Je možné podávať 4 ročnému dieťatu tieto dve sirupy náraz? Má niekto skúsenosť?
Ja som davala pri silnej nadche, ked mali huste sople teraz naraz oba. Ale s casovym odstupom a polovicnu davku Solmucolu a polovicnu Sinupret. Ale my sme mali tabletky a sacky uz, maju 8 a 6 rokov. Zabralo to vyborne, iba vecer som davala par dni Olynth, aby sa im lepsie dychalo. Potom uz len morsku vodu. Kasel nemali vyrazny ani jeden. Najmladsiemu 10 mesacnemu som davala Sinupret kvapky, soplil aj tak 3 tyzdne a teraz je stvrty a este stale mu sopel zateka, aj ked odsavam...🙄
Podla mna, su na to iste, ale maju iby mechanizmus ucinku. Pobit sa nepobiju, len nedaj naraz a plnu davku, aby to az moc nepodporilo vykasliavanie, podla mna teda...
Nam doktoeka davala tak ze cez den solmucol na vykasliavanie a na noc stoptusin a fenistil na ukludnenie kasla
@nevenka Sinupret sa moze davat aj takym malinkym? Moj je o rok starsi od tvojho, tiez sa nevie zbavit soplov, no pozerala som, ze Sinupret je az od 2 rokov, asi kvoli alkoholu? Ci existuje aj nejaka verzia pre mensich?
Ja mam muza farmaceuta a ten mi kazal nekombinovat.
Sinupret (moze sa podavat od 2 rokov) je na uvolnenie hlienov, dobre funguje pri zapchatom nose, na uvolnenie hlienov pri zapchatych dutinach.
Solmucol sa zasa podava na vykasliavanie zatekajucich hlienov.
@marianarem nie je ina verzia, mne to povedala pediatricka, ze mozem, 10 kvapiek 3x denne, ze take mnozstvo alkoholu mu neuskodi. No radsej som davala, akoby mu to huste stieklo na priedusky, to uz potom nemocnica. A to nechcem.
@titla a ked ma upchate dutiny a vykasliava tiez, ci z týchto dvoch je lepšie mala mala up nos, davali sme sinupret pustili a sa nadcha, zacal kasel a zmenila som. To na solmucol, len nos zase upchaty dá
@zranena123 do nosa physiomer, fukat sopliky, ked este nevie, tak odsavat, tyzden mozete do nosteka 3x denne striekat aj nasivin/olynth (ten pre deti).
Kasel velmi zalezi ci ma suchy drazdivy (vtedy stoptusin), alebo potrebuje vykasliavat hlieny (solmucol). Ale u nas sa velmi osvedcil calciovy sirup na kasel.
Vyznam sa len v tom co su to za sirupy, solmucol je mucolytikum - na odhlienovanie, odkasliavanie, sinupret je bylinny sirup vlastne nato iste. Neviem ci vam tak kazala lekarka ze spolu alebo to mate dako casovo oddelene jeden vtedy a jeden iny cas. Jeden ci druhy ulavuje hlieny a aby sa lahsie kaslalo. Su to dve rozne zlozky , nevidim dako problem aby bralo dietatko oba sirupy, len nie v rovnaky cas obidva.som len laik s chorymi plucami, chcela som len poradit.