Môže mať dieťa zápal stredného ucha aj bez teploty?

evitka83
2. júl 2021

Maminky, mate skusenost, zeby malo vase dieta zapal stredneho ucha bez teploty? Maly si chyta poslednych par dni jedno usko, ma vytok z nosa a je taky otapeny a umrncany. Vkuse na mne visi. Ale teplotu nema. Usko na zatlacenie tiez nema citlive. Neviem ci to moze byt klasicka viroza. Zacinam byt mierne paranoidna a spajam si veci. Dakujem za skusenosti

majamat
2. júl 2021

samozrejme. moja dcera mala stale sopliky,a si v 3r. pediatricka nas poslala na oRL, aj ked som nevedela preco. a tam zapal uska. bol to len lahky zapal.

pred 1-2r bola dcera chora - len lahko, dr, ze do stredy doma. potom sla do skoly a v piatok zo skoly mi mrncala, ze ju ucho boli. dcera je trochu precitlivela a casto histericka, no teraz mi to prislo realne, tak sme zasli na pohotovost. a tam jej zistili zapal stredneho ucha. teplotu nemala. dostala ATB a aj ked sme to zachytili na zaciatku,a ni do vecera tusim teplotu nemala, dokinca na druhy den jej bolo uz lepsie.

ale teda som sa celkom zabavila, lebo ze ju ucho zacalo boliet na hudobnej.

ivula0807
2. júl 2021

Dcerka je akurat po chorobe, 3 rocna. Zacalo to pred tyzdnom, klasika zahlienena velmi, sople, bolelo ju hrdlo. Vsimla som si ze si stale chyta usko, po zatlaceni ju to ale tiez nebolelo, ani sa mi nejak na to ucho nestazovala, ale videla som na nej ze sa osiva stale a chyta sa zan. Nezdalo sa mi to.
Potom jej ale uz aj teplota velmi rychlo vyletela, mala cez 39 a velmi tazko jej isla zrazit.
Pointa je, ze lekarka ked jej pozrela do usi uz ich naozaj mala cervene, ihned aj nasadila antibiotika.
Tak ja len, ze ten maminkovsky pocit, ze nieco nie je OK stoji za pozornost 🙂

A vacsinou ten zapal v uskach je aj spojeny prave s tou nadchou, nam lekarka radila davat pozor na ten nos, poriadne smrkat/odsat.

anjelicek26
2. júl 2021

Usi bolia realne bolia az na 3-4 den zapalu, ked je uz fakt zle... dovtedy je to voda za bubienkom, diskomfort, preto to chytanie za usi... ja by som sla k lekarke ak mas tu moznost a zatial daj fenistil, aspon nam to usny nakazal kazdy raz, keby syn chytil sopel hned davat (ma zuzene sluchovody, hned mu zapadnu)

ivana11155
2. júl 2021

@evitka83 áno, syn tak mal, určite choď k doktorovi keď máte také prejavy ako píšeš

evitka83
autor
2. júl 2021

@majamat dakujem a ake atb ste dostali?

majamat
2. júl 2021

@evitka83 1x len kvapky a 2x ATB

alex5896
15. apr 2024

Ahojte maminky ako ste vedeli že sa jedná o zápal uška? Mala dva dni si chytá uško myslela som si že si dáva len ručičku pod hlávku keď spinka ale teraz neviem má 5 mesiacov ....bez teploty bez ničoho iba si ho chytá a večer je nervózna