Viem. že sa asi niekto bude čudovať, prečo zakladám takúto diskusiu, ale do otázky sa nemôžem vyjadriť. Takže ešte raz kopírujem. Pravdepodobne budem musieť riešiť takúto situáciu. Viem, že chorých príbuzných treba navštevovať, ale zároveň mám aj obavy o synčeka, aby sa mi nenakazil /hlieny a pod./ Pýtam sa, či by ste šli navštíviť niekoho so zápalom pľúc do nemocnice na pľúcne aj s malým dieťaťom. Pýtam sa preto, že nejde o srdcové ochorenie, alebo ochorenie pečene, ale o chorobu, ktorá môže byť spôsobená vírusom. Nerada by som bola, aby malý niečo chytil, ale zároveň tiež nechcem, aby sa niekto z príbuzných urazil. Neviem totiž, či by to príbuzní dokázali pochopiť, prečo tam nechcem ísť s dieťaťom.
Plus dopĺňam, že pacientom je starý otec malého. Moji rodičia by to úplne normálne brali a ani by ma nevolali. Ide však o to, že ja mám svoj názor, lenže druhá strana má svoj - ja už mám fakt často pocit, že ľudia v niektorých regiónoch zmýšľajú akosi ináč. Ako samostatná republika v republike. Prepáčte, nechcem sa nikoho dotknúť. Okrem toho bol k tomu menší konflikt s partnerom a už sme si to aj vysvetlili, takže nemocnicu ako tak berie, ale zas ma núti, aby som šla s ním a ja bola s malým celý čas niekde na "vlastnom programe", len kvôli tomu, aby potom príbuzní malého videli. Neviem fakt, či sú niektoré veci tak nepochopiteľné, alebo či som divná ja, alebo druhí, s ľuďmi je to fakt ťažké. A ešte jedno: jasné, že ja budem konať v záujme malého.
pribuzni nech idu do kelu ked nepochopia ze nebudes predsa trepat dieta do infekcneho prostredia,prebohaaaaa 😕
@mmaattuuss ked som bola na gynekologii a kamoska chcela ist za mnou s malou dcerkou, tu malu tam nepustili, tiez si myslim, ze na plucne uz vobec deti nepustia. Brnkni si tam, ze ci pustaju deti a nakolko je to bezpecne, oni Ti povedia, ze je to sialene a Ty povies rodine, ze bohuzial, deti tam nesmu a maju to. Ked su nedotrhnuti, musis ist na nich s oficialnym zakazom, co uz. S tymi niektorymi regionmi suhlasim...niekde je proste iny svet.
@mmaattuuss navyse, ved tam moze byt aj kopec inych pacientov s bohviecim....ked chcu maleho tak velmi pribuzni vidiet, nech pridu na navstevu a neodbijaju vsetko jednou ranou
@mmaattuuss ja by som ho tam nebrala a bolo by mi jedno kolko ludi sa na mna urazi, ak nedokazu pochopit strach matky o jej male dieta. a myslim si, ze take male deti ani nemaju medzi chorymi v nemocnici co robit.
No neviem ci nepustia, ja som na JISke videla dieta cca 2roky 😖
...Inak k otazke, proste im jednoducho vysvetli,ze nebudes dieta tahat do infekcneho prostredia a nech si kazdy hovori co chce. Riesila som to pred tyzdnom,az na to,ze ocko lezal na traumacke a s malou som prisla az ked uz mohol ist na vozicku von(on mal "len" zlomenu nohu)...Rozumiem,ze chcu vidiet maleho a ono tie emocie tam hraju svoje,ale aj takmusia brat predsa ohlad na maleho...
ako aj ked tam pojdes tak ta tam s tak malym dietatom nepustia... je to infekcne ochorenie a je tam mozny prenos kvapvockovou cestou
takze pribuzny maju smolu... jasne ze pokial ma niekto zlomeniny apod tak to je ine... ale aj na chirurgii su zvlast oddelenia a ked ma niekto k tomu pridruzenu infekciu tak tiez tam nepustaju... osobne overene ..
pustia - nepustia... personal si na niektorach oddeleniach ani nevsimne, kto a za kym ide, takze ak tam nechces dieta brat a budes sa spoliehat, ze vas tam nepustia, tak to nemusi prejst, "sikovna" babka tam Tvojho synceka prepasuje hoc aj pod suknou 😉 Ak nechces robit zlu krv v rodine, musis byt diplomat. Ako Ti vyssie radia - akoze si tam zavolala a povedali Ti, ze sa to nesmie, dokonca ze Ta sfukli, ci si normalna a chces, aby sa Tvoje dieta nakazilo. Alebo aj naozaj zavolaj presne na to konkretne oddelenie a uved aj meno pacienta, budu si na jeho navstevy davat lepsi pozor 😎
@mmaattuuss suhlasim s @roo ozaj unikatne riesenie, aby si neurazila. Ja som sa tiez vydala do ineho regionu a chapem tvoje prirovnanie "republika v republike" no aj tak by som na tvojom mieste konala len a len v zaujme dietata. Teraz predsa nie je problem dieta odfotit, o 5 minut na farebnej tlaciarni vytlacit aj 10 fotiek a dedko sa moze vytesovat kolko chce, aj spolupacientom vnucika ukazovat. Aj tak by sa este neporozpravali (tipujem ze tvoj maly este zase az tak plynule nerozprava, podla mna by tam bol len na obtiaz.
