Môže mať synček hormonálnu poruchu?

bobsent
1. máj 2011

Ahojte,
môjmu synov (končí 5 mesiac) začali asi pred mesiacom rásť jemné chĺpky-najprv na nôžkach, potom nad pusou a teraz aj okolo pohlavia..zároveň s tým mu rástli aj vlásky pomerne husto-dovtedy bol holohlavé bábätko. Na jednej nôžke som mu objavila včera jeden dlhý sivý 😒 chĺpok...malý je svetlý blonďák, takže je to všetko viditeľné len keď sa riadne prizriem, je to svetlé ochlpenie,ale predsa-nemôže ísť o hormonálnu poruchu? Určite to ukážem pediatričke na poradni, no zaujímalo by ma či ste sa s tým niektoré mamičky nestretli. Dúfam, že to nebude nejaká endokrinologická choroba ☹dakujem.

ela2710
1. máj 2011

@bobsent jemne chlpocky u babatiek su uplne normalne 🙂 ....a ked mas este aj chalana tak to az tak nevadi 🙂 ale ak mas dojem, ze ich ma vela, alebo ze tmavnu a velmi ich vidno porad sa na poradni s pediatrickou, ale myslim, ze je to normalne 😉

ilijanka
1. máj 2011

@bobsent určite je treba, aby sa na to pozrel minimálne pediater a ak uzná za vhodné,tak aj endokrinológ

kvetinqa
2. máj 2011

tak my mame jemne chlpky vsade tam kde aj vy a podla mna je to uplne normalne. maly je tiez blondak a tak ma take broskynkovske chlpky a ani mi nenapadlo, ze to moze byt nieco zle.. vobec by som z toho nerobila stresy.. mam pocit, ze my maminky tie svoje deti pozorujeme az prilis

katy1979
2. máj 2011

nas maly ma skoro styri roky a tiez je chlapatucky uz odmalicka . aj predkolenia ci chrbatik a ruky su jemne a svetle. tiez sa toho obavam ci nahodou nema nejaku poruchu a hrozim sa toho ze dufam ze nebude v dospelosti chlpaty ako tarzan to by som bola velmi nerada. ten mladsi je hladky ziadny naznak chlpkov nikde.

bobsent
autor
3. máj 2011

ďakuje za odpovede,chápem, že nejaké chĺpky bábo mať musí 😉malý nemal ani vlasy,ani obočie a mihalnice lebo v brušku prestal byť živený..možno mu to teraz dorastá. ale odrazu zarastať sa mi zdá divné.pondelok ideme na poradňu, určite nás pošle na endokrinológiu.neznášam výlety po ambulanciách 😠 ale čo už.len nech to dobre dopadne.

andrema
30. sep 2011

@bobsent ahoj, viem, ze je to uz davno,co si tu pisala o chlkoch,ale ako ste dopadli u pediatra a endokrinologa, ak vas tam poslal?
mala ma rok a pol a uz asi 3 mesiace ma tiez take jemnucke chlpy a teraz sa jej robia take aj okolo prirodzenia, tiez ma napadlo,ci to nie je skoro

miroslava124
30. sep 2011

ahoj. Moj malý sa narodil a nemal žiadne chlpky..a keď mal cca 4-5 mesiacov tak začal mat chlpky na prirodzeni. take malé a svetle, ma ich do teraz ma 10 mesiacov. Robili mu aj testy..krv a je to v poriadku, časom to asi zmyzne alebo aj nie. A vraj moj brat ked bol malý tiež začal mat tak okolo pol roka chlpky ale aj po teličku a teraz ma ledva par chlpkov na nohach aj to take svetle a slabo zarasta.. Takže netreba sa stresovat.

hameeda
30. sep 2011

ha ha moje deti uz sa narodili chlpate, dcera mala vlasy 5 cm a chlpy na nohach ktore ma do dnes,,proste po oteckovi 😀

vejinka
30. sep 2011

tiez mam chlpateho mladsieho syna..a co aspom vidiet ze je chlap po tatovi 😀 inak ja som tmava a problem s chlpami hlavne na nohach mam furt strasne rychlo dorastaju az ma ide slak trafit no ale to mam zasa po mojom otcovi vyzera jak stary tarzan..ale zasa moj brat vyzera jak mlady tarzan takze to bdue dedicne starsi nema tak moc chlpov ale ma tiez. nikdy ma nenapadlo to nejako riesit a ani pediatricka nikdy nic nepovedala len ze su to pravi chlapi 😀

bobsent
autor
3. okt 2011

@andrema je to vraj OK..ani u endokrinológa sme neboli..a zdá sa akoby mu to aj vypadalo..

andrema
3. okt 2011

@bobsent dakujem,si ma upokojila

resuada
31. júl 2018

Mojej 5-mesačnej dcérke narástli svetlé chĺpky (2mm) na rukách, nohách, šušulke a na krížoch. Máte niektorá podobnú skúsenosť?