Dcéra dostala ako 12 r. epilepsiu. Za posledných 14 mesiacov mala epi. 4 krát mala : v marci 2021, v decembri 2021, a dvakrát v máji v tomto roku.
Všimli sme si, že epil. dostala zakaždým v nedeľu po zjedení kompl. obedu, v čase cca 12:30 hod. Je možné že môže vzniknúť záchvat z nejakého jedla? Stretli ste sa s tým niekto?
Pred 2 týždňami jej menili lieky a min. týždeň v nedeľu mala záchvat a dnes zas... Viete niekto poradiť?
Vývar môže byť problém, v skupine na Facebooku Mali epileptici to jedna maminka písala, ja mám tiež malého s epi, ale nás varovali len pred čokoládou
viem že aj čipsy by sa nemali a ani veľa solené
Ak jej menili lieky môže to byť z toho, že zmena...nie je nervózna, že nedeľa zajtra do školy...
Plus obmedziť mobil, TV
Ano, epilepticky zachvat moze vzniknut aj po jedle.
Mali sme pacienta, co maval epi zachvat ked ranajkoval. Nikdy inokedy, iba vtedy.
@oslo1 to vážne z raňajok.Roky som chorá na epilepsiu už 29 rok ale nikdy som nepočula že z jedla.Jasne čokoládu, kakao, štipľave korene to viem že nie ale z raňajok.Normálne ho začalo triasť chudáka a prišlo mu zlé.Ved ked pride k záchvatu a je niečo tak sa môže aj zadusiť to je nebezpečne.
áno môže. Príčin môže byť veľa. Niekedy sa ani nedá zistiť príčina. Ale keď viete že čo škodí, tak vyhýbať sa tomu. A nešla náhodou potom spať? Lebo neodporúča sa ani spánok po výdatnom jedle.
nám zakázali jesť kakao, čokoládu, škoricu, alkohol, kofeín