Môže mať dieťa počas Covidu-19 teplotu až 7 dní?

scorpionflower1
16. nov 2022

Ahojte,
naša 4-ročná dcére má covid a už 6. deň má teploty okolo 38.5, zaberá jej Nurofen, dávame jej ho každých cca 8 hodín. Tie teploty sú ako na hojdačke niekedu vystrelia za 6 hodín od podania Nurofenu a niekedy za 20 hodín.
Moja pediatrička povedala, že keď má teploty aj 10 dní je to ok, no mne sa to nepáči. Kde mi v prípade potreby vyšetria v BA dieťa s covidom?

veronikaszabova
16. nov 2022

@scorpionflower1 13r syn mal pri kovide horucky skoro 40'C 9 dni

luliu
16. nov 2022

Ja som mala teploty skoro 2 tyzdne

tt247
16. nov 2022

Ja som mala pri covide teploty 3 týždne. Do 37,5 ale trvali 3 týždne

scorpionflower1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
scorpionflower1
autor
16. nov 2022

@tt247

@luliu
@veronikaszabova

vďaka, ze ste sa ozvali, ja tiez poznam dospelych, ktori mali este alfu, deltu a mali tak dlho teploty. Ale u malej ma to prekvapilo, lebo vacsina deti, co poznam mala teploty pri omikrone 3-4 dni. Ja neviem, pediatricka povedala, ze nemam byt v strese, lebo ona inak je len zasoplena a trochu pokasliava, vobec nic hrozne, ale takto dlho este nikdy teploty nemala.

nevenka
16. nov 2022

@scorpionflower1 sesternicine deti mali spolu s dospelakmi deltu pred rokom a horuckovali aj 2 tyzdne. Terqz mali omikron a teploty urcite cez 8 dni tiez.
Nase mali tak 4 dni, ale su starsie a najmladsi mal 19 mesiacov a ten mal cez 40, 3 dni, ale jemu sme davali Nurofen a Panadol po 3,5 hodinach maximalne davky, nezaberalo to velmi, az zabaly a potom mal este zo 2 dni tak do 38,5. Ja osobne som mala ako tehotna pri omikrone teplotu asi 4 dni okolo 38 a tiez mi nechcela klesnut, lenze ja nikdy pri infekciach nemavam teplotu, len pri covide som mala, a to 2x, cca rovnaky priebeh.
Takze asi je to velmi individualne. Nic s tym aj tak nevies spravit, len to prezit. Mohla doktorka este predpisat napriklad Isoprinosine sirup, to je ale najlepsie uzivat hned od zaciatku, to mal nas najmladsi.

ildiko36
16. nov 2022

@scorpionflower1 moj mladšý syn mal 4dni skoro 41c teplotu.nurofen som kazde 3-4hod podavala inak to neslo vobec dole..aj zabali som davala na hrudnik aj som ho sprchovala kazde 3hod, aby nedostal zapal pluc

scorpionflower1
autor
16. nov 2022

@nevenka ja som mala tiez 38.3 dva dni a nebyva to u mna vobec zvykom, mat takuto teplotu. Ja som mala priznaky 3 dni a uz mi nic moc neni. Muz si parkrat vyfukal nos a nic ine. Ale mala, ta ma tie teploty uz 6 dni a nie a nie skoncit. Ale tak vidim, ze nie je jedina. Stale sa vravi aky to ma u deti lahky priebeh, no u nas to moc neplati. Musim ale povedat, ze okrem toho ma len plny nos a trosku kasle, inak by najradsej lietala po byte, keby sme jej dovolili, pije a papa uplne normalne, tak asi sa len neopustat. Vdaka za reakciu, ukludnilo ma to.

simsalabim
16. nov 2022

@scorpionflower1 moj mal nedavo 8 dni. Znizena imunita… mal aj nasadeny Paxlovid. Ale uz je dospely. Vobec sa neda spoliehat, ze omicron je slabsi….

scorpionflower1
autor
16. nov 2022

@simsalabim moja dcera mala pred cca 3. tyzdnami anginu, takze asi ma aj ona imunitu momentalne vycerpanu. Ano, ta korona nie je bezna lahka viroza, ci je to alfa, delta alebo omikron.

panelacikova
16. nov 2022

moja zase už 6.deň upchatý nos, hlieny, extra silný kašeľ, teploty. spočiatku do 38,5. posledné 2-3 dni do 38. AG test negatívny. osobne si myslím, že covid už tak zmutoval, že v podstate to covid je, ale testy ho nezachytia. a AG už tobôž.... tiež jej to kolíše... a ten kašeľ... taký mala naposledy v škôlke, čo už je poriadne dávno.

