Nemáte niekto skúsenosti,či sa môže nakazit skoro osem mesačné bábo kiahnami,ak ich má starší syn?
samozrejme, ze moze ale aj nemusi.
môže, zaleží od organizmu ... a aj nemusí, moja dcéra bola 2x pri deťoch s kiahnami, som chcela nech ich má zas sebou a zrovna ich nedostala
jasne ze ano do troch t. ich mas tam ☹ .milam mal 4 roky a michal 4m-ked to od neho chytil a marecek ich mal teraz -dostal ich od babky -mala opar,no uz je fit.
jasné, sme si to nedávno odskúšali...syn doniesol zo škôlky kiahne....vyliečili sme jeho...a dva týždne na to ich dostala emmuška 😀
ale monky neplaš sa...naša mala 10 mesiacov, keď sme toto absolvovali...a pohoda,...znášala to ešte lepšie ako syn.. lebo malý bol vysypaný chúďa asi všade....a malá tá hlavne v plienkovej oblasti....a na telíčku a tváričke dokopy 5 😀 ako prišli...tak odišli.... 😀 a čím skôr to budete mať za sebou...tým lepšie... 😀
monky určite sa môže nakaziť...a myslím si, že sa aj nakazí...ale také malé bábätká mávajú miernejší priebeh - pár vyrážok, mierne zvýšená teplota...kamoškona ročná malá tiež nedávno chytila kiahne od 5 ročnej sestry...
prejavili sa jej po 3 týždňoch...
nechcem strašiť, môj syn zo škôlky priniesol kiahne, mal mierny priebeh, pritomonje taká citlivka a znášal to v pohode. Mladší - mal vtedy asi 7 mesiacov myslím - ich dostal a mal priebeh príšerný! Boli sme vypísaní ležať na infekčné, len som odmietla, lebo bez pomoci sama by som sa tam asi zbláznila - pritom bol kojený! Takže ťažko tvrdiť,aký priebeh budú mať u drobca.
monky - prežila som snáď najhoršie kiahne na malom, všetci tvrdili, že také čosi ešte nevideli - mylím sestričky, lekári - o laikoch nehovoriac. všetko som opísala v téme ovcie kiahne - vlani koncom apríla myslím, ak chceš, všewtko si tam nájdeš, cez homeopatiká čo nám pomohli až po liečbu či vychádzky von....všetko som tam vtedy opísala pre ďalšie mamičky - veľa síl a nech to máte za sebou
monky - strana 5 v téme ovčie kiahne 😉
Dakujem,precitala som si,zatial je vsetko ok,tak uvidim,ta inkubacna doba je straasne dlhaa.Ten kupel v repiku doporucila susede ich doktorka,nasa uplne zakazala kupat a sprchovatNa jednej strane uz by mala Eliska za tym,na druhej este je taka malinka...
no veru môže...