Môže mať syn ADHD?

26. máj 2024

Dobry den rada by som poprosila o radu,kedze u pedistricky vzdy skoncime vetou: je to normalne

Syn ma 8.5roka..od malicka je neposedny,stale sa uz ako maly hybal,presiel vela a stale mal energiu ,noci sme mali tazke snad do 5 rokov ( bola kazdu chvilu hore,boli noci ked mu stacil 3-4hod spanok a bol vyspaty ako ryba)...
Momentalne je druhak...je velmi sikovny ma same 1...ucitelka tvrdi,ze je velmi sikovny a ma na to mat same jednotky ..ale ako to ona nazyva robi sa gerojom..proste hra sa na nieco co nie je ... napriklad teraz mu dala poznaku aj si ma zastavila,ze mali 5minutovku z matematiky ..on chcel byt prvy tak rychlo vyratal priklady a vsetky zle ( mal z 20 asi 5 dobre) inak ratat vie bez problem vyrata cisla ktpre sa este neucili vie nasobit,delit ..proste len chce/chcel bytprvy ...ucitelka sa nastvala vynadala mu a dala mu poznamku ze sa s nim mame doma ucit...doma urobil vsetky priklady bez chyby ...este sme aj vysvetlovali ale vedel vsetko....

A teda preto sa pytam na ADHD preto lebo odmalicka je velmi aktivny ...ale teraz to nabera na obratkach...on nevie minutu sediet v klude bez pohnutia. Bez toho aby sa nejak pohol,mykol plecom,urobil grimasu. Proste ked mu poviem nech uz konecne prestane tak aspon hlavou musi hybat.. ma problem ist pomaly vacsinou stale beha aj doma skace na sedacku,vymysla,ked to nejd evysvetlovanim aby to proste nerobil uz aj krixim lebo on sa fakt ze nonstop nejako hybe ci sedi chodi proste ked je chcilu v klude tak uz vymysla ze co by urobil...a madsi surodenec (3roky) potom opakuje..
Ked som to vravela dr tak podla nej je to normalne,v skole ucitelka tiez si mysli ,ze je ok lenniekedy je myslou inde ale ked sa spamata hned nabehne...
Tak prosim o radu ci je toto fakt normalne u 8 rocnych deti a ako na to reagovat lebo uz mi je fakt luto,ze ma to rozculuje a rada by som mu nejako pomohla...dakujem pekne

pininka1
26. máj 2024

Treba ísť k neurologicke, my sme boli aj u psychologičky, obe zistili nadpriemerný intelekt, adhd bolo vylúčené, ten náš je športovec, v kuse v pohybe, ale keď som učiteľke ukázala správy od lekárov, tak bol už kľud,ale najviac pomohlo preloženie na športovú školu, tam majú taký výkon, že nemá čas ani myslieť na somariny, ďalšia vec je, že už je starší, aj kľudnejsi

nikiki29
26. máj 2024

Zober ho k psychológovi… prípadne do CPPaP. Je jedno či to bude adhd alebo nie, aspoň ti poriadia ako na neho ísť účinne.
Môj syn má adhd diagnostikované, ale prejavy má trochu iné… no to samozrejme nič neznamená.

kluska
26. máj 2024

vyzera na zive dieta, kolko sladkosti ma cez den? a ano sportovy kruzok, aktivita by bli fajn pre neho

vakatko
26. máj 2024

Skús mu upraviť stravu, pozri Strava pri ADHD.
Môže mu pomôcť sa skľudniť a zlepšiť sústredenie, spánok ...