Ahojte spekulujeme s kamoskou nad tým malým palcekom, mala hovorí, že to boli keď si na to zatlačí, poznáte to? Je treba to riešiť hneď? Dakujem za rady
Určite kvôli tomu nemusíš ísť na pohotovosť, ale budúci týždeň by som išla ku kožnej. Ja som mala bradavicu v tom istom veku na chrbte ruky. Vtedy sa to ešte vypaľovalo tekutým dusíkom 🙂 Moja dcéra mala tiež na palci tesne pri nechte v 4 rokoch. Dá sa to bezbolestne odstrániť prípravkom Kolodium Forte.
@lukamka kolodium kupis v kazdej lekarni bez predpisu.
@lukamka kúpite voľne v lekárni
Dikes baby, a z čoho to môže take dieťa dostať?
Dcerka ma problemy s kurimi okami od 3rokov ale na nohe. Dokonca sme boli 2x na dusiku aj koloidum sme davali a nic. Az lastovicnik jej pomohol a celu noc som jej davala na oka cesnak-platok a obviazala. Kurie oka zmizli.
@lukamka stačí že chytí niečo do rúčky, čo mal predtým človek s kurim okom v rukách 🙂 napríklad
@ivetka_kamo dúfam, že to nieje nejak nebezpečne pre moje kinderko v brušku ?!
Mne pomohli svedske kvapky. Trochu natriet vazelinou a nato prilozit vatu/tampon s kvapkami a upevnit na kurie oko. Nechajte posobit co najdlhsie, najlepsie na noc. Po par razoch sa mi same vyluplo. Ta vazelina je tam kvoli podrazdeniu koze, kvapky su celkom silne
@lukamka fuu, tak na toto si netrúfam odpovedať
@lukamka ale nemalo by 🙂
@lukamka No bradavica je v podstate vírusového pôvodu, takže teoreticky je nákazlivá. Ale ešte som nepočula, že by ju mohlo dostať bábätko v brušku... Tak prudko nákazlivá určite nie je ako napríklad ovčie kiahne. Väčšinou sa bradavice zvyknú rozmnožiť na nohách, keď si ich človek rýpe a škriabe. Inak ani nie. Na rukách vraj väčšinou vznikajú z maličkej ranky, do ktorej sa vírus dostane. Ja by som sa nebála o bábätko. Ale aby si bola pokojná, choď radšej v pondelok ku kožnej a opýtaj sa jej na to.
krásne kurie oko. Samozrejme, že ho môže mať aj 5 ročné dieťa. Aj moja 3 ročná ho má.Práve ho riešime 🙂