Ahojte,
chcela by som vas poprosit o vas nazor, ci mozem zobrat maleho do zahrady, ktora bola postihnuta povodnami? Zahrada patri mojim svokrovcom, po opadnuti vody sa snazili dat vsetko do poriadku co najskor, vapnovali ju, uz tam maju znovu nasadene veci, aj chata bola poumyvana, ale neviem do akej miery je to tam cele vycistene, je mi to blbe sa svokry pytat...ide o to, ze maly vsetko pochyta a nie je mozne ho na 100 % ustrazit, aby si nedaval ruky do ust a tak...napr. je tam taka cast, kde su kamienky, aby nerastla burina...maly sa s tymi kamienkami velmi rad hrava, ci aj tie vedeli nejakym sposobom ocistit, neviem...co myslite, mozem ho tam s kludnym svedomim zobrat,alebo radsej este pockam? Inak povodne sme tu mali zaciatkom juna, ale nejak extra odvtedy neprsalo, ze by to stihlo vsetko pozmyvat. Dakujem za vase postrehy!
Dakujem Maruschka! 🙂
priroda sa sice precisti, ale potrebuje cas, od juna ho preslo malo....ved vies sama co maju v okoli, ci je daco nad nimi kde maju ludia latriny, ktorych obsah sa rozniesol po zahrade a kamienkoch - tam by som dieta zobrala osobne asi az o rok...slebo ci je v okoli len lesik. mozno to prehanam, ale napr.moja svokra si nikdy po wc ruky neumyje, ani ked ju mm poprosi a ja som uz na to doplatila hroznymi problemami so zaludkom, schytat to maly, tak je v nemocke. takze takych bakterii sa bojim. ale ak mas s nimi super vztah, tak prosto chod a zober malemu dezinf. gel na rucky, aj v dm maju detsky a stale ho prenasleduj ako sibnuta 😉 bude to o nervy, ale budes kludnejsia 😅
@mamutka Mam s nimi dobry vztah, ale rozhodla som sa, ze tam este nepojdem...je mi to sice luto, lebo tam by sa maly v tychto teplach mohol vysantit, ma aj maly bazenik, ale nebudem riskovat, naozaj jeho zdravie je prednejsie a je to aj kratka doba este...chapem, ze vsetko sa to neda ocistit, ale tak tam teda este nepojdem... ☹
adrioska, ja by som sa nebála pustiť deti do záhrady. Je to príroda a tá sa vie vyporiadať s takýmito situáciami. A sama hovoríš, že svokrovci čistili, tak je to potom v poriadku. My sme boli s drobcami už x-krát na zaplavených miestach a samé sa to tak nejako vyčistilo, zarástlo to trávou a vybavené. Neboj sa, aj keď bude chytať kamienky, určite sa mu nič nestane. To je také prirodzené utváranie imunity a odolnosti voči chorobám, nechať dieťa, aby si prešlo všetkým..Nás mama tiež neumývala každých 10 min a nemáme ani alergie, ani väčšie choroby sme ešte nemali, nič... 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Určite sa nestrachuj a pusti ho bez obáv do záhrady.. 😵 😵 😵