Môže mať malý ekzém z plienok?

minnie55
2. júl 2011

Náš drobec sa pred pár dňami príšerne vyhádzal - vyzerá to na hnusný ekzém. Má to na zápästiach, na temene hlávky, na nožkách a najnovšie aj na oboch polkách riťulky. Práve pri tomto mieste ma napadlo, či to nemôže mať z plienok. teraz som kúpila pampers, sú voňavé, tak možno mu vadí tá parfumácia. Máte s tým niekto skúsenosť ? Nikto v rodine nikdy nemal ekzém. Prípadne vedeli by ste mi poradiť, ktorá detská kozmetika by bola vhodná ? Používam Nivea baby, teraz sme kúpili johnson´n s levanduľou. Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede 🙂

andrejka77
2. júl 2011

ahojky skor podla mna ten johnson ,aj synovi som raz dala do kupela a nedopadlo to dobre.Pampersky pozivame od narodenia a som spokojna

majuska85
2. júl 2011

dobrý večer. My máme takú zlú skúsenosť ale len s jedným druhom pampersiek so sleep and play- oranžovom balení ☹ tiež sa nám obe deti z nich vyhádzali, mali ekzém, takže možné to je. nám nerobí dobre vôbec ani johnson kozmetika aj stej mame ekzém, vyhovovala nám iba sebamed a nivea sos. keď boli menši tak len čista voda a od kožnej sme dostali na premasťovanie mlieko. plienočky sme kupovali z DM drogerie 2roky a su super zn. babylove 🙂 teraz tam kupujeme aj detskú kozmetiku sprchový aj šampon a nemáme vôbec problém 🙂)))

crazybabenka
2. júl 2011

ja si tiež myslím, že je to tým johsonom.....my sme s ním mali tiež obrovský problém

e37
2. júl 2011

Pampersky malemu nerobili problemy 10 mesiacov, ked som kupila slipove(nohavickove s dinosaurami), musela som plienocky zmenit. Dobre skusenosti mam s Babylove. Na umyvanie pouzivame biokozmetiku, ta je pre deticky najlepsia, hydrofilne oleje s krasnymi prirodnymi vonami - levandula, mandarinka 🙂

bridget
2. júl 2011

Levandulovy johnson do kosa! Nam vyrobil taku hrozu na pokozke, ze v zivote uz NIC tejto znacky nekupim. Pouzili sme ho len par krat a mesiac sme nemohli doliecit skody co napachal...
Tie plienky sme vyskusali tiez a nebol problem.

nikita308
2. júl 2011

ahoj... tiež si myslím, že to má skôr z tej kozmetiky Johnson´s, ja som si to tiež nakúpila, keď sme čakali prvé bábo a tri dni z pôrodnice sme boli doma a už sme utekali do nemocnice naspäť, čo sa mi malá z toho vyhádzala... bola celá červená a obsypaná maličkými červenými vyrážkami...

kvojtanikova
2. júl 2011

Suhlasim s nazormi mamiciek, levandula je velmi silny alergen, casto reaguje ekzemovo. Johnsons treba dat prec. Aj Pampersky niekedy reaguju zle, hlavne tie kamilkove, ale to by tazko mal ekzem z toho aj na ruckach a nozkach.

stanislavao
2. júl 2011

kozmetika johnson je naozaj velmi dobry alergen. to viem z prvej ruky, lebo kamaratka robi na JIS novorodeneckej a tam im to aj zakazali pouzivat, lebo ze je to hnus. moje deti z toho sice alergie nemaju, ak to nahodou kupim, ale moze to byt z toho. taktiez to mozno moze byt aj z pampers plienok, ale skol by som sa priklonila k tej kozmetike. skuste ten johnson vyradit, uvidite ci to pomoze. ak nie, skuste vyradit pampersky. ale mozno bude aj dobre zajst k pediatrovi a nasledne dermatologovi.

