Môže nás pediater odmietnuť?

29. aug 2023

Presťahovali sme sa , zmenili sme aj trvalý pobyt , tým pádom som si chcela zmeniť aj lekárov. Môjho obvodného aj synovu pediatričku. Je to v rámci Bratislavy no MHD to je pol hodina. Pediatrička pod ktorú spadame s adresou TP mi povedala; že ak nemám problem s touto pediatričkou mam ostať u nej že to je náš problem že sme sa presťahovali , že ona ma každý mesiac 30 detí+ sa ide rušiť nejaké zariadenie pre Ukrajincov takze jej príde dalších 100detí tak že ma proste nevezme.

sasa1310
29. aug 2023

áno, môže odmietnuť, keď má plno.

pribinak
29. aug 2023

Nespadas do jej obvodu, nemusí tá prijať.

autor
29. aug 2023

@pribinak akože nespadám? Veď píšem ze pediatrička pod ktorú spadame s adresou TP ma odmietla

pribinak
29. aug 2023

Prepáč, zle som to prečítala

petamich
29. aug 2023

spadovy pediater podla miesta TP vas zobrat musi, nasa pediatricka ma tolko deti, ze ma na dverach napisane, ze akonahle sa prestahujes, mas zmenit aj lekara 🤷‍♀️ proste tam chod a povedz, ze sucasna lekarka vas chce vyradit, lebo uz k nej nepatrite a proste musite zmenit, ak teda chces, lebo prepracovany pediater (co je v BA pomaly kazdy), je proste na figu, dobit sa tam alebo dostat termin na ockovanie je naozaj zaujimave

tramtada31
29. aug 2023

Podľa mna ta nemôže odmietnuť, ak spadas do jej rajónu. Len si podľa mna spravila chybu, keď si sa nechala odbiť. Na druhej strane, ak nie si vyslovene nespokojná, neodchádzala by som od tej pôvodnej. Tato naozaj bude zavalena pracou a bude sa to odvíjať na výkone. Naša napr nevezme neobjednanych pacientov a mozes s chorým dietatom cakat v čakárni hodiny

felycity
29. aug 2023

Pokial vss odmietli / spadovy dr , obrat sa na svoju poistovnu alebo vyssi uzemny celok

mamina7070
29. aug 2023

nemenila by som , dmietnut moze ak ma plny stav ale potom poistovna a vuc ti urcia ku ktoremu a mozes to mat kludne estedalej

mogaa
29. aug 2023

môže ťa odmietnuť ak má plný stav....vtedy vieš osloviť svoju poisťovňu a tá nájde pediatra ktorý vezme tvoje dieťa....ale nemusí to byť spádový, hlavne ak má plný stav.....

krtko1313
29. aug 2023

Bratislava má veľký problém. Naša doktorka odišla z polikliniky Tehelná, išli sme za ňou, potom išla zase ďalej, ale keď sa rozhodla byť úplne súkromná a žiadala 200 eur na každé dieťa ako členské. Tak som povedala, že stačilo. Volala som všetkým doktorom v našom obvode, NIKTO nás nezobral. Tak som volala na vyšší územný celok, nech nám pridelia lekára,čakali sme 3 mesiace, a konečne máme lekára. Aj to dosť ďaleko, ale komunikácia je s ním super. Tak ak si spokojná, zostane u nej. Lebo si nepomôžeš, nám VÚC pomohol len preto lebo starostlivosť o dieťa má byť bezplatné.