Môže sa u 9 mesačného dieťaťa objaviť reflux?

jaja23
3. apr 2019

Ahojte, tak zase problém. Malému, bude mať 9 mesiacov sa v poslednom čase vracia akoby strava do hrdielka, aspoň to tak vyzerá. Cez deň sa budí s plačom, mrasti tváričku, preglga. Aj teraz ako išiel spať, začal plakať a mrasti sa. Potom sa mu začne stikutat. Kaka 2 x za deň, raz tvrdšie, raz riedke. Občas ma v plienky akoby nestravenu stravu. Papa nutrilon a príkrmy, dnes sa mi zdá, akoby ho podrazdila výživa na desiatu. Je mi ľúto vidieť ho takto.. Mate s tým skúsenosť? Do teraz nemal žiadny problém. Môže sa reflux objaviť aj neskor? Cez deň spi tak 20 minút a budí sa na toto s plačom. Alebo ho páli zaha? Ďakuje. Veľmi.

jaja23
autor
3. apr 2019

Ešte som zabudla, idu mu zúbky už dlho, zatiaľ žiadny nevyšiel. Ale ide mu asi viac naraz. Občas je z toho nervózny, ale nic hrozne.

lenadka
3. apr 2019

@jaja23 môže, pomáha gastrotus sirup. Môjmu to začalo tiež prikrmami aké až keď dom začala zaraďovať paradajky. Tiež cca 9-10 mesiac. Treba to riešiť inak sa zapáli pažerák. Dokonca aj ATB musel potom brať. Keď sa to zahojilo i chvíľu zas až na druhý alebo tretí krát sme zistili že je to z refluxu. On máva z refluxu aj kašeľ. Gastrotus neublíži aj keby reflux nemal. Vyskúšaj, nech sa netrápi drobec.

jaja23
autor
4. apr 2019

@lenadka ďakujem skusime