scorpionflower1
autor
16. nov 2022

@panelacikova No nam pozitivitu AG test ukazal okamzite, hned ako sme na tu doštičku nakvapkali roztok, nebolo treba cakat ani minutu. Ale ja som malej zobrala ster z kraja hrdla aj nosa na tu istu tycinku, my dospeli sme si zobrali iba z nosa.
Mna najprv ani nenapadlo, ze by mohlo ist o covid, dcera nemala ani kasel ani sople dohromady jej nic nebolo, len tie nepodarene teploty stale. Teraz, na 6. den je viac zahlienena aj trochu viac kasle, ale inak nic.
Ale ja som mala na zaciatku chrumkavy kasel, to som uz davno nezazila, ze ma tak dusilo, trvalo to tak 3 dni a uz je po tom, ale soplim stale.

panelacikova
16. nov 2022

@scorpionflower1 no.... my sme sa konečne vyspali túto poslednú noc. predtým 3 noci takmer vôbec, čo tak strašne celú noc kašlala :( test som jej robila tuším predvčerom, ale iba z nosa. bol negatívny. ale ja tým AG veľmi neverím... tak sa držte a prajem skoré uzdravenie...

scorpionflower1
autor
16. nov 2022

@panelacikova moze sa stat, ze neukazu pozitivitu, ani svagrinej neukazali, az PCR test. My sme tiez uz na nervy z toho, unaveni, cakame, kedy to prejde. Drzte sa, skore uzdravenie.

h2
16. nov 2022

@scorpionflower1 Môj syn mal minulý rok pri kovide horúčky 19 dní! Pritom mal ľahký priebeh, nič hrozné mu nebolo, reálne mu bolo zle tak 2-3 dni. Len tie teploty sa ho strašne dlho držali. ☹️

zlatyk16
16. nov 2022

Moja kamarátka mala 2mesiace zvýšenú teplotu chodila aj po dr a dr jej povedala že to odznie samo aj odznelo 🤷

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@h2 och...ze 19 dní, aspon, ze ine priznaky nemal take strasne, aj nasa to tak ma, teplota a ostatne priznaky ako pri obycajnej viroze, akurat ta teplota trva uz 7 dni, este nikdy tak dlho teploty nemala. Ale uz tak nestresujem, lebo vidim, ze nie sme jedini. Prejde ju to.

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@zlatyk16 Ja som citala o 4-rocnom chlapcovi, co mal 2 mesiace teploty aj ine silne priznaky a nakoniec v nemocnici prisli na to, ze mal subezne cierny kasel aj covid.

zlatyk16
17. nov 2022

@scorpionflower1 tak to muselo byť hrozne môj ma oslabenú imunitu a čierny kašeľ sme dostali aj napriek očkovaniu a bolo to hrozne skončili sme na týždeň v nemocnici neviem si to predstaviť ešte aj s covidom chudák chlapček

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@zlatyk16 https://primar.sme.sk/c/22792805/jej-maly-syn-p...
Toto je ten clanok.

Hej ja viem tiez o par ludoch, co mali cierny kasel napriek ockovaniu, vratane mojej sestry, ked bola mala. Aj tento chlapcek bol ockovany, no mal smolu.

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@h2 Este otazka - a doktori s vami nieco robili, ci povedali, ze jednoducho to musi prejst same?.

koniarova
17. nov 2022

@scorpionflower1 ešte máte pozitívne testy?

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@koniarova neviem, doktorka povedala, ze sa mame zajtra otestovat. Ked ma teplotu asi ano.

h2
17. nov 2022

@scorpionflower1 Ja si práve kvôli tomu pamätám, že to trvalo 19 dní, hoci je to vyše roka dozadu, lebo keď to bolo 15 dní, písala som Dr., či je to normálne, že má tak dlho teplotu a chcela som, aby ho vyšetrila. No ale bolo to akurát v tom období, kedy sa všetci báli a lekári ordinovali len cez mail a telefón. Môj muž sa vtedy aj tak trochu s lekárkou pohádal, lebo syna odmietla vyšetriť (lebo mal kovid a ďalší argument bol, že sa okrem tej teploty cíti dobre). Ja som to nechcela hrotiť, fakt bol, že škola bola zavretá, mali online vyučovanie a malý sa ho bez problémov bol schopný zúčastniť, čiže ani školu nevynechal. Ešte 4 dni mal zvýšenú teplotu, čoraz menej, napríklad tak, že cez deň už nie a na večer mu zase vystúpila. Až po tých celkovo 19 dňoch bol úplne OK.

