Syn ma 17 mesiacov a veľmi spickuje, cvičíme s ním, ale najmä na zahraničných weboch sa všade spickovanie úzko spája s autizmom preto mám obavy :(
Ja mám 7 ročnú zdravú dcéru ktorá špičkovala odkedy začala chodiť a prestala až keď som meškala do práce, vonku pol metra snehu a ona sa motala po špičkach tak som jej dosť zvýšeným hlasom povedala, že ak okamžite nepôjde normálne nechám ju tam 😂 a odvtedy chodila pekne 😂 ani ma len nenapadlo spájať si to s autizmom
Môže to byť nosením nesprávnej obuvy, skúsila by som barefooty (treba zamerať dĺžku a šírku nožičky, lebo napr úzke barefoot topánky nebudú vhodné na šíroku nôžku a naopak)... Vnútri nech je dieťa bosé, nech majú nôžky voľnosť a možnosť sa veľa ohýbať, žiadne papučky... Prípadne by som najprv skočila za fyzioterapeutom.
Ano dovody na spickovanie su rozne aj napriklad davanie do pavuka, hopsadla kde dieta je vo vzduchu a odraz sa od zeme, tahanie za ruky pri “uceni” chodenia, alebo nevhodna obuv v zaciatkoch chodenia (pripadne obuvanie takej obuvi este skor ako dieta chodi), pripadne aj nejaky neurologicky priblem.
alebo len preto, ze proste dieta chce tak chodit. Moja dcera je prikladom,ze sa jej tak dobre chodi
ja som toto tiež robila od decka.Sem tam som sa pozabudla a ešte na základke takto išla🙂 a žiaden autizmus teda nemám.Prešlo to postupne samo
Ak je spickovanie jedina vec, co sa u tvojho dietata vymyka normalu, tak to autizmus nebude. Pri autizme je viacej prejavov naraz .
Mame 2 deti v rodine, ktoré dlho špičkovali a sú uplne ok, vyrastli z toho.
To by malo každé druhé (ak nie každé) dieťa autizmus
Ja poznám dieťatko, čo tiež chodilo po špičkách dosť dlho a nie je autista.
Moja dcéra tiež spickuje a nemá autizmus... Treba sa pýtať na vyšetrenie k neurológovi, zisti príčinu