Môže deťom nafúkať do uška?

1234lubka
27. júl 2012

No, neviem ci je to fama ci to mam brat vazne alebo ako. jasne ked je vonku chladnejsie alebo ked je veterno tak ciapocka musi byt....ale aby malo dieta ciapku stale na hlave...v tychto horucavach mame len klobucik alebo satku...alebo nic ked sme v tieni...alebo dokedy mu mam davat stale ciapocku? Mame 6 mesiacov

xenicka13
27. júl 2012

klobucik uplne staci 🙂

erika26
27. júl 2012

nafúkať do uška môže ked je v prievane alebo ked viac fúka, to je pravda. Ale zase ked je teplo a bezvetrie a ste v tieni nie je dôvod nosiť stále niečo na hlave. Ved deti sa potia a chladia práve cez hlavičku. Ja si myslím, že ked sa budete vyhýbať prievanu tak bez klobúka nič nepokazíte. Samozrejme na slnku čiapočku treba 🙂

wera.g
27. júl 2012

presne toto aj mňa zaujíma, malému dávam hneď čiapočku na ušká hneď ako začne čo len trošku pofukovať, veľmi sa bojím aby ho ušká neboleli... tak budem rada, keď zistím čo a ako 🙂)

brisilda
27. júl 2012

nemusite nosit ciapocku pokial to nieje nutne......kebyze mate problem s uskami tak ano ale pokial ste OK tak nemusite 😉 jedine, ze vonku fuci no rozhodnutie je len na tebe ..... moj nazor je , ze cim viac "cicikame" deti tym viac budu nachylnejsie 😒

dida38
27. júl 2012

no moj nazor je, ze nic netreba prehanat....v lete pouzivame len klobucik, aj to kvoli slnku.... ciapka len ked je pomerne veterno... nasa Vanes ma 4,5 mesiaca a ciapku nedavam.... kuk foto, hriala sa na slnku ked mala par tyzdnov, tiez nemala ciapku.... deti musia byt aj odolne trosku...

masinka
27. júl 2012

treba sa riadit materinskym institntktom a zdravym rozumom ;-D v tieni a bezvetri hlavicku vetrame, na slniecku klobucik, pri vetre alebo v prievane dame ciapocku zakryvajucu uska 😀
(nasa ma 9 mesiacov a ciapocku davam napriklad ked je v aute , pripadne v niektorych obchodoch silno pustena klima... prechladnute usko nie je ziadna sranda - mali sme to pred par mesiacmi )

namarie
27. júl 2012

naša mala v 6-tich týždňoch zapálené ušká a naraz s tým bola aj nachladená, ale to preto, že zašmarila čiapku v kočíku a nevšimli sme si to, lebo bola zakrytá proti slnku... dlho som jej dávala vkuse niečo na ušká, ale pred mesiacom sme to obmedzili keď prišli tie horúčavy, lebo jej bol strašne teplo a vždy mala potničky, tak máme tenký klobúčik proti slnku, ale nedávam jej silou mocou niečo na ušká a zatiaľ chvala Bohu v pohode...

monulik2
27. júl 2012

moj názor sa stotoznuje s dida38, ja som uska nikdy neriesila. dnesne mamicky casto pocuvaju okolo ako to funguje u druhych miesto toho aby sledovali a poznali vlastne dieta. ine je ak naozaj su problémy ktore potvrdí lekar. ..tak maminy ani nase stare maminy nebehali v ciapockach 🙂

pingu1
27. júl 2012

to by musel byt v prievane takom, ze by uletel aj on, alebo ona?

drzubok
27. júl 2012

jeden primitívny mýtus.... najskor nastudovat anatomu.... potom rozpravat hluposti....

luciferkax
27. júl 2012

Ahoj. Podľa mna záleží od dieťatka, resp. od človeka. Ja napr. som už "veľká" a stále keď je jesen, silnejší vietor a nmám čelenku alebo čiapku, tak večer ma bolí hlava. Preto som svojmu prvému synčekovi tiež uška chránila, asi prvý rok určite aj pri vánku, aj teraz ked vybehne bez čiapky a fučí dosť silno (bývame pod TATRAMI), tak ho bolí hlávka - asi to má po mne. . Zato mladší má 18 mesiacov, a čiapku nenosí. či je slnko, či fučí, občas ho nahovorím na kapucnu a nemá s tým problém. Niežeby som mu ten klobúčik či čiapku nedala, ale už sme ich pár stratili, on čiapky zhadzuje, odtrhujhe šnúrky, povedať si nedá

bianca
27. júl 2012

,,nafukat do uska,, moze ak je v usku voda.Ziadne take ze treba decku narvat na hlavu baranicu i ked je 30 °C vonku (som si dost uzila s babkou i prababkou bo to proste nevysvetlis a stacilo sa otocit a uz malo decko dacona hlave) Pokial sa nenachadza v usku voda tak ,,nenafuka,, rovnako ako dospelemu sa nic nestane tak ani dietatu.Teba to brat logicky .

strapco13
27. júl 2012

zapal stredneho uska vznika uplne inak..prechodom infekcie z nosa cez nosohltan /pozri do mojho fotoblogu na clanok o zapale stredneho ucha/ ..to je aj pre @namarie

to ofuknutie, co sa ludovo nazyva prievan..je to zapal nervu /nie ucha/ a ten nerv ma 3 vetvy..ide od ucha k celu, k nosu a do brady...aby tento nerv neprechladol..to by bola potrebna kukla 😅

dietatku sa chrani hlavicka..aby nedostalo upal a preto, ze male babatka este nemaju dostatocne vyvinutu termoregulaciu a najviac tepla stracaju hlavickou
cize tie snurky co tahaju ciapku az na uska maju jediny vyznam..aby ciapka nespadla z hlavy

graceful9
28. júl 2012

ja mám na toto strašne náchylné uši,,,,,stačí v aute jedno otvorené okno a ucho hneď bolí,,,,,ale malá sa vozí vzadu a nemyslím, že by jej nafúkalo,,,,,my nedávame čiapku, ak je vonku a fučí silnejší vietor, tak dám šatku, čo ide cez uši, ale to už musí byť vietor, pri takom normálnom vánku máme len klobúčik proti slnku,,,,,veď ani partnerovi to apríklad nerobí nič vietor, teda ak nie je prievan, to len ja som citlivá na to a u malej som to nespozorovala, takže čiapky nedávam,,,,,
@bianca ,,,,,ani mi nehovor, ja svokrovcom tiež nevysvetlím ☹

stanislavao
28. júl 2012

v tychto teplach maju deti pokryvku hlavu kvoli slnku a nie kvoli vetru. jasne, ze na jesen uz ciapku na usi treba, ale teraz? to snad nemyslite vazne? a ked je dieta v aute vzadu, tak neotvarat predne okna, lebo zpredu do zadu to velmi fuka. najlepsie je, ked si to v aute sama vyskusate.