@mmaattuuss -vobec niesi divna a konaj v zaujme dietata,tak ako si to aj napisala..chces ho len chranit a dobre urobis,ako matka...druhy by ma v tomto pripade nezaujimali,ked ide o zdravie mojho dietata..a inak s tymi fotkami,ako napisala @kvojtanikova je dobry napad,ked ho dedko uz dlho nevidel.. 🙂
@mmaattuuss chapem to dobre, ze je to otec tvojho partnera a nemocnica je niekde mimo vasho bydliska?
to si rodina dava zraz pri posteli choreho? 😲 a pozaduju od teba, aby si dieta doviedla len preto, aby ho rodina mohla vidiet? v pripade, ze stary otec nie je na smrtelnej posteli, tak mi takato poziadavka pribuznych pride dost zvrhla 🙄
ked chcu maleho vidiet, nech pridu k vam na navstevu, nebyvate predsa na marse... 😕
Dnes večer sme telefonovali s rodinou a povedali sme, že my s malým do nemocnice nepojdeme a oni, že prečo???A tak im partner povedal, že kvôli tomu, že malý by tam plakal. No ale keby hovorili somnou, povedala by som im asi presnú pravdu o možnej nákaze a nevhodnosti návštevy dieťaťa v nemocnici. Neviem, buď sú niektorí ľudia nechápaví, alebo primitívni, alebo majú namiesto srdca kameň asi. :(
boze ja uz fakt nechapem co sa tu na fore v poslednej dobe stale riesi ☹ ved si dospela osoba,zodpovedna za svoje dieta,tak ti moze byt ukradnute co si myslia alebo povedia ostatni...urob tak ako chces ty,ty si predsa matka 😔
nešla by som v živote a nech si každý myslí čo chce,,,,prvoradé sú moje deti....
Diaťa pod 10 rokov nepúštajú na žiadne oddelenie....
s malým dieťaťom ťa tam určite nepustia, svokor keď mal porážku tak sme s malým chodili do nemocnice ale vždy sme sa ostali prechádzať dole aj keby ma tam pustili tak tam nejdem, podľa mňa to prostredie zle vplýva na dospelého a nie to ešte na dieťa :( Dúfam že sa rozhodneš správne ale rozhoduj sa podľa svojej a manželovej hlavy rodina nebude pri tebe keď tvoje dieťa dostane v noci horúčky.
ked si predstavim mojho syna v takom veku - vsetky najspinavsie miesta by musel presmatrat a samozrejme okamzite ruky do ust 🙄 nebrala by som ho ani ku smrtelnej posteli. Radsej spravte nejake fotky, obrazok kde on nieco nacapka "pre dedka", alebo ak sa da nafilmujte a pustite choremu film... Alebo by ste mohli ist vsetci spolu, ale vystriedate sa v navstevach a vzdy bude jeden strazit vonku maleho, pripadne sa dedko pozrie z okna a vnucik mu aspon zakyva? Ostatni pribuzni sa mozu tiez z neho vytesit vonku pred nemocnicou (ak je tam na to vhodne prostredie).
@mmaattuuss ahoj, chcem Ťa podporiť v tvojom názore a som za to, že ja by som to neriskovala. Nemocnica je vysoko infekčné prostredie a malého by si asi počas celej návštevy neudržala na uzde a všetko by obchytkal a dával si ruky do pusy a podobne. otázka je ešte či sú návštevy na chodbe alebo v izbe pri posteli, na tú chodbu by som ho možno raz vzala, ale do izby nie. okrem toho naozaj na pľúcnom nie sú len pacienti so zápalom pľúc, ale napríklad aj s tuberkulózou alebo inými chorobami. ja to vidím ako veľké riziko.
pokial viem, na infekcne oddelenie nepustaju male deti. ja som to riesila pred troma mesiacmi, starka dostala porazku, chceli sme ju ist pozriet aj s mojou dcerou a nepustili ma s malou za nou. najprv som bola nahnevana, ale potom som si uvedomila, ze vlastne robia dobre. takze vziat syna mozes, ale asi vas tam nepustia. predsa len, nie je to prostredie pre male deti