heln
2. júl 2011

ahoj, my sme používali johnson pri viacerých deťoch a nemali sme problém, tak som trochu prekvapená, a teda nevylučujem aj túto možnosť.....
ale tiež sme skúsili pampersky ale aj iné plienky a problém bol v plienkach..... odporúčam baby love alebo alany - sú papierové, priedušné....
každé dieťa je individuálne, vylúč radšej aj kozmetiku a zmeň plienky, chvíľu ho umývaj len v čistej vode..... ak by to neprechádzalo, tak už to len doriešiť na kožnom..... 😒
🙂

mirka12011
2. júl 2011

my sme tiez mali problem z johnsonom no po pol roku pauzicky uz bolo dobre....pampersky s tymi sme problem nemali...

corinno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eeffka
4. júl 2011

Osobne nekupujem nic parfemovane ( plienky, vlozky , toaletak) len si vyrobite same problem, a o kozmetike s harmancekom a levandulou ani nehovorim. Ciste aleregeny. Mokre vreckovky su tiez pekne silna kava, tam kedze je to na vonku nevyhnutnost system pokus/omyl, mala mala zadok jak pavian jeden cas ☹
Mne stacilo ze som si 1x s tym odlicila tvar na chate, a za 20min som sa uz drhla v potoku lebo som myslela ze si ju zoskriabem a ze "jemne na detsku pokozku"

mamabiba
4. júl 2011

nám pri prvej detská sestra odporučila iba detskú penu do kúpeľa..používala som DM a ako krém na telíčko excipial u politio. Ten sa používa aj pri eksémoch na ukľudnenie. Dostať ho v lekárni. Je vlastne "antiexémový" takže by sa ti z neho nemalo vyhádzať a určite mu ukľudní pokožku. Skús sa opýtať svojej dr.

burina111
4. júl 2011

no tak to bude práca johnsons....my sme so synom tak isto dopadli. používame teraz oiliatum roztok do kupeľa, kupem deti iba v tom, na riťku detské mydlo, na ruky dettol, na hlavičku bubchen šampon a natieram excipialom u politio - oranžovým. nič iné nepoužívam a exemu sme sa zbavili nadobro.

parvitas
6. júl 2011

aj moja dcérka sa vyhádzala z pampersiek a strašne. a navyše zdedila po mne alergiu na harmanček. takže ani krémy, ani nič s tou prísadou nemôže mať. na fialový johnsons som si dala pozor (kamarátke ho zakázala kožná lekárk, lebo obsahuje alergén). my však používame od narodenia johnsons svetlo žltý (s pumpičkou) a malá má po okúpaní krásnu pokožku. žiaľ, asi je to metóda pokus omyl... napr. oslavovaný krém excipial nepomohol ani mne, ani malej (tam je kys. močová a na tú sme reagovali rovnako katastrofálne ako na harmanček).
fajn veci sú od biodermy, ale po dlhšom používaní mala dcérka jemnú krupicu, ktorá zmizla, keď sme tú značku prestali používať. a tak sme späť u johnsona.
takže skúšať a skúšať.

ludkazh
6. júl 2011

aj nam sa malá vyhadzala z pampersiek...pomohol nam len imazol krem

anjelicek26
6. júl 2011

To je rozhodne Johnson, mne na to obaja zle reagovali, pritom pampersky mame stale a ritusa je krasna. Pampersky maju na sebe krem - normalne krem na ritku ako vrchnu vrstvu plienky, preto tak vonaju...

ducci
8. júl 2011

ahoj, podla mna to moze byt aj z johnson aj z pampersiek. Vyskusala by som vysadit vlhcene utierky (ak pouzivas), umyvat pravidelne ritulu ( vyskusaj inu kozmetiku, my pouzivame biodermu), vyskusat nove plienky. Mne na zapareninky vyborne zaberala masticka bepanthen - je neparfemovana a je aj proti ekzemu - skus vyskusat tie miesta ponatierat.

