Môže mať 13-mesačné dieťa kiahne?

14. nov 2022

Maminy môže mať 13 mesačné dieťa kiahne?
Nieje to nebezpečné v takom veku? Neviem teda ci sú to kiahne ale o hlavičke synovy pozorujem nejaké vyrážky, na telicku zatiaľ nič.
Ďakujem

pininka1
14. nov 2022

Nieje, aj nas tak mal, aj mensie deti mavaju, otazne ci to su kiahne, odfot to.

autor
14. nov 2022

@pininka1 moc sa mi nenechá odfotiť lebo to je také malé torpédo, ale v podstate takéto vyrážky ma asi na piatich miestach na hlave. Dnes v noci aj dosť zle spal, co on nezvykne, bol 3 hodiny hore, ani neplakal len tak mrnkal akoby mu niečo vadilo...

sipopa
14. nov 2022

no neviem, mne sa to teda na kiahne velmi nepodoba. ale co sa tyka veku, tak jasne, kludne moze aj mladsie dietatko. v tomto vek nehra rolu.

kikuska872
14. nov 2022

Naša staršia dcéra mala kiahne ako 7mesačná, zvládla to ukážkovo.

1mina
14. nov 2022

Na veku nezalezi moze,,,, a podla fotky tazko rozoznavam, kiahne sa potom nelaju a potom sa spravi chrasticka mozno podla toho zistite

autor
14. nov 2022

Odporúčate ísť hneď ku DR alebo mam počkať? Neviem ako sa to rieši, ci radšej rovno Dr zavolať ci co, och

bimbambim
14. nov 2022

Moja dcéra mala kiahne keď mala päť mesiacov.dostala ich od svojho staršieho brata ktorý si to doniesol z Tatier keď sme boli na výlete.Dcera prežila aj keď ich mala oveľa viac ako syn.

endzi83
14. nov 2022

Moja dcerka mala toho roku kiahne, podla fotky tazko urcit, ale sleduj ci sa to rozsiruje ci nebude mat teplotu aj ked nemusi to byt, moja nemala. Ale svrbelo ju to a kazdy den pribudali. Potierala som vyrobenou mastickou. Ak si chces precitat ako sme to zvladli my, prikladam ti link. https://www.modrykonik.sk/blog/endzi83/
Ak nie, tak to ignoruj. Krasny dnik.🌷

zildo
14. nov 2022

Počkaj do zajtra a uvidíš. Zavolaj doktorke,s kiahnami tam nesmieš chodiť.a ak to budú kiahne ani po vonku nebahaj,nesmú sa ,,nachladit,, by sa horšie hojoli a mohli by zostať jazvy.

autor
14. nov 2022

@endzi83 veľmi pekne ďakujem 🙂
@zildo ďakujem, akurát spí, keď vstane pozriem ho celého po telicku ale ra o pri prezliekani z pyžamka som si nevšimla, ze by mal nejaké vyrážky. Tak uvidíme.
Ďakujem ostatnym 🙂

domi51714
14. nov 2022

ak to budu kiahne - je na nich skvele pouzivat Tantum Verde :P nadherne to vysusi 🙂 moja rada 🤗

veronika33
14. nov 2022

kiahne často začínajú vo vlasatej časti hlavy, na veku nezáleží, ak sa nakazí aj novorodenec, môže ich dostať

tatianna56
14. nov 2022

ono sa hovori, ze cim skor, tak tym lahsi priebeh. k dr sa s kiahnami nechodi, len das vediet, ze ich ma, aby ste nenakazili niekoho dalsieho.

katkaseiner
14. nov 2022

moja mala kiahne v 10 mesiacoch, cize moze to byt.... a hej, ked som lekarovi volala ( u nas sa s kiahnami nechodi k lekarovi) tak povedal ze ak ma aj na hlave tak to moze byt. Daj tomu este 1 den, ak sa akoby napustia tekutinou, tak to moze byt. Inak poviem ti ze vyhoda kiahni pri tak malych detoch je ze sa nevedia skrabat 😉

autor
14. nov 2022

Ďakujem baby 🙏😊

jesenzima
14. nov 2022

Môj ich dostal keď mal 5 mesiacov a zvládol to super, ani nezaplakal 🙃

mogaa
14. nov 2022

dostať ich môže, priebeh je vždy individuálny, všetko záleží ako a kde sa vyhádže.....sú detičky čo končia aj na infekčnom....ak sa naopak vyhádže málo, tak si nemusí vytvoriť imunitu a neskôr ich môže dostať opakovane....