Môže ísť dieťa na dvor, keď má 8. deň ovčie kiahne?

saska112
7. máj 2017

Ahojte maminky poprosim o radu ked ma dieta kiahne osmy den a uz len chrasticky, moze ist von na dvor.?...nie medzi ludi aby nikoho nenakazil samozrejme ide mi skor o to, ci sa nemoze este nejakym zachladenim vetrikom a podobne kiahna vysiat este zvnutra.dakujem ☺

evittam
7. máj 2017

@saska112 Ak ma uz len chrasty tak uz nie je infekcne. Moj syn isiel do skoly na 10.den. S dcérkou sme boli vonku na 8.den. Vsetko v poriadku. Ani oni nič nedostali ako sa hovori,ze moze mat oslabenu imunitu a hocico "schytat".😉

saska112
autor
7. máj 2017

@evittam dakujem, hlavne som sa bala toho vysypania zvnutra, na pluca, mozog a pod. a preto ma zaujima ze ked uz je v podstate zastaveny vysev a uz su chrasty aj tie ked ofukne alebo zachladi moze to sposobitvysev zvnutra? Nejak tak som to pochopila....aj ked viem ze mamicky pisali ze niekt.detom sa novy pupak vysial aj na 10den....

evittam
7. máj 2017

@saska112 O tom vyseve z vnutra nic neviem. A úprimne ani som sa o to nezaujimala. Na taketo informacie si sa mala spytat vasej pediatricky.

eryykah
8. máj 2017

Dcerka ma 5 ty den, odvcera chrasticky zajtra ide do skolky

spoony
8. máj 2017

@eryykah to budú mať z teba radosť. Dieťa je totiž infekčné dokým mu neodpadnú všetky chrasty a aj potom by ešte zo pár dní malo zostať mimo kolektívu. To ti ju len tak do škôlky vezmú? U nás po takomto ochorení treba doniesť papier od lekárky že dieťa už nieje infekčné.

andrejta
8. máj 2017

@eryykah ty si velmi ohladuplna 😅

lucinocka
8. máj 2017

@eryykah ja by som ju do skolky nedala...kolegyni ku kiahnam schytala mala v skolke streptkoka a ledva prezila...mohla prist o nohu...netreba sa zahravat s takymi vecami

evittam
8. máj 2017

@eryykah Tak 5dni je naozaj dost malo.....
@spoony Dieta uz nie je infekcne pokial ma zo vsetkych vodnatych pluzgierov chrasty.😉 A inak máš pravdu d kolektivu aj u nas treba doklad od pediatra.

soldi
8. máj 2017

Moji sa slnili ked mali kiahne, do pol pasa nahy. Priniesli si ich z norska a tam bezne chodia deti s kiahnami von - nie do kolektivu a nie s teplotou samozrejme, tak som to nejako neriesila. Ale vietor by mi vadil, to by som s nimi von nesla

eryykah
8. máj 2017

@spoony to su ake mudrosti, dieta je infekcne kym ma vodnate pluzgiere res najviac infekcne 2 dni pred vysypom. Ked vsetky zaschnu je to ok.

Tu sa z kiahni nerobi drama jak na SK. Konzultacia s Dr. A skolkou bola taka ze ked su zaschnute moze ist.

saska112
autor
8. máj 2017

no chrasty uz ma....do skolky este tento tyzden samozrejme nepojde, vo stvrtok ideme na kontrolu....len uz by chcel ist trochu von 😀 sa nudi

meusicka
8. máj 2017

@saska112 ahoj, ano moze, nam napr. lekar vravel, ze na 8 den uz moze ist aj do skolky, kedze to uz bude mat len chrasty. von som ju ale na dvor brala, len sme nesmeli medzi ludi, napr na velke nakupy a tak. inac nam dr. nezakazal nic.
a na margo toho celeho, jej dve sestry sa on nej nenankazili 😅

