Môže ísť o 7. chorobu?

nika2542000
17. nov 2024

Ahojte syn mal najprv na chodidlách takéto vyrážky strašne ho to svbri. Po mesiaci ma úplne celé telo na nohách rukách, brucho, chrbát takéto vyrážky. Doktorka povedala ze je to vraj 7 choroba. Ale mne sa to teda nezdá. Nemôže ísť o niečo iné? Nič iné nejedol, alergiu nemá. Na svrbenie mu pomaly nič nezaberá. Ďakujem pekne

surama
17. nov 2024

@nika2542000 Hmm tiez sa mi to nejak nezda a mesiac by ho to nedrzalo. Moj mal pocas 7. choroby vyrazky len na tvari, uchu, asi 2 na stehnach a take akoby fliacky na chodidlach a zacalo to teplotou, potom kasel, hlieny, ale do 2 tyzdnov bol ok. Davala som mu Bcko, Imunoglokan, vyrazky som mu potierala s tekutym pudrom a na kasel mal nejaky sirup.

nika2542000
autor
17. nov 2024

@surama môj nieje ani chorý ani nebol chorý ani teploty len tie vyrážky začalo to chodidlami a už to má horšie

iduska13
17. nov 2024

@nika2542000 aj moje deti mali 7 chorobu, ale neboli to takéto vyrážky a ani netrvali mesiac.
Mne napadol svrab. Je teraz pomerne rozšírený. Ale to je len taký môj laicky názor keďže píšeš, že to veľmi svrbí.

surama
17. nov 2024

@nika2542000 Mesiac je dlha doba, to uz by mal davno po podla mna, ale tak ja nie som lekar. A tekuty puder by mu nepomohol na to svrbenie? A urcite by som este kontaktovala lekarku..mozno jej skus poslat viac fotiek. Skus pogooglit, co by to este mohlo byt.

nika2542000
autor
17. nov 2024

@surama všade niečo iné píše skúsim ísť zajtra za ňou, keď ona mi hovorila ze 7 choroba trvá kľudne aj 2 mesiace

mojvlk
17. nov 2024

@nika2542000 náš malý mal siedmu začiatkom augusta ...teplota , červené hrdlo a pár vyrážok na rukách a chodidlách, v polke septembra z čista jasna bez teplôt vychádzane chodidlá a dlane ...ústa ok ...doktorka povedala že siedma choroba môže byť aj viac krát a tým.to bolo uzavreté
Podľa fotografií na posledná mi tak príde ... náš malý nemal vyššie vyrážky ale možno je to u každého iné

nika2542000
autor
17. nov 2024

@mojvlk ak si dobre spomínam náš už mal 7chorobu ale len na chodidlách a cca 1-2 týždne toto ma už viac ako mesiac

mojvlk
17. nov 2024

@nika2542000 aha viac ako mesiac nemizne 😳 no to je čudné zrejme nejaký ekzém alebo alergia