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@h2 Ja som s doktorkou v kontakte, volala som s nou uz 2x, ale ona tiez vravi, ze to odoznie, ze jej v podstate nic nie je a tie teploty mozu trvat dlho. Teraz nemala teplotu 14 hodin, celu noc. Lenze to aj pred tym tak bolo raz po 7 hodinach vystupi, potom po 4, potom po 20, nema to vobec ziaden vyvoj. Stale dokola takto, uz tyzden. Zajtra mam zas volat s doktorkou, tak som zvedava, co povie. Ja dufam, ze to odoznie.

lb1984
17. nov 2022

@scorpionflower1 nasa mala 4 rocky, 7 dní teplota 38,5-39,5 na 5 deň som ju vzala na covid pohotovosť Dr jej predpísal ďalšie ATB a ze teplota by mala klesať. No začala klesať až o 2 dní tým klesanim myslím ze nevystupila nad 39 a neklesla pod 38,5. 6 dní sme boli na max dávkach panadolu, MUDr. nám ho zmenil na paralen pre dospelých pol tablety aby sme jej nezatazovali zaludok sirupom. Paralen pre deti v tabletkách bol vtedy nedostupný a váhu na to už mala. Na 8 deň už teploty nemala.

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@lb1984 tak to ako my ☹ mu sme 7. den, doobeda dostala liek, odvtedy nema teplotu ani v noci nemala, tak uvidime. Zajtra mam volat dr., ona vravi, ze ATB netreba. U nas ide teplota dole lahko, ale stale vyskakuje. Inak uz je problem ju udrzat, tu beha po byte, ale je riadne zasoplena. Nam vystupi teplota na 38.0 - 38.3, ja dufam, ze coskoro to bude za nami.

lb1984
17. nov 2022

@scorpionflower1 tak to potom máte v rámci možností super. My sme mali Covid prvý krát v marci a vzhľadom na to ako nám zareagovala už teraz sa klepem co bude. Fakt som bola zrelá na psychiatriu lebo nám covid nastúpil v deň kedy bola na kontrole na ORL a imunoalergologii a zhodnotili ze je zdravá (mesiac sme sa trápili s moraxellou a laryngitidou) a večer bum 39 horucky som myslela ze ma fakt vystrie a ráno AG test pozitívny. Nám imuno rovno predpísala po tej skúsenosti isoprinosine ze mame hneď nasadiť keď jej začne Covid tak uvidíme..... Držím prsty nech ste čím skôr fit. Ináč na covid pohotovosti v nemocnici nám povedali ze veľa detí reaguje vysokými teplotami od 4-7 dní....

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@lb1984 No my sme mali pred 3 tyzdnami zapal hrdla s antibiotikami, po dvoch tyzdnoch prisla do skôlky a hned prvy den (podla toho, kedy sa jej potom zacali priznaky) tam dostala Covid. Ja som najprv ani nemyslela na to, ze to ma covid, lebo tie priznaky boli take neurcite, ani sopel ani kasel, len teplota, az mne o dva dni vystupila teplota na 38.3 a zacala som z nicoho-nic strasne kaslat, tak som si spravila test a bol pozitivny, potom som otestovala aj ju a muz sa otestoval a boli sme vsetci traja pozitivni. My s muzom to uz mame za sebou, ale ona ma stale tie teploty. Ja ta uplne chapem, po tejto skusenosti aj ja sa budem bat, ze co zas bude, ked pojde do skolky. Mozno ju tam nejaky cas ani nedam. Ale nemusi to byt vzdy take iste. Moj synovec mal Covid 2x, prvykrat mal teploty a kasel, sopel niekolko dni a druhykrat bol uplne bez priznakov. Mozno, ked uz maju teraz nejake protilatky, nebude to take strasne, je to trochu ako očkovanie. Mne moja Mudr. povedala do telefonu, ze moze mat teplotu aj 10 dni, ze pokym jej nie je nic ine, tak by nestresovala. Ja len uz zakazdym, ked jej to vystupi znova mam zaludocnu bolest, ze dokedy to bude trvat ☹

scorpionflower1
autor
17. nov 2022

@lb1984 Mohla by som ta poprosit este o jednu vec - vy ste boli na tej covidovej pohotovosti v BA? Mozem vediet, kde to je? a nemas na nich telefonne cislo?