Ahojte,
drobec (vcera ukonceny 4.mesiac) ma sopliky. Mozem mu drzat masku z inhalatora pri nose a moze takymto sposobom inhalovat Vincentku? Alebo je este skoro. Nikde som sa nedopatrala od akeho veku je mozne pouzit inhalator.
Dakujem
Skôr by som kvapkala morskú vodu aliamare niekoľkokrát denne aj keď nebude chorý, preventívne. A vincentku inhalovať môže no ja by som zvolila variantu iba do ovzdušia výpary aj to pomoze. Dobre je aj kvapkat materské mlieko do nosteka a dať cibuľu k postieľke. Skore zotavenie🙂
@ema32 S tymi kvapkami do nosa som pocula rozne nazory. Jeden pediater mi povedal to iste ze par kvapiek kedykolvek je dobre dat aj ked dieta nie je chore. Ina terapeutka zase ze do nosa ziadne kvapky... prirodzene do nosa tekutina nikdy nejde... nos nie je na to aby don isli tekutiny... ze potom to tecie do usi a su z toho caste zapaly ucha. Asi najlepsie take nieco v strede a dat kvapky do nosa iba ked je chory a nemoze dychat.
@andreatytler tak asi najlepšia varianta je nasypať soľ do vody a nechat vrieť alebo návšteva soľnej jaskyne ;)
Ak tomu dobre rozumiem mam prevarit vincentku a horuci hrniec dat k postielke? 😊
ano tak ako vravis. Ak mas prenosny varic, varit pri postielke aby sa vyparovalo viac a dlhsie.
@ema32 Ta solna jaskyna je urcite najlepsie v podstate akakolvek jaskyna. Viem ze niekde na strednom Slovensku bola taka co sa tam liecili deticky pravdelne tak ze tam spavali... s tym varenim slanej vody nemam skusenosti... neviem ci to ma ucinok a ci sa ta sol dostane do ovzdusia alebo len ostane v hrnci.
@andreatytler to nemam 🤷♀️
@viestta zvlhcovac mam. Aj difuzer. Len nie je ultrazvukovy. Ale neviem ci tam moze ist slana voda. Do difuzera som mu dala kamilky
Môže inhalovat. Nieje to už také bábätko.
2x denne. Do inhalatora 2 ml fyziologickeho roztoku a pridržať na tvaricke.
Do nosa kvapkat napr. Sterimar.
Len žiadne hrnce s horúčkou vodou. Aby nedošlo k úrazu.
Niekedy je lepšie opýtať sa pediatra cez telefón 😉 skore uzdravenie.
@lenqua_12325 ma dovcu 🤷♀️
Tak.. vyššie som písala.
@andreatytler áno Bystrianska jaskyňa bola som 2x po 3 týždne na pobyte ako dieťa a celý rok po pobyte som nechitila žiadnu chorobu, nádchu chrípku... Neskutočne silný účinok to malo, škoda že to zrušili