Náš drobec sa pred pár dňami príšerne vyhádzal - vyzerá to na hnusný ekzém. Má to na zápästiach, na temene hlávky, na nožkách a najnovšie aj na oboch polkách riťulky. Práve pri tomto mieste ma napadlo, či to nemôže mať z plienok. teraz som kúpila pampers, sú voňavé, tak možno mu vadí tá parfumácia. Máte s tým niekto skúsenosť ? Nikto v rodine nikdy nemal ekzém. Prípadne vedeli by ste mi poradiť, ktorá detská kozmetika by bola vhodná ? Používam Nivea baby, teraz sme kúpili johnson´n s levanduľou. Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede 🙂
dobrý večer. My máme takú zlú skúsenosť ale len s jedným druhom pampersiek so sleep and play- oranžovom balení ☹ tiež sa nám obe deti z nich vyhádzali, mali ekzém, takže možné to je. nám nerobí dobre vôbec ani johnson kozmetika aj stej mame ekzém, vyhovovala nám iba sebamed a nivea sos. keď boli menši tak len čista voda a od kožnej sme dostali na premasťovanie mlieko. plienočky sme kupovali z DM drogerie 2roky a su super zn. babylove 🙂 teraz tam kupujeme aj detskú kozmetiku sprchový aj šampon a nemáme vôbec problém 🙂)))
ja si tiež myslím, že je to tým johsonom.....my sme s ním mali tiež obrovský problém
Pampersky malemu nerobili problemy 10 mesiacov, ked som kupila slipove(nohavickove s dinosaurami), musela som plienocky zmenit. Dobre skusenosti mam s Babylove. Na umyvanie pouzivame biokozmetiku, ta je pre deticky najlepsia, hydrofilne oleje s krasnymi prirodnymi vonami - levandula, mandarinka 🙂
Levandulovy johnson do kosa! Nam vyrobil taku hrozu na pokozke, ze v zivote uz NIC tejto znacky nekupim. Pouzili sme ho len par krat a mesiac sme nemohli doliecit skody co napachal...
Tie plienky sme vyskusali tiez a nebol problem.
ahoj... tiež si myslím, že to má skôr z tej kozmetiky Johnson´s, ja som si to tiež nakúpila, keď sme čakali prvé bábo a tri dni z pôrodnice sme boli doma a už sme utekali do nemocnice naspäť, čo sa mi malá z toho vyhádzala... bola celá červená a obsypaná maličkými červenými vyrážkami...
Suhlasim s nazormi mamiciek, levandula je velmi silny alergen, casto reaguje ekzemovo. Johnsons treba dat prec. Aj Pampersky niekedy reaguju zle, hlavne tie kamilkove, ale to by tazko mal ekzem z toho aj na ruckach a nozkach.
kozmetika johnson je naozaj velmi dobry alergen. to viem z prvej ruky, lebo kamaratka robi na JIS novorodeneckej a tam im to aj zakazali pouzivat, lebo ze je to hnus. moje deti z toho sice alergie nemaju, ak to nahodou kupim, ale moze to byt z toho. taktiez to mozno moze byt aj z pampers plienok, ale skol by som sa priklonila k tej kozmetike. skuste ten johnson vyradit, uvidite ci to pomoze. ak nie, skuste vyradit pampersky. ale mozno bude aj dobre zajst k pediatrovi a nasledne dermatologovi.
ahoj, my sme používali johnson pri viacerých deťoch a nemali sme problém, tak som trochu prekvapená, a teda nevylučujem aj túto možnosť.....
ale tiež sme skúsili pampersky ale aj iné plienky a problém bol v plienkach..... odporúčam baby love alebo alany - sú papierové, priedušné....
každé dieťa je individuálne, vylúč radšej aj kozmetiku a zmeň plienky, chvíľu ho umývaj len v čistej vode..... ak by to neprechádzalo, tak už to len doriešiť na kožnom..... 😒
🙂
my sme tiez mali problem z johnsonom no po pol roku pauzicky uz bolo dobre....pampersky s tymi sme problem nemali...
Osobne nekupujem nic parfemovane ( plienky, vlozky , toaletak) len si vyrobite same problem, a o kozmetike s harmancekom a levandulou ani nehovorim. Ciste aleregeny. Mokre vreckovky su tiez pekne silna kava, tam kedze je to na vonku nevyhnutnost system pokus/omyl, mala mala zadok jak pavian jeden cas ☹
Mne stacilo ze som si 1x s tym odlicila tvar na chate, a za 20min som sa uz drhla v potoku lebo som myslela ze si ju zoskriabem a ze "jemne na detsku pokozku"
nám pri prvej detská sestra odporučila iba detskú penu do kúpeľa..používala som DM a ako krém na telíčko excipial u politio. Ten sa používa aj pri eksémoch na ukľudnenie. Dostať ho v lekárni. Je vlastne "antiexémový" takže by sa ti z neho nemalo vyhádzať a určite mu ukľudní pokožku. Skús sa opýtať svojej dr.
no tak to bude práca johnsons....my sme so synom tak isto dopadli. používame teraz oiliatum roztok do kupeľa, kupem deti iba v tom, na riťku detské mydlo, na ruky dettol, na hlavičku bubchen šampon a natieram excipialom u politio - oranžovým. nič iné nepoužívam a exemu sme sa zbavili nadobro.
aj moja dcérka sa vyhádzala z pampersiek a strašne. a navyše zdedila po mne alergiu na harmanček. takže ani krémy, ani nič s tou prísadou nemôže mať. na fialový johnsons som si dala pozor (kamarátke ho zakázala kožná lekárk, lebo obsahuje alergén). my však používame od narodenia johnsons svetlo žltý (s pumpičkou) a malá má po okúpaní krásnu pokožku. žiaľ, asi je to metóda pokus omyl... napr. oslavovaný krém excipial nepomohol ani mne, ani malej (tam je kys. močová a na tú sme reagovali rovnako katastrofálne ako na harmanček).