evittam
8. máj 2017

@saska112 Tak chod s nim von.😉

uhnakova
8. máj 2017

@eryykah chudatko dieta, kiahne oslabuju imunitu, hned sa jej na to nabali nejaka choroba. Idealne je zostat mimo kolektiv dva-tri tyzdne, nech sa dieta z kiahni riadne vystrabi.
@saska112 moje deti prekonali teraz kiahne, najprv syn, potom dcerka, obaja mali lahky az stredny priebeh - bez horucok, vysyp velky, no vyhadzali sa za styri dni, potom uz kiahne nepribudali. Syn sa uz doma tiez velmi nudil, tak sme isli von na osmy den kiahni, to uz mu niektore mensie chrasty odpadli. Isli sme len na dvor, nie medzi deti, na hodinku. Druhy den dostal nadchu a z nadchy kasel - na kiahne sa obratom nabalila viroza. Takze to nebol dobry napad. Mozno k tomu dopomohlo aj pocasie, bolo vtedy sychravo. Dcerka isla von az na desiaty den a nebolo jej nic, neprechladla. Do skolky isiel syn az po troch tyzdnoch a to uz bolo vsetko v poriadku, neochorel v skolke.

evittam
8. máj 2017

@uhnakova Kazde dieta ma inú imunitu. Takže "nehadz vsetky do jedneho vreca"😉. Ako som uz napisala -syn isiel do skoly po 10.dnoch (po odobreni pediatrickou), dcerka tiez medzi deti. Neochoreli, nic nechytili....,kamoskina dcerka to iste.
Našťastie su už dávno prec časy kedy aj s ľahkým priebehom kiahní musel byť rodič doma s jednym dietatom 3tyzdne a viac.😉

p_etrisha
8. máj 2017

Našej pediatricke sa nezdali 3 kusy vyrážky. Nevedela, či sú len na povrchu väčšie, alebo sú aj hlboko.
Boli sme kvôli tomu doma 3 tyzdne

uhnakova
8. máj 2017

@evittam ved pisem dva az tri tyzdne, zalezi na priebehu choroby aj imunite dietata. Aj moj syn by isiel uz po dvoch tyzdnoch do skolky, lenze zrovna cerstvo ochorela dcerka a nemala som ho ako zo skolky na obed brat (chodi len doobeda), takze z organizacnych dovodov zostal doma dalsi tyzden a urcite mu to prospelo aj po zdravotnej stranke. Samozrejme ked rodic pracuje, tak sa rozhoduje trochu inak, dieta musi viac vydrzat. Ja som este na rodicovskej s mladsou dcerkou.

nellita
8. máj 2017

My sme 3 tyzdne nikde neboli,pediater nam zakazal nakolko po kiahniach imunita dietata he nulova t.j he citlive na akekolvek chotoby a nachladnutia. Ja by som kym ma chrasty nesla s dietAtom nikam von.

fafa
8. máj 2017

Moje deti si okrutili kiahne vo Francuzsku a po tyzdni isli do skolky...tam to tiež tak chodi...

vroni
8. máj 2017

Moje obe deti sli po tyzdni do skolky, nenakazili si nasledne ani jeden nicim. Ale v oboch pripadoch mala kiahne cela skolka a ziadne dieta nebolo doma dlhsie nez tyzden - desat dni.

evittam
8. máj 2017

@uhnakova Ja som bola tiez na RD s dcerkou. Ale nevidela som dovod aby syn nešiel do skoly.....A ako som už napisala-ziadna oslabena imunita sa nekonala.😉 Ale obe naše deti maju nastastie dobru imunitu. Az na tie kiahne syn bol chory naposledy ked mal polroka a dcerka este vobec.

saska112
autor
8. máj 2017

No....zajtra to uz bude desiaty den ...este sme doma vydrzali isiel len autom k babke do vnutra aby mal zmenu 😇😀 ak nebude zajtra zima a fukat mozno na malu prechadzku ho vezmem

meusicka
9. máj 2017

@vroni nasa tiez sla do skolky po kiahnach a medzicasom uz mala cela skolka, az na jo druhu,su to dvojicky a ona od sestry nechytila. dnes mi ucitelka oznamila, ze maju zase kiahne, posledne, uz mali vsetky deti a ze uz len nasa nemala. ale mali sme jeden kus vyrazky, co by som si netrufla oznacit, ci to boli kiahne 😅