Moj synček ma 6chorobu a asi pred týždnom ma svrbela pusa nabeh na herpes,ktorý sa mi ale nespravil,mohol moj synček dostať tu chorobu odomna? Mal 2dni teploty vysoke a teraz je 2dni vysypany uplne cely,ale ževraj to je už posledne ukončene stadium choroby a týmto dostava celoživotnu imunitu a nieje to ževraj nič vážne....len sa chcem spýtať inkubačná doba je 2týždne mám sa nejak chrániť pred ním ruskom alebo tak? alebo už je to zbytočne ked mu choroba konči?dakujem za odpovede🙂
aj moje dieta malo siestu chorobu (uz davnejsie), ale vobec mi nenapadlo sa nejako chranit... 🙂 ani som ju nedostala, pravdaze. Vacsinou, ked su decka chore, mi ani nenapadne, ze aj ja mozem ochoriet z toho (a obycajne ani neochoriem)., dospelacka imunita je ina, kopec ochoreni mame uz davno za sebou.
My sme to tiez teraz cerstvo prekonali, najskor 3 dni horucky a potom sa vysypal. Ja som chora nebola ani manzel. Vraj to dostanu deti do 2 rokov, nas ma 1 rok a 1 mesiac. Takze dospely sa nenakazi. Len nam vraveli, aby sme neslivs nim k inym detom. Ale dnes uz nema ani stopy. Cudesna to choroba...ako prisla, tak aj odisla...🙂
Aj my sme to prekonali,starsia dcera-rok a pol-nevieme odkial sa to vzalo.Pri mladsej 4mesacnej,mala akusi "herbaanginu",nato nabehli teploty,a az teploty klesli tak sa cela vysypala.A ako pisu baby hore-ako prislo tak odislo.Mladsia,kojena,tu anginu nachytala odo mna.Najstarsi syn 5r.to nemal. vobec.Doktorka nam povedala,ze to mohol prekonat vnutorne.Zalezi od toho ako sa telo popasuje z chorobou...
ano mohol, šiesta choroba je herpetický vírus ... volakedy platilo, že ak dieťa prekoná šiestu chorobu, tak má doživotnú imunitu ... ale nie je to pravda ... môj syn je toho príkladom, šestku prekonal 2x, no druhýkrát to malo podstatne miernejšie priebeh ...
pokiaľ už má fliačiky, tak je po chorobe ...