Môže sa 6,5 mesačné dieťa vysypať z lepku?

bashee
13. nov 2021

Moze sa 6,5 mesacne dieta vysypat z lepku? Alebo sa neznasanlivost tejto zlozky skor prejavi krcami, hnackami a traviacimi tazkostami?
Pytam sa preto, lebo maly ma na okraji bruska skor na bokoch vysev - taka krupicka jemne cervenej farby odkedy dostava lepok castejsie to jest kazdy den kusok, asi 5 dni.
Niekto skusenost?
Uvazujem aj ci sa dieta nemoze v noci v plienke akoby spotit a sa mu taka krupica na bokoch vyhodi. Lebo toto nemaval.

kacena4
13. nov 2021

neviem co presne je ale moze to byt z hocicoho napr. z vajec, mlieka lepok mozno ale asi skor nie

veronika0310
13. nov 2021

Odmalička som mala celiakiu a ak som náhodou niečo zjedla čo obsahovalo lepok vždy sa to prejavilo bolesťou brucha, pripadne hnačkami 🙂

renab
13. nov 2021

U nas to bol prave vysyp, ktory poukazak na celiakiu. Ale nebola to akoby krupica, ale cervene vystupene flaky, ktore sa rozsirili z trupu na cele telo.

bashee
autor
13. nov 2021

@renab fuuha, to znie hrozne. To veru nie, u nas jemna krupicka. Ked vas tak citam vychadza mi z toho jablcko. Zjavne nie lepok.

renab
13. nov 2021

@bashee vyzeralo to hrozne, ale po vysadeni lepku to rychlo zmizlo. Ale s kazdou chybou v diete sa to ukazalo este minimalne 5 rokov.

ivana11155
13. nov 2021

@bashee môže to byť aj z lepku,napr našej dcére zistili po odberoch lebo mala časté afty a inak jej nič nebolo, žiadne hnačky ani bolesti brucha. Ale vtedy mi detská doktorka spomínala že chlapec z ambulancie mal len vysyp a urobili krvné testy a bol to lepok. Určite by som to lekárke na poradni spomenula.

maris5
13. nov 2021

Vysad lepok kym nezmiznu flaky, potom opat nasad lepok, ale nic ine v steave nepridavaj a uvidis reakciu. Ak sa opat zjavia flaky, tak ziadat odbery o lekara.