Ahojte maminky,
vo stvrtok sa mi 3rocna dcerka zobudila rano s velkou bolestou nozicky. Bolelo ju vraj koleno. Najprv sme si mysleli, ze jej len v noci strpla avsak potom som sa docitala, ze sprevadzane nepokojnym spankom sa jedna o rastove bolesti. Den na to, sa nam zvysila teplota na 37,4 a takto sme uz 3ti den. Ziadne lieky jej nedavam, citi sa dobre, je vesela, hrava, v piatok sme neboli ani vonku a vcera len tak na pol hodku. Neviem, ci sa zacina nejaka choroba, alebo to moze byt sposobene tym rastom?
Dakujem pekne za akekolvek prispevok 🙂 Ada
@janulkama
@adaf rastove bolesti vacsinou nebyvaju na 99% sprevadzane teplotou,ak teplota pretrvava moze ist o infekcne ochorenie alebo chripku,ktorej je teraz velmi vela vsade naokolo.Prave chripka sa hlavne u malych deti prejavi bud bolestou dlhej kosti alebo bolestou difuznou,t.j dieta nevie presne ukazat co a kde ho boli lebo bolest sa rozptyluje po klboch a slachach...Ak teplota pretrvava treba ist k lekarovi,pises,ze bolest klbika uz zmizla takze to nebude nic vaznejsie,drzim palce 😉
@omnia23 ahoj,len my máme problém,že nám sa tie teploty vracajú už od stredy,raz má 38°C,sama aj klesne,potom má viacej a ide hore,tak dám nurofen...takto sa to strieda,niekedy vydrží bez teploty aj 8 hodín,potom zasa nanovo...nekašle,ale zachrípol a dostal silnú nádchu a úplne zelený hustý soplík.A afty v pusinke.Ja som pred chvílkou založila tému na toto,ale nikto mi neodpovedal,tak píšem sem ☹ Plus tie chvílkové bolesti kĺbov...
@janulkama to znamena,ze telo bojuje s nejakou infekciou plus aj afticky tomu nasvedcuju,avsak este ma napadlo,nezjedol nieco nezvycajne,na co je alrgicky?Pricin je mnoho,z hlienov moze mat upchate dutiny a v nich zapal a z toho je ta teplota,ale moze to byt aj alergia na pel celkom kludne.
Nurofenom zbytocne neutlmuj teplotu,imunita dietatka pokial je bezne zdrave si s tym poradi,kludne ho mozes ponechat do 38,5...
@janulkama aerius sa podava aj vtedy,ak je zistena nespecifikovana alergicka reakcia,kontroluje alergicke reakcie ako take.Je vhodny pre deti lebo nesposobuje ospalost i ked ja by som malym pacientom vobec nepodavala taketo lieky...Myslim,ze pohotovost je zbytocna,pockajte si do zajtra a chodte priamo k pediatrovi,na pohotovosti vas aj tak odbiju,ze oni tam nie su pre zvysenu teplotu a sopliky 😠 Ano CRP je dobra vec,myslim ze lekar uz bude vediet ako postupovat 😉
@omnia23 no,tak to asi nie...aj tak nás náš pediater pravidelne posiela do BA vraj pre istotu!Ale na druhú stranu ju chápem,sme sledovaný od 1,5 roka v BA,tak nás radšej posiela hneď tam...je dosť pozadu si myslím,nie je zlá,to nemôžem povedať,snaží sa,ale aj tak vždy skončíme v BA na vyšetrení.
@omnia23 sledovaný pre podozrenie na cyklické teploty,musel chodiť na krtikoidá.Mal ich do 3,5 roka,potom to ustúpilo.nie celkom,ale je to na dobrej ceste..áno,vždy nás pošle na pohotovosť,že tam mu porobia vyšetrenia,ak by bolo treba...a na druhej strane,aj som rada,teraz ma napadlo,Maťko mal v decembri zápal plúc,nezistila mu to,povedala mi,že dýcha čisto.No ja som trvala na CRP,lebo sa mi nezdal.Že 184 mal...keď to uvidela,kázala mi aby som si sama zavolala do BA,že čo mám robiť.Ona sama nevedela,čo mu je.V ten deň sme utekali do BA,tam mu urobili kontrolné CRP a už mal 240...behom 2 hodín.A hneď,že zápal plúc,že či to naša lekárka nepočula 😒 Tak si vyber,ja sa toho už bojím,že sa niečo zanedbá,v nemocnici sme boli už 8 krát,preto radšej chodím na pohotovosť.Práve mi volala svokra,ideme do Skalice tento krát na vyšetrenie ešte dnes.Nepôjdeme cez pohotovosť,ale na oddelenie,nech ho poriadne prezrú.Zabudla som dodať,že Martin má dlhodobo zväčšené uzliny na krku,aj keď je zdravý sa mu nezmenšili.,keď som to povedala lekárke tá mi povedala,že deti to mávajú.Bez toho,aby mu ich skúsila.Martin keď otočí hlavu,tak mu strašne vystúpi,je mu vidieť.
@janulkama a uzliny dlhodobo zvacsene teda normalne nie su,moze sa jednat o bezny zapal az po vazne choroby a pohmatom to pani lekarka urcite nezisti,nehnevaj sa ale to vie predsa kazdy normalny clovek ze uzliny treba vysetrit a zvlast take,co su nad 1cm.Dieta moze mat kludne mononukleozu,ktora sa prejavuje podobne ako chripka,toxoplazmozu a kopu dalsich zalezitosti...
@omnia23 ja som s ním bola minulý mesiac na odberoch,ale odpoveď typu všetko celkom v norme mi nestačila a teraz keď takto sa toto vrátilo,vybavujeme iných lekárov.Teda podarilo sa a ideme tam...
Ja viem,že ide o moje dieťa,ale strašne ma odbíjajú lekári,že či som lekár,keď chcem to alebo to...je to moja chyba,viem,mala som viacej bojovať a nedať sa...ale už mi pretiekol pohár trpezlivosti a pôjdem po tom...
@adaf Moja dcerka tiez mavala obcas teploty a stazovala sa na bolesti noh. Niekedy som jej dala na noc Nurofen, aby v klude spala, aby ju to nerusilo zo spanku. Po par dnoch to odznelo. Tiez som si vravela, ze to ma asi z rastu. Ale ak by to trvalo dlhsie, nic nezkazis, ak zajdes k doktorovi.
Niekedy mi dcera hovori, ze ju boli noha, ale zatial sme nemuseli davat Nurofen od bolesti, vzdy to nejak preslo a ze by mala teplotu tak to vobec. Este som o tom nepocula.
ahoj, skuste radsej lekara, nase krstniatko tiez bolelo kolienko, ked bola mala, asi 2-rocna a zistili, ze v nom ma reumu :( radsej nech vam povedia, ze to je normalne, ako by ste uz mohli nieco riesit a neriesili ste. urcite to bude len tym, ze rastie, drzim paste 🙂