Môže pediater sám od seba vyradiť pacienta?

27. jan 2022

Dobrý večer / dobrý deň
Chcem sa spýtať ohľadom vyradenia z evidencie.
Moje deti mali pediatra, ale už išiel do dôchodku. Jeho evidenciu si zobral nový doktor. S týmto novým doktorom som mala menšiu výmenu názoru co sa týka starostlivosti, a komunikácií s deťmi. Nato my doktor povedal, že ma vyradí z evidencie, že nebude takýchto pacientov mať a nech sa do budúcna ani neopovazim prísť, že my deti neosetri.
Môže sám od seba takto pediater vyradiť pacienta, alebo musí počkať kym si nájdem nového pediatra?
Ďakujem

pribinak
27. jan 2022

Nie, nemusí čakať. Môže tá vyradiť.

mamina0078
27. jan 2022

Môže ťa vyradiť

pattinka
27. jan 2022

Ja pochybujem, že by ťa sám od seba vyradil, aj keď ste mali výmenu názorov. Takto mu ide za tvoje deti kapitacia (mesačne platba z poisťovne). Pochybujem, že by sám od seba poslal zdravotnú dokumentáciu tvojich deti na príslušné VÚC s tym, že vás nechce ako pacientov. Bude čakať, že si po karty prídeš sama.

pininka1
28. jan 2022

Moju mamu takto vyradil zubar a ani sa mu necudujem. Niekedy proste dojde trpezlivost aj ked su to pre nich peniaze. Aj kadernicka ku ktorej roky chodila jej povedala aby uz viac nechodila. Aj lekar ktory ju mal operovat jej povedal ze nebude ona jemu vraviet ako to ma robit a potom uz mala ozaj strach kedze islo o rakovinu. Proste s niekorymi sa ozaj neda...

michaela789
28. jan 2022

@pininka1 prepáč, dúfam, že sa neurazíš, ale mamina musí mať riadne grády 🙈😂

dievcacitajucelist
28. jan 2022

@pininka1 môj otec sa takto v podstate sám vyradil u zubára...počas vyšetrenia vstal a odišiel...no jo

pininka1
28. jan 2022

@michaela789 neurazim, suhlasim, vsade kde pride si ju hned zapamataju. Ked niekam volam nieco vybavit, kde predtym ona bola, hned vedia o koho ide. Ona sa chvali ako vzdy vedela vsetko vybavit,no ano, lebo kazdy chcel mat od nej pokoj. A rovnako narocna bola aj na nas, tazke bolo takto vyrastat. Nikdy nic nebolo dost dobre.

anjelicek26
28. jan 2022

Ano ako si ty mozes vybrat lekara, aj on ma pravo vyradit pacienta s nazormi, s ktorymi sa nestotoznuje - rozumej - matka nesuhlasi s ockovanim, liecbou, proste nicim, co povies, tak na co tam chodi? To je neproduktivne pre obe strany.

autor
28. jan 2022

Ďakujem za odpovede a dá sa niekde zistiť či už vyradil z evidencie alebo nie?

terezia323
28. jan 2022

Zavolaj si do poisťovne a oni ti povedia

dzina007
28. jan 2022

Myslím že jediný lekár/pediater ktorý ťa nemôže vyradiť je ten ktorý vás má v spádovej oblasti. Ak tento pediater nemá na starosti Vašu spádovú oblasť vyradiť Ťa môže.

anjelicek26
28. jan 2022

@dzina007 myslim, ze to fakt ide - https://www.porada.sk/t277673-vyradenie-z-evide... - bez udania dovodu alebo paragraf 12 odsek dva - prekrocenie unosneho pracovneho zatazenia, alias aj lekar ma len jedny nervy 😂 Len to musi pacientke oznamit pisomne...

autor
28. jan 2022

Ďakujem
Písomne ma zatiaľ nikto nekontaktoval.
Ja som lekárovi nezasahovala do liečby.
Mne iba dcéra plakala a bála sa, a to tomuto novému pediatrovi nepáčilo. Upozornil ma ze dcéra nespolupracuje a ze je moc uplakana. Tak som iba povedala, že či by nemohol byť trošku ľudský, usmiať sa na to dieťa a porozprávať sa. A nie si urobiť iba svoju robotu (popocuvat a vypísať lieky). Ano ja viem ze toho majú veľa, ale mne osobne bolo nepríjemné z tohto nového pediatra, proste chlad.
Podľa mňa detský lekár by sa tak mal aj aspoň trošku správať a nesprávat sa ako ku dospelému.
Predtým co sme mali pediatra moje deti tam chodili s úsmevom ale tam bol iný prístup.