tiffanka
8. júl 2011

...my sme tiež teraz s tým začali mať problémy :o(...Prešli sme cez Sudokrém, rybacie maste na Imazol...ale ten nejak tiež nezaberal...tak napokon sme sa rozhodli pre starý dobrý "Pitík " - Pityol 😀 ...a po dvoch natretiach to vyzeralo supeeeeeer.... ale čo ma zarazilo, že na príbalovom letáku neodporúčajú deťom do 10 rokov 😖 ...však veď niekedy sa len to používalo...aké pekné boli s ním látkové plienky vymastené 😠 ...pri babách sa mi osvedčila modrá indulóna, ale už to asi nie je to čo bývalo, lebo teraz nebadám pozitívny vplyv...alebo žeby mal prndúlik citlivejšiu riťulku? 😀 A čo myslíte? Mohol by sa Pityol používať aj na iné časti tela, kde badám také sčervenalé miesta? Boli sme už aj u kožnej, mali sme robenú pomádu, aj to poľavilo ale zase sa sem tam také zhluky mu objavujú...ťažko povedať, či je to z jedla, alebo z čoho... pekný dník vám prajkám 😉

babula
11. júl 2011

u nas to bolo tiez z johnsonu,mali sme biodermu a potom niveu nutri sensitive

aduska181
11. júl 2011

pampers sleep and play vadili aj mojmu drobcekovi.vyhadzana cervena ritka vymenili sme ich za ine (pampers,babylove.. a vsetko trapenie bolo fuc...parfemovane plienky robia sarapatu

petruci6
11. júl 2011

@minnie55 pokial ma ekzem aj na inych castiach tela / na zadocku by mal len zapareniny pokial by mu vadili Pampers,skus Babylove plienky z DM,tie nemaju ziadny parfem a dobre ich deti znasaju,nam vadili tie biele Pampers sensitive z toho sa vyhadzala,ale zelene su ok/,tak to nebude z plienok,ale moze byt zo stravy a z kozmetiky
my sme si ekzemom presli prvy rok,tiez som pouzivala niveu aj sebamed a vtedy to mala najhorsie,Johnos tiez nie je vhodny
Presli sme na sprchovy sampon Bioderma Atoderm, a Telove mliecko Bioderma Atoderm PP,do kupela par kvapiek Balneum Hermal Plus /olej do kupela/ a krasne jej to zmizlo,ale dolezite je aj vyhybat sa alergenom v potrave /cokolada,arasidy,orechy,rajciny,jahody a pod/
Ekzem je potravinova alergia
na ritku a zapareniny odporucam SUDOCREM,je najlepsi
ale naopak na ekzem mastne kremy a casto mazat,aby to nemal suche,svrbi to a moze si to rozskrabat a sposobit si ranky

estherka73
11. júl 2011

My sme nikdy takýto problém nemali, vždy som dávala rybaciu mastičku /jecorisovú/, na ktorú nedám dopustiť, mám troch chlapcov, tak viem o čom hovorím 🙂
Pridávam link na ňu
http://www.vulmsk.sk/detail.php?id=12&id2=2

kaia
12. júl 2011

Nas syn sa vyhodil po oranzovych pamperskach, ale modre "active baby" pouzivame stale a na ne reaguje OK 🙂

ivanulienka81
12. júl 2011

Sleep&play ani nam nesadli, ale Active baby pouzivame

jabadaba
12. júl 2011

no tak pred pardnami som pisala neprijemny mail vyrobcovi pampersiek - mame Premium Care a tie tak desne zapachaju po kontakte s mocom, totalna chemikalia a riadne agresivna, hned sme ich prestali pouzivat. Nechcela som riskovat kozne a ine problemy. Takze asi to nebude s nimi velmi koser. Uz mi aj odpisali, ze ako ich to mrzi, ake nove technologie pouzivaju aby docielili kvalitu a bla bla...no jasne. 😝

dahra
12. júl 2011

Ahoj,
my sme dostali alergiu na pampers uz par dni po prichode z porodky. Vodnate pluzgiere, des... Dodnes pouzivame len klasicke biele latkove plienky cez den, v noci babylove jednorazovky. Odvtedy sa mu to nevratilo. Prestala som pouzivat vlhcene obrusky, len som umyvala cistou vodou a natierala rybilkou.
Tiez mal kadejake kozne problemy po tele a tvaricke, tak sme boli u koznej, dala nam masticku specialnu, zakazala oleje a odporucila biodermu. Je draha, ale nemina sa tak rychlo.

spominanyotec
Autor odpoveď zmazal
Zobraz