ...odporucam aj odsavacku na sopliky staci uplne taka ze jeden koniec si das do pusi a potiahnes ...tiez pomaha ked si babo poriadne odgrgne co sa mojmu malemu nie vzdy podari lebo mi zaspi na flasi v noci

zuzana_ilkova
24. mar 2020

Ako neviem ci je to tym ale myslim si, malo by to cca do 3 mesiacov prestat same ak nema diagnostikovany skutocny reflux tam uz neviem aky dalsi priebeh je

sunny8
24. mar 2020

Mandle ? U dcérky sme to tak mali .. odmalička veľké mandle

zuzana_ilkova
25. mar 2020

@sunny8 a to je sposobovalo take problemi? Dobre vediet dam si na to pozor vie to aj detska lekarka zhodnotit alebo treba ist na org?

tosomja
25. mar 2020

Môj malinký má silný reflux, aj 5x si odgrgne, po hodine zase. Zvracia, plače.
Pijeme Sunar AR, je to trošku lepšie. Ale znížila som mu dávku, na 60ml a dávam častejšie.
A tiež sa mu vracia mlieko do úst, do nosa. Preto dýcha ustami.

mata391
25. mar 2020

Moja mala dýcha od narodenia prevažne ústami. Boli sme aj na ORL, vraj všetko ok a nemá dôvod dýchať ústami, cize časom by to malo prestať. Ma 10 mesiacov

sunny8
25. mar 2020

@zuzana_ilkova ma to vedieť aj detský lekár .. nás žiaľ nevedel alebo tomu nedával nejaký dôraz. Chodila som tam ako na klavír že treba nám papier na ORL že zle dýcha. Alebo že chrape .. má plný noštek aj keď je zdravá. Dýcha neustále ústami. No až raz na pohotovosti nám dr povedal že okamžite k ORL a to už dcéra mala 3 roky. 🙄 Nakoniec to dopadlo tak že sme sa noc čo noc báli lebo sa jej zastavovalo dýchanie a hrozilo reálne udusenie. Našťastie je rok po operácii (skoro) a je všetko v poriadku. Dýchala hneď od začiatku nosom aj počas dňa aj v noci 🙂 nebolo treba upozorňovať nech nedýcha ústami a toho som sa bála najviac

zuzana_ilkova
25. mar 2020

@sunny8 super dakujem za radu, urcite sa na to opytam detskej a pripadne orl absolvujeme 🙂