Môže sa dcéra nakaziť herpesom?

bessdonna
17. júl 2023

Baby otazocka. Boli sme u svokry a bola prechladnuta, kychala, mala herpes a malej dala pusu na nozku. Aj tak sa moze nakazit herpesom? Dvakrat uz bola ockovana, o chvilu bude mat 6mes.nevedeli sme, ze je chora. Nechcem panikarit, co si o tom myslite?

judit47
17. júl 2023

Moze nemusi, herpes(jeho virus) sposobuje aj 6tu chorobu napr, tak moze cokolvek ale aj nemusi nic🙂
Budujte imunitu🙃

bessdonna
autor
17. júl 2023

@judit47 ked som ja uplne posero. Aj ked iba na nozku?

lily246
17. júl 2023

@bessdonna svokra je asi veľmi zadubená a neohľaduplná osoba však? Herpetický vírus je pre tak malé dieťa nebezpečný. Výsev sprevádzaný horúčkou býva u bábätiek na ďasnách a v ústach, nie na pere, preto hrozí dehydratácia. Môže dostať napr. aj zápal očných spojiviek.

judit47
17. júl 2023

@bessdonna z toho bozku nic alw ked tam kychala ten rozptyl slin je velky ved uvidis.

lucia147852
17. júl 2023

No svokra je kapitola 🤦🏽‍♀️ By som sa zobrala a odišla. Ockovanie s tým nič nemá, to sú vakcíny na úplne iné choroby.

bessdonna
autor
17. júl 2023

@lucia147852 muz mi vysvetluje, ze ona je len prechladnuta, ze to nie je nakazlive. Inokedy sa boji rovnako ako ja a ked ide o jeho mamu tak neni to nakazlive. Sedeli sme tam dost, kaslala cely cas. Nasrata som. A vidim ze je ofucany, ze som sa opovazila povedat, ze ju mohla nakazit.

sapetka
17. júl 2023

Od kedy nadcha nie je nakazliva? Virus sa orenasa vzduchom moze a nemusi nic dostat. Nepanikar , nasrata budes ked bude dovod

marianarem
17. júl 2023

@bessdonna Mohla ju nakazit. Nastasie pre polrocne babatko to uz nepredstavuje az take riziko ako pre novorodenca.
A inac ja nechapem to, co sa bezne hovori, ze prechladnutie nie je nakazlive. Ludia to beru tak, ze im iba bola zima a tak sa teraz citia choro a to sa na ineho preniest nemoze. Realne je kazda choroba proste infekt a moze sa nim nakazit aj niekto iny.

nevenka
17. júl 2023

@bessdonna hej, sestra mi teraz hovorila, ze muz bol prechladnuty z klimy a dnes mala 5 mesacna horucky a vecer uz aj ju boli hrdlo. A ona teda v klime nikde nebola. Takze virus.
Herpes som mala pri oboch detoch, ked boli malinke, ja z nevyspatia, vycerpania, som to dostala, pri jednom som nosila rusko, aby som nemala pokusenie cmukat, to som furt robila instinktivne, pri dalsom nic, len som si v kuse umyvala ruky a natierala casto propolisom. Boztek som davala na nozicky, ale este si nozicky nedavali do pusy. Nic sa nestalo.
To kychanie je horsie, no...Uvidite.

nelca0510
18. júl 2023

Ty si vážne dovolila,aby kychajuca osoba so soplom držala tvoje dieťa a ešte ho s herpesom aj cmukala? A že to nie je nákazlivé,lebo muž povedal? Nahnevaná máš byť na seba,že si sa automaticky neotocila,lebo v týchto teplach budeš riešiť chorobu dieťaťa. A to,že je dieťa 2x očkovane s tým nič nemá.

bessdonna
autor
18. júl 2023

@sapetka a manzel je inteligentna osoba. Ale mama je mama.vraj to nevidel.

bessdonna
autor
18. júl 2023

@nelca0510 drzala som dieta postojacky a ona podisla a dala jej pusu na nohu. Alebo teda viac. Potom povedala ze ju nezoberie na ruky lebo kycha. Co utocis? Nevedela som o chorobe a muz sa vyjadroval az doma.

bessdonna
autor
18. júl 2023

@marianarem presne. Potom som mu citovala z netukolko dni sa prenasa chripka a kolko prechladnutie. Odvtedy sa so mnou nebavi.

nelca0510
18. júl 2023

@bessdonna otočím sa vo dverách a idem preč,keď nám malé dieťa a druhý človek je chorý. Utocis na svokru,ale všetci traja ste urobili chybu. A ešte s herpesom dovolíš,aby ju bozkávala. Vážne ste strašne jednoduchi ľudia,čo ani len netušia,ako sa choroby prenášajú.

bessdonna
autor
18. júl 2023

@nelca0510 ty mas problemy zrejme s chapanim a citanim takze nekomentujem

erika821
6. júl 2024

Moja svokra bola úplne nachladnutá, kychala, videla som že nos plný a červený, ale bohužiaľ všimla som si to až pred odchodom....dcérka mala dva týždne, ale na návštevu sme museli ísť lebo aj manžel aj svokrovci naliehali.....keď sme prišli domov, s manželom som sa tak pohádala že až....pre jednu staru hlúpu ropuchu....každý normálny človek povie že necítim sa ok nechoďte....ale....našťastie maličká síce nemala.twploty ale strašne zvracala, to boli fontány z úst a nosa až do očí.....odvtedy tam chodíme.len na narodky a meniny i ak absolútne
...u mňa ako ľudia skončili, nie to starí rodičia....

bessdonna
autor
8. júl 2024

@erika821 oni si to neuvedomuju,su jednoduchi,myslia si,ze nikoho nenakazia,lebo je to nenakazlive,lebo tu bol aj xy a nenakazil sa.proste nic im nevysvetlis.kebyze mam druhe babo tak pocas sestonedelia nikam nepojdem na navstevu.iba prechadzky,lekar,pre starsiu do skoly ked muz nemoze.a navstevy podla toho ako to citim ale cca mesiac po porode len rodina a v rusku.lebo mi vadi ked mi bozkavaju a oslintaju novorodenca.