Môže mať môj syn otras mozgu?

nika_96
15. jún 2021

Ahojte viete mi poradiť či s malým letieť na pohotovosť. Na večer uz bol umrncany ako vždy sme šli do vane dat sprchu troska sa posmykol ale skôr sa zľakol ako buchol ani dlho neplakal len uz bol taky cely večer umrncany tak som mu spravila mliečko po ktorom sa mi povracal. Zľakla som sa ci môže mať otras mozgu. Ale nič na ňom nebadam normálne sa hrá reaguje smeje sa nemá ani nikde hrcu na hlavičke. Môže byť ze mu nesadlo mliečko alebo upal cely deň sme boli vonku na slniečku. Dakujem za rady.

bagre
15. jún 2021

@nika_96 tak ty vieš ako spadol keď si bola pri ňom... skôr si myslím, že to má inú príčinu ako si aj písala, alebo mu proste nesadlo mlieko. Nespadol asi úplne - či? Ja som deti zvykla vo vani zachytiť, že zleteli len tak napoly a skôr sa doplašili ako obúchali.

patka06
15. jún 2021

pre istotu ho sleduj, na pohotovosť to nie je
Skôr to bude z toho slnka, v tomto teple byť celý deň na slnku nie je veľmi rozumné

h_petra
15. jún 2021

Preco si, preboha, cely den s 15 mesacnym dietatom na slnku?

tncka
15. jún 2021

@nika_96 najblizsie dni ho vezmi von jasne,ale nie na cely den a az po 15tej alebo rano. Ved bude brutalny hic🥵

marseillefan
15. jún 2021

Neviem ti poradiť, ale my sme ešte ako premotivovaní rodičia boli na pohotovosti keď nám malý spadol z postele, samozrejme mu nič nebolo, ale viem toto:
- ak hneď po páde začal plakať = dobrý signál
- zvracanie = zlý signál

bagre
15. jún 2021

@marseillefan dobre vravíš, len tu bolo dieťa celý deň na slnku 😒

marseillefan
15. jún 2021

@bagre no to mi zasa pripomenulo, keď som očkoval mačky a chcel som ich hneď aj odčerviť... veterinár to neurobil a vysvetlil mi, že ak by boli nejaké nežiadúce účinky, je to problém, lebo nebude vedieť stanoviť, čo ich spôsobilo. Toto je bohužiaľ prípad toho zvracania... možno slnko, možno jedlo, ale možno aj ten pád - vylúčiť sa žiaľ nedá nič. Ako ja si myslím, že dieťa je na 99 percent v poriadku, ale neviem, či by som to jedno percento riskoval, keby to bolo moje dieťa...

bagre
15. jún 2021

@marseillefan mamina sa už neozvala aký presne to bol pád, ja by som to "tipla" /podľa skúseností/ na to slnko. Dospelý má dosť, nieto ročné dieťa... Mamina - zajtra by som veru na slnko neliezla 😉

andreatytler
16. jún 2021

@nika_96 Myslim ze otras mozgu nema ale moze mat upal alebo uzech... ja by som na tu pohotovost radsej isla alebo aspon zavolala.

zanetakovacsova
16. jún 2021

@nika_96 ja na začiatku tehotenstva som mala na ňu chuť skoro vždy. A všetky výsledky mám dobré. Horšie je nedať si niečo na čo máš chuť ako dať si občas naozaj niečo čo sa neodporúča ak máš chuť tak si daj.

anjelicek26
16. jún 2021

To prehriatie alebo az upal je vacsi problem a moze byt dovodom zvracania... treba to malym detom davkovat, max 30 minut a zasa tien, po 2,5h striedania tien-slnko najneskor dve hodiny dnu... daj vediet, ako na tom ste.

marlent
16. jún 2021

To skor upal..na slnku cely den nie ani dospelak nie mimco