Môže pozerať dojča televízor?

kamanima
21. júl 2014

otázka skôr pre tých, čo pracujú s elektronikou a technológiami. názory mamičiek ma nezaujímajú. novodobé technológie sú totiž popredu, tak ma zaujíma, či aj súčasné televízory sú škodlivé na zrak malého dieťaťa alebo je technika v takom stave, že to mihanie pred očami, ked sem tam zazrie zapnutú telku je škodlivé

mamulienka30
21. júl 2014

Pokial viem, nejde LEN o zrak, ale aj pre prilisnu stimulaciu mozgu, ktore take dieta nevie spracovat. Ak chces nazory nie mamiciek, nepis to na forum pre mamicky, ale napis to na platformu s elektronikou 😝

rakywanda
21. júl 2014

už aj dve strakaté hračky zavedené na kočíku sú nevhodné pre malé dieťa - mozog nestíha spracovať toľko podnetov, nieto ešte mihotajúci sa mega obraz tv

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nanulik
21. júl 2014

a prečo je tu teda tá otázka ked ťa nezaujímaju názory mamičiek?
a myslím že dojča by TV pozerať nemalo.

la0813la
21. júl 2014

Ja keď som ležala s 5 mesačným chlapcom v nemocnici tak som mala pustený film na notebooku a keď prišiel primár poriadne ma zvrzal zo slovami NENIČTE MU ZRAK,EŠTE AJ TAK SA DOSŤ NAPOZERÁ DO OBRAZOVKY !!! takže si tiež myslím že to nie je vhodné moc, u nás tiež moc nejde TV ..Ale aj tak je to na každom rodičovi, nikto nikomu nemôže nariaďovať čo má a čo nie..tož môj názor 🙂

miku1
21. júl 2014

Ak ťa názory mamičiek nezaujímavú, tak nepíš na mamičkovské fóra, alebo si myslíš, že ľudia, ktorí by ti mohli dať adekvátnu odpoveď na tvoju otázku vysedávajú práve na Modrom koníkovi ????

havana_frost
21. júl 2014

Keďže to nie je diskusia, miniem svoju jedinú odpoveď na: prosím vás už jej nepíšte že je to mamičkovské fórum tak čo čakala! Už je to tu napísané 4x, ak potrebujete napísať len toto, tak je to strata času vášho aj čitateliek. Ja som napríklad zvedavá na fundovanú odpoveď a tak čakám, kedy sem pribudne niečo iné ako dodžub.

bambibam
21. júl 2014

Vôbec to neškodí ,keď sa budeš pred vypnutou telkou krútiť, mihať, a zvuk pridávať na hlasivkách poďla potreby. Takže veslo ďalej spievaj a tancuj napr: spievankovo,fíhu....a tvoje batola ťa ocení a zistíš sama ....inak takto debilnú otázku už dávno nik nepoložil..

stzu27
21. júl 2014

....Vplyv žiarenia televízora riešia najmä rodičia detí, aj napriek tomu, že nikdy nebola lekársky potvrdená skutočnosť, že jeho pozeranie dieťaťu poškodzuje zrak. Avšak televízor vysiela elektromagnetické žiarenie, ktoré môže spôsobiť bolesti hlavy, poruchy imunitného systému a znižuje koncentráciu. Škodí najmä batoľatám, tehotným ženám a ľuďom so zníženou imunitou. Podstatným rozdielom medzi klasickým televízorom a novými typmi obrazoviek je zmena vzdialenosti pri jej pozeraní. Staršie typy obrazoviek sme boli schopní pozerať z väčších vzdialeností, naproti tomu k novším typom sa vzdialenosť zmenšila. Do priameho kontaktu by sa nemali dostať hlavne najmenšie deti, ktoré patria k najrizikovejším skupinám. Mali by ste sa vyhýbať pozeraniu pri zhasnutom svetle, nakoľko oči sa tým mnohonásobne viac zaťažia ako pri bežnom dennom svetle, pri ktorom je jas obrazovky a okolitého svetla vyrovnaný.
Žiadna štúdia neuvádza odporučené časové rozmedzie, ako dlho pozerať televízor. Všetko záleží na jedincovi. Alarmujúci je pocit unavených a tzv. suchých očí, ktorému môžete predísť častejším žmurkaním oblažujúcim samotné oko o potrebnú vlhkosť. Alebo sa odporúča používať špeciálne kvapky, napríklad aj pri práci s počítačom, kde sa pocit suchého oka môže tiež dostaviť. Samotné oko sa viac unavuje pri sledovaní farebného obrazu ako čiernobieleho, pretože šošovka oka musí reagovať na každú farbu zvlášť. Je potrebné si uvedomiť, že všetkého veľa škodí najmä vtedy, ak ide o pozeranie televízie, ktorá náš zrak nadmieru zaťažuje.

Read more: http://feminity.zoznam.sk/c/629583/televizor-a-...

....ale to si si mohla vyhľadať aj sama....

kivinecka
21. júl 2014

Ja len nechapem co ma co.male dieta robit pred televiziou male by malo poznat knizky hracky a ne telku

mawka
21. júl 2014

moje nervy, sa tu riesia hovadiny a nechapem,. preco sa tu do nej navazate za otazku. su tu ovela trapnejsie otazky na urovni prveho stupna zakladnej skoly, osemstokrat otazka na rovnaky kocik, milion krat otazka "Som tehotna?", styrostopatdesiat otazok co so svojim nevernym muzom a vy sa tu pozastavujete nad tymto? sak aj na MK mozu byt mamy, ktore pracuju v technologiach a vedia dat odpoved.
a co sa tyka mojho nazoru, tak sa to vsetko strasne prehana. pokial nenechavas dieta sediet vylozene pred TV a cumakat do telky od dojcata, tak sem tam mihnutie nemoze uskodit,.
a co sa tyka ziarenia, doma je xy spotrebicov, ktore vyzaruju, ale tie iste prec nedate. zase sa tu nafukuje totalnu kravinu.

janinah
21. júl 2014

ak ťa zaujíma názor niekoho kto pracuje s očami ... je toľko vnemov a vplyvov na oči,že je toho ozaj priveľa a oči sa predčasne unavujú,sušia,oslabujú,chorejú......pc a tv pre dieťa čím neskôr a čím menej......kopu info nájdeš na nete aj odborné....