Môže ísť dieťa von, keď užíva antibiotiká?

nika0607
28. apr 2012

Ahojte, chcem sa opýtať či môžem ísť s dcérou von, keď užíva antibiotiká na zápal stredného ucha? Teploty nemá. Má dva roky.

anieli_1
28. apr 2012

s antibiotikami by sa nemalo ist na slniecko 😉 ale ta trosku na vzduch by ste podla mna mohli ist a kde nefuci 😉

katkasofi
28. apr 2012

ahoj Niky. No co mne povedal doky, tak pokial nema horucku, von ist moze. ale nie na priame slnko. urcite pokryvka hlavicky..... vsak co by si ju chudatko v takomto peknom pocasi zatvarala doma?

viki2912
28. apr 2012

moja ma atb a dnes sme boli trosku...do obedu a poobede ked nesvietilo slnko moc..len tak v chladku sme boli...cerstvy vzduch neuskodi...

grettka
28. apr 2012

ak ma zapal tak by som nesla, napriklad dnes aj vietor fukal, aspon teda v BA, co by urcite na usko nerobilo dobre... okrem toho, pri uzivani atb by sa nemalo ist na slniecko, a dnes pieklo jedna radost, a do tretice pocas uzivania atb je dobre byt v klude, predsa, telo bojuje so zapalom. Takze ja by som par dni pockala, pre istotu. A skore uzdravenie prajem.

lubina
28. apr 2012

S takymto pocasim by som asi neriskovala, je prilis slnecno a s antib. sa nema chodit na slniecko. Aby dieta este nedostalo nejaku alergiu ak antib. a slniecko zreaguju. A aj zapal stredneho ucha nie je sranda. Nasa starsia dcera to mala tiez ako 14 mes. a vtedy mi Dr. povedal, ze nechodit vonku, kym nedoberie lieky a ucho nebude bez zapalu, bolo to narocne.

oskorusa
28. apr 2012

záleží od toho, aké konkrétne antibiotiká užíva, niektoré sú fototoxické, to znamená, že počas užívania sa treba vyhýbať slnku, lebo hrozí kožná reakcia napr. uvediem komerčné názvy Ciprinol, Doxybene, Tetracyklin, Biseptol...

evickapooh
28. apr 2012

ak ma zapal stredneho ucha tak nielen kvoli ATB nechod von a kvoli skorej rekonvalescencii...veterne jarne pocasie neprospieva uchu ak to ma dieta chore resp. citlive.

vodnarky
30. apr 2012

nam doktorka este ani raz nedovolila ist von,ked sme brali ATB...

lulu1401
30. apr 2012

presne...ak je take teplo,tak s antibiotikami urcite nie🙂

lili777
30. apr 2012

aj ja riešim túto otázku v týchto dňoch. dom, dvor, kráásne počasie a syn ATB -augmentin duo. V letáku nič nepíšu, ale lekárnik ma upozorňoval, že nie na slnko. Katastrofa, ako to prežiť?

cat
30. apr 2012

moj krpec mal 2 týždne dozadu ATB kvoli zápalu stredného ucha, doktorka z ORL mi vyslovene kázala že keď nebude mať aspoň 2 dni teplotu tak určite má ísť von, s čiapkou na ušiach a podla možnosti byť v tieni.

mishelle5
24. jún 2012

no a ja vam poviem priklad...boli sme na dovolenke dcera mi dostala zapal ucha a dali jej antibiotika....na slnko moze chodit, dokonca aj bez ciapky a tam hodne fukalo....doktorka povedala ze jedine sa nema potapat pod vodou....takze asi tak....100 ludi 100 nazarov...ja som len napisala svoj príbeh.....ale zvladla to v pohode

zuzana17
24. jún 2012

s ATB nemôže ísť na slnko

wewe22
24. jún 2012

kamoškyna mala sa po pobyte na slnku v kombinacii s ATB vyhadzala tak ze skoncili na pohotovosti
je to vsetko individualne zalezi na organizme aj na druhu ATB

