Môže mať 5 mesačné dieťa črevnú virózu?

frick
18. dec 2011

Pýtam sa preto na virózu lebo asi pred 3 dňami to kolovalo u mojich rodičov a sestry.Hnačky vracanie nevoľnosť.... a trvalo to 1-2 dni a bolo dobre.Ale dneska mi malý zjedol zeleninovú polievku a vzápätí ju vyhodil von.Myslela som si že mu len nesadla tak som mu dala mliečko a po hodine aj to vyvrackal.A od prvého vracania stále len plače a narieka.Dávam mu probiotiká do mliečka.Je možné že by to mal aj on?

zeleny_cajik
18. dec 2011

Žiaľ áno, tá hnusoba, čo teraz koluje, je veľmi agresívna ☹

zvonkohra
18. dec 2011

@frick ano mohol daco take chytit a preto cim skor na pohotovost s toho ze vsetko vyvrati moze byt dehydrovany moja dcerka to mala ked mala 6mes dostala niejaku injekciu proti zvracaniu a ked by potom nechcela pit materske mliecko ani cajik museli by sme do nemocky no nastastie inj.zabrala....netreba chodit k takym rodinam na navstevy 😒

petka015
18. dec 2011

podla mojho nazoru to moze mat ja som bola s malym v nemocnici na crevnu virozu ked mal 8 mesiacov bol na infuziach,
A teraz je toho vo vzduchu vela, ak kojis kojit mozes ja som vtedy kojila ale ak nie mlieko by som mu nedavala.
a momentalne vcera mal aj moj maly 2 dnovu virozu. 😖

maria30
18. dec 2011

podľa mňa to určite je ono, keď to majú aj iní členovia rodiny a podľa toho,čo opisuješ.. ak nebude tolerovať ani čajík ani vodičku, tak by som išla na pohotovosť..toto som našla k tomu na internete: U malých detí do 6 mesiacov, ktoré sú dojčené sa nič nemení, dojčia sa naďalej, u detí na umelej výžive zmeniť formulu z bežnej na H.A. alebo bezlaktózovú na prechodné obdobie, najmä u bakteriálnych infekcií , ktoré sú sprevádzané prechodnou intoleranciou laktózy. U vírusových ochorení antibiotiká nie sú potrebné a tak isto ani u väčšiny bakteriálnych gastroenteritíd. Antibiotiká odporučí lekár len u závažných stavov, alebo u stavov, kde si vlastná imunita nevie poradiť s hnačkou , ak v priebehu približne 7-10 dní nedôjde k zlepšeniu. Ale určite by som to riešila najprv s dr. ako hneď meniť mlieko..

zuzana17
18. dec 2011

áno je to ono 😒 Aj my máme ☹

nibiru
18. dec 2011

moja mala to dostala od chlapceka ktora mal uz po nej druhy den ked som sa to dozvedela take nervy som mala by som nedovolila aby sa jej chytal a dal jej pusinku na lice dotična mamičk ami to povedala až videla grcat moju dcerku že ved aj jej syn to mal pred par dnami. mala vtedy cca 7m. kojila som ju vsetko z nej slo prudom von normalne mi bolo do placu bol piatok tak sme utekali k lekarke odporucila dojcit max 1-2min. pretoze ak sa najedla slo z nej este viacej von cajik som podavala po lyžičkach aby nebola dehydrovana kazdych 5-10min. nastastie na druhy den to prechadzalo a uz tolko nevracala .ak by nie mali sme ist na pohotovost na infuzku ja som si mlieko odsavala aby mi neklesla produkcia.s toho som podava tiez po 2-3 lyžičkach.hlavne nesmie vypit vela naraz pretoze tam funguje že vygrcka to co vypila + sliny a može sa rychlo dehydrovat.

benne
18. dec 2011

Áno, môže, môj chytil rotavírus pár dní po pôrode 😔 😒

alabama0011
18. dec 2011

Ano, urcite.. Nasa to chytila v 4. mesiaci a teraz zas v 8. mala aj horucky, hnacku, vracala trochu.. Ale malo to lahsi priebeh.. Asi kvoli ockovaniu.. Do 3 dni bola ok.. Ak ti nic neudrzi v sebe treba ist doktorke alebo pohotovost.

katkavan
19. dec 2011

Podla mna ano...skus dat BIOPRON,je to pre deti od ukonceneho 4 mesiaca.Podava sa pri zazivacich tazkostiach a posilnuje crevnu mikrofloru.
Ak by sa Ti maly nezdal,chod k lekarovi.

bambi2
19. dec 2011

moze, moja mala ju mala v 1. mesaci a vies kde sme ju chytili? v nemocnici ked som bola na sono noziciek. v cakarni boli deti ktore virozu mali... to bol rozum, dat cakaren na sono s detskou notfal starion dokopy... 😖 😠 😠 😠