fajn veci sú od biodermy, ale po dlhšom používaní mala dcérka jemnú krupicu, ktorá zmizla, keď sme tú značku prestali používať. a tak sme späť u johnsona.
takže skúšať a skúšať.
aj nam sa malá vyhadzala z pampersiek...pomohol nam len imazol krem
To je rozhodne Johnson, mne na to obaja zle reagovali, pritom pampersky mame stale a ritusa je krasna. Pampersky maju na sebe krem - normalne krem na ritku ako vrchnu vrstvu plienky, preto tak vonaju...
ahoj, podla mna to moze byt aj z johnson aj z pampersiek. Vyskusala by som vysadit vlhcene utierky (ak pouzivas), umyvat pravidelne ritulu ( vyskusaj inu kozmetiku, my pouzivame biodermu), vyskusat nove plienky. Mne na zapareninky vyborne zaberala masticka bepanthen - je neparfemovana a je aj proti ekzemu - skus vyskusat tie miesta ponatierat.
...my sme tiež teraz s tým začali mať problémy :o(...Prešli sme cez Sudokrém, rybacie maste na Imazol...ale ten nejak tiež nezaberal...tak napokon sme sa rozhodli pre starý dobrý "Pitík " - Pityol 😀 ...a po dvoch natretiach to vyzeralo supeeeeeer.... ale čo ma zarazilo, že na príbalovom letáku neodporúčajú deťom do 10 rokov 😖 ...však veď niekedy sa len to používalo...aké pekné boli s ním látkové plienky vymastené 😠 ...pri babách sa mi osvedčila modrá indulóna, ale už to asi nie je to čo bývalo, lebo teraz nebadám pozitívny vplyv...alebo žeby mal prndúlik citlivejšiu riťulku? 😀 A čo myslíte? Mohol by sa Pityol používať aj na iné časti tela, kde badám také sčervenalé miesta? Boli sme už aj u kožnej, mali sme robenú pomádu, aj to poľavilo ale zase sa sem tam také zhluky mu objavujú...ťažko povedať, či je to z jedla, alebo z čoho... pekný dník vám prajkám 😉
u nas to bolo tiez z johnsonu,mali sme biodermu a potom niveu nutri sensitive
pampers sleep and play vadili aj mojmu drobcekovi.vyhadzana cervena ritka vymenili sme ich za ine (pampers,babylove.. a vsetko trapenie bolo fuc...parfemovane plienky robia sarapatu
@minnie55 pokial ma ekzem aj na inych castiach tela / na zadocku by mal len zapareniny pokial by mu vadili Pampers,skus Babylove plienky z DM,tie nemaju ziadny parfem a dobre ich deti znasaju,nam vadili tie biele Pampers sensitive z toho sa vyhadzala,ale zelene su ok/,tak to nebude z plienok,ale moze byt zo stravy a z kozmetiky
my sme si ekzemom presli prvy rok,tiez som pouzivala niveu aj sebamed a vtedy to mala najhorsie,Johnos tiez nie je vhodny
Presli sme na sprchovy sampon Bioderma Atoderm, a Telove mliecko Bioderma Atoderm PP,do kupela par kvapiek Balneum Hermal Plus /olej do kupela/ a krasne jej to zmizlo,ale dolezite je aj vyhybat sa alergenom v potrave /cokolada,arasidy,orechy,rajciny,jahody a pod/
Ekzem je potravinova alergia
na ritku a zapareniny odporucam SUDOCREM,je najlepsi
ale naopak na ekzem mastne kremy a casto mazat,aby to nemal suche,svrbi to a moze si to rozskrabat a sposobit si ranky
My sme nikdy takýto problém nemali, vždy som dávala rybaciu mastičku /jecorisovú/, na ktorú nedám dopustiť, mám troch chlapcov, tak viem o čom hovorím 🙂
Pridávam link na ňu
http://www.vulmsk.sk/detail.php?id=12&id2=2
Nas syn sa vyhodil po oranzovych pamperskach, ale modre "active baby" pouzivame stale a na ne reaguje OK 🙂
Sleep&play ani nam nesadli, ale Active baby pouzivame
no tak pred pardnami som pisala neprijemny mail vyrobcovi pampersiek - mame Premium Care a tie tak desne zapachaju po kontakte s mocom, totalna chemikalia a riadne agresivna, hned sme ich prestali pouzivat. Nechcela som riskovat kozne a ine problemy. Takze asi to nebude s nimi velmi koser. Uz mi aj odpisali, ze ako ich to mrzi, ake nove technologie pouzivaju aby docielili kvalitu a bla bla...no jasne. 😝
Ahoj,
my sme dostali alergiu na pampers uz par dni po prichode z porodky. Vodnate pluzgiere, des... Dodnes pouzivame len klasicke biele latkove plienky cez den, v noci babylove jednorazovky. Odvtedy sa mu to nevratilo. Prestala som pouzivat vlhcene obrusky, len som umyvala cistou vodou a natierala rybilkou.
Tiez mal kadejake kozne problemy po tele a tvaricke, tak sme boli u koznej, dala nam masticku specialnu, zakazala oleje a odporucila biodermu. Je draha, ale nemina sa tak rychlo.
ahojky skor podla mna ten johnson ,aj synovi som raz dala do kupela a nedopadlo to dobre.Pampersky pozivame od narodenia a som spokojna