Zienky vcera som zistila, ze dcera ma mrle. Moze ist do kolektivu? Ak nie kedy moze ist? Ma uzivat vermox 3 dni a potom o 2 tyzdne este raz.
Vdaka
samozrejme, že nie..veď nakazí iné deti
to myslis vazne tuto otazku? 🙈 jasne nie. a nezabudni s nou ist namiesto do skolky niekde do detskeho kutika lebo vsak doma by sa nudila 🙄
samozrejme ze nemoze ist
@zuzanka.zuzu fakt? Uz aj ideme.
Slusne sa pytam. Vsade citam ze sa preliecuje po 3 tyzdnoch tak ci mam sediet doma tyzden, ci tie 3 tyzdne ci uz navzdy ?
Doktorka mi nepovedala vobec nic, zeby nemala ist von, do kolektivu.
@zuzka0605 kolko? Mesiac? Viac? Ak nas to bude trapit dlhsie.
pokial bude mat mrle, zavisi aka ucinna bude liecba..rozbor stolice nie je problem urobit.tak 3t a ak bude rozbor cisty malo by to byt ok.mozes dat pocase este raz na rozbor.
Znama tiez takto dava syna do skolky s mrlami, a potom sa cuduje, ze to chytaju stale dookola, ved ktovie preco 🤦🏻♀️
Toto sa jeden rozumný človek ani nemôže opytat vážne. Samozrejme že celú liečbu by mala byť doma, riskli by ste nakazenie iných detí?! Uf
Určite doma veď tam chodia deti jedno po druhom na záchod...a menších učiteľky utieraju bože to je otazka
Hlavne si pýtaj liek aj pre Vás dospelých a informuj učiteľku.Vsetko vyvarit a pod..asi vieš ..
🙈🤦 jasné, že nemôže, veď nakazi pol škôlky.
Trosku nechapem navazanie sa do autorky, keby dostala jednoznačne poučenie od pediatra, tak by sa nepytala na fore. Aj to poucenie nie je vsade jednotne, tak asi tolko k tym vsetykm, co ste jej nalozili🤦♀️
@trgypadl no vieš, normálny sedliacky rozum človeku hovorí, že po preliečení treba ísť na kontrolu a až keď sú neg. výsledky potom. Samozrejme, bolo by dobré aj škôlku informovať. A keď som si neni istá , zavolám dr. a spýtam sa. Myslím, že žiadna dr. by nemala mať problém odpovedať áno alebo nie. My nevieme v akom je to štádiu a pod.
@u2jana radšej ani nejdem písať čo si o nej myslim a oznámila by som to školke keby o tom viem... Grcam normálne 🤢🤮
@kvetinka75 prosim Ta, normalny sedliacky rozum by mali mat najprv pediatri, cest vynimkam... A rodica poriadne informovat ako postupovat, velakrat to tam zlyhava.... A s tou kontrolou si fakt vtipna... Niekedy Ta len s liecbou odpinkaju po telefone a o kontrole ani nehovorim.. Namiesto toho Tvojho rozpísaneho elaboratu mne si ju mohla poučiť, malo by to vacsi zmysel 😉
Ani náhodou 😀
@trgypadl ja mám zase skúsenosti že niektorí ani dobre nepočúvaju alebo sa ani nespýtajú a potom vypisujú po nete. Stačí niekedy zdvihnúť mobil a zavolať.
Ahoj autorka, kontaktuj pediatra, uvidis ake Ti da odporucanie... Nie vsade je jednotne.... Aby Ta tu neukamenovali... Dolezita je hygiena rúk, hygiena po stolici, nechty na kratko, kazdy vlastny, uterak,. Prat vsetko na vysokych stupnoch, plus prezehlit.... Davat pozor na stravu...dezinfikovat. Uvidis aku Vam daju schemu liecby, lebo ani Ta nie je niekedy jendotna... Nam povolili nástup do skoly po uziti 3 dnovej liecby bez pritomnych živých viditelnych mrli.....drzte sa, nech to mate cim skor za sebou
@kvetinka75 lekar Ta ma poucit a povahe, nasledkoch ochorenia atd atd... Ty to nemas z neho tahat ako z chlpatej deky
@trgypadl uz som videla aj to ako lekar vysetruje dieta komunikuje s matkou a ta tuka do.mobilu. takze lekar to aj moh ol spomenut. A ked som si nie ista tak mu zavolam.
@kvetinka75 cest vsetkym neomylnym 100%rodicom so sedliackmym rozum.. Ostatny pfuuuj🤦♀️
@trgypadl ale je ine, keď sa mamička spýta na konkrétne rady, čo robiť keď má dieťa mrle, (vyprať na 90ke, žehliť, vlastný uterak) a je ine ked sa opýta či ho môže dať do škôlky..
@mamickalisticka prosim Ta co je na tom ine? Normlana otazka, kedy moze nastupit do kolektivu, a kedze sa to pyta aj tu, zrejme dostakla nejednoznacnu odpoved
@trgypadl a aku nejednoznacnu odpoved. Ved bud ano alebo nie.
@trgypadl ked uz tak ,,ostatni,,
@kvetinka75 ano, keby lekari dávali jednoznacne odpovede ano, nie svet by bol omnoho krajsi....
@kvetinka75 😚moja, ze mi opravis hrubku ja sa z toho nepototo, aj ja som len clovek a mozem sa mýliť, a ten kto si mysli, ze sa mu to nemoze stat, tak ten by sa mal nad sebou zamysliet💞
Do kolektívu určite nie prvé dni. A bolo by vhodné škôlku informovať, aby si rodičia detí odsledovali. Mohla si ich priniesť práve zo škôlky.