Ešte raz ďakujem, skúsim teda zavolať do zdravotnej poisťovne.

anjelicek26
28. jan 2022

Inak je mozne, ze ta proste ani vyradovat nemusi, proste ta ako novu pacientku neprebral po tomto zazitku. Inak u nasej pediatricky je to tiez ako na pase, na kazdeho pacienta ma tak 5 minut, ale na vyber tu moc nemame, je tu strasne malo lekarov a vela deti.

luccija
28. jan 2022

@anjelicek26 musela podpísať novú dohodu, keď ju prebral.
Autorka po tomto by som tam už nechcela ani zostat, ale čo viem je obrovský problém si nájsť pediatra mimo svojho obvodu.Pokym Ta vyradí to aj trva, pokým sa to dozvie poisťovňa.Ved uvidíš v epobocke, keď máš zriadenú aplikáciu či si ďalší mesiac bude účtovať mesačný poplatok

beronsche
28. jan 2022

neviem ci spadovy pediater moze pacienta vyradit...
Ale otazka je, ci chces vobec k takemu cloveku chodit.. Nemas inu moznost?
Plus by som urcite poradila s poistovnou, ako postupovat..
@anjelicek26 lenze, ak je lekar normalny clovek s empatiou, tak sa ani v casovej riesni nebude spravat k malemu dietatu ako buran....

anjelicek26
28. jan 2022

@beronsche ale toto je jednostranny pohlad na vec, mozno sa spraval normalne a mama ocakavala uplne tutuli mutuli vysvetlovanie jej pokladiku, my sme tam neboli... niektore zeny maju prehnany ochranny pud, ved hore pise, ze sa s lekarom poriadne pohadala a jasne jej povedal, ze ju ako pacientku nechce, tak to asi bolo dost extrem, co sa stalo...

autor
28. jan 2022

@anjelicek26
Prepáč ale ja som nikde nepísala že som sa poriadne pohádala. Napísala som ze som mala menšiu výmenu názoru.
Ja mam 3 deti a nie som žiadne tutuli mutuli.

mata.g
2. máj 2022

Ahojte. Ak som zamestnaná a pediater mi práve mailom oznamil ze ma vyraduje z evidencie a po mesiaci ešte nebudem mat nového pediatra, tak čo mám robiť v pripade dalsej choroby dietata - Ocr? Na koho sa môžem obrátiť? Ďakujem za vašu radu

autor
3. máj 2022

@mata.g
Ahoj
Zavolaj si do poisťovne a tam ti dajú info.
Ja som mala ten istý problém s tým ze mne pediater povedal do očí "ze nech sa neopovazim prísť, že mi dieťa nebude liečiť a ze ma vyraduje z evidencie"
Po kontakte s poisťovňou som bola stále uňho evidovaná pokiaľ som si nenašla nového.
K dotyčnému lekárovi som ani nechodila všetko som riešila s pohotovostou.
Čo sa týka OCR-ti neporadím 😢
V dnešnej dobe ťažko sa hľadá nový pediater 😭 mam to trvalo skoro rok. Lebo všetci lekári komunikovali na mailovej forme a dokým dali vedieť, som sa nacakala. My sme to riešili akurát počas covidovej vlny.
Držím ti palce

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rencina_4
3. máj 2022

ako uz len z vlastnej hrdosti by som tam nesla a teda snazila by som sa si proste najst ineho lekara

mata.g
3. máj 2022

@rencina_4 Ahoj, ale čo som sa pýtala, všetko je plne. Co mam hladať súkromnú?

mata.g
3. máj 2022

Uff rok je dlho. Ja mam pocit ze som vyšachovaná, všetky pediatricky sú plné co som dnes zistovala. Ako ste potom riešili napr. povinne očkovanie veď to je dosť dôležité

autor
3. máj 2022

@mata.g
Áno rok je dlhá doba a ktomu ešte s deťmi. Ale my sme to riešili počas covidovej vlny a vtedy sa všetko posúvalo, dokonca aj očkovania a aj preventívne prehliadky. To bolo naše jedno šťastie.
A máš pediatra ktorému aj spadovo patríš?
Ak nie pozri si to na evuc a spadovy lekár ta zobrat musí.
Alebo skus zavolať do poisťovní a oni ti nájdu lekára.

mata.g
3. máj 2022

Ja chodím k rajonovej s deťmi od ich narodenia podľa administratívneho pobytu... po covidovej vlne zostala veľmi nepríjemná a začala na mňa vyťahovať ze ja vlastne bývam v zahraničí a nepatrím k nej a od vtedy nemáme dobre vzťahy. Ale deti mám prihlásené aj na môj pobyt v ba. Aj tak tvrdí že k nej nepatrím..

autor
4. máj 2022

@mata.g
Skus zavolať do poisťovne a normálne im povedz aký máš problém a ako to máš riešiť. Oni ti poradia.
Držím palce