zuzanockamt
24. jún 2012

pokial sa predpisu spravne ATB, tak moze ... syn uzival 2 tyzdne ATB kvoli borelioze a lekarka mu predpisala ATb, pri ktorych je pobyt na slnku bez nasledkov

aliza
24. jún 2012

suhlasim s @mishelle5, aj moj maly mal raz zapal v usku, z vody v bazene, dostal ATB a normalne fungoval, chodil von a bez ciapky, aj ked teda u nas fuka nonstop, cely rok a fuka fakt poriadne. Ak su ATB, tak ide o bakterie a tie nemaju nic spolocne s vetrom 😖, ani s cerstvym vzduchom, len na to priame slnko treba dat pozor. V 30.stupnoch dat ciapku 😨.

pimpulienka
24. jún 2012

nie. S atb určite doma do vyliečenia

stanislavao
24. jún 2012

naco chcete ist von, ked je tak horuco, slnko prazi a dieta mate chore? chore dieta ma byt doma. viem, ze niekedy je to tazke, ale urcite zapal stredneho ucha nepodcenujte a doliecte sa. a na slnko v ziadnom prirade sa s atb nesmie chodit.

alzbet124
24. jún 2012

aj naša malá berie ATB a dr mi dovolil ísť s malou von, ak nemá teplotu, ale nie na slnko...

moninnka
24. jún 2012

aj môj malý mal atb hned po narodení, aj ked pre iný dôvod, dieťa s atb nesmie ísť ani na slnko- niektoré sú fotosenzitívne-, ani do kolektívu, pozor na imunitu. vhodné sú probiotiká.

modrofuzik11
24. jún 2012

ja by som saru doma neudrzala. dala by som jej ciapku a museli ist von. myslim, ze ked nema teplotu, bude v tieni a s ciapkou na hlave, tak je to ok. drzim palce.

ducci
25. júl 2012

nam doktorka povedala ze ked nema teplotu tak moze ist von ale nenamahat a jasne nevystavovat slnku 🙂

laurita6
28. jan 2013

Dobry den rada by som zistila ci moze ist dieta s atb.Augmentin von medzi deti do skoly dakujem

billam
28. jan 2013

Pokial nie je teplota, tak von mozes ist...ale do kolektívu určite nie, môžu sa nakazit ine deti.

liki205
4. mar 2013

Poradte , moja malá berie ATB Zinnat- teploty už nemá od piatku , ale ešte trochu soplí ☹ možem ísť s nou chvílu na prechádzku , alebo dokial bere ATB radšej nie ?

carmella
4. mar 2013

pokial nema teplotu ano . pohyb na cerstvom vzduchu jej len prospeje 🙂

malinkaaninka
4. mar 2013

vatu do uší,čiapku a šla by som dva krát po polhodinke alebo raz na hodinu.

bambibam
4. mar 2013

jasné ,že môžeš ,ved nebudeš vonku 3hodiny. Aj naša brala ATB a po 5 dni užívania sme už išli do obchodu a naspäť cca 45 minut. Aj jesť nám trebalo 🙂

karamel
4. mar 2013

nie

zanin
4. mar 2013

Napisem to asi takto. Pokial ma dieta ATB a uz ich uziva 3 dni( ATB zacnu ucinkovat po 2-3 dnoch) a je bez teploty a citi sa na to tak von kludne moze ist. Samozrejme nalezite oblecene. A nebyt zbytocne dlho. Lebo aj pohyb vycerpava a moze sa stat ze po preceneni sil sa vecer dostavia teploty. Dnes je krasne tak na kludnu prechadzku urcite mozete ist. To by som poradila aj @liki205

ursulienka1
4. mar 2013

pravdaže možes
ked nema teplotu a vonku nie su horucavy a nebude na priamom slnku v horucom lete, tak ano
cerstvy vzduch len a len pomoze