Nas problem je nasledovny.. mala nam prechladla (asi) , od sobota vecer, nedela, pondelok este trochu mala teploty... to by bolo v pohode, ale ona je uuuuplne zuriva, reve (nie place, doslova reve) az ju natahuje, oci cervene.. normalne strach sa na nu pozriet po kazdom podnete... proste staci, ze jej poviem, ideme sa prezliect, staci ze sa zobudi... hocico... vreskot ako keby som ju rezala, zacne ju natahovat ako keby sa ani nadychnut nemohla. Boli sme u dr samozrejme po teplotach, v pondelok aj utorok. To ze bola takato som pripisovala tomu, ze bola nevyspata alebo chora... u lekarky nebolo nic, trochu prechladnuta a trochu cervene hrdlo... vyrazky okolo pusy a cela nejaka "flakata" (to som komentovala ja, lekarka nic...). Nedostali sme nic, na vyrazky kremik... davam jej Cko, minuly tyzden mala Arkodefensis prvu davku. Nostek by sme mali cistit, ale k slecne sa nemozem ani priblizit...
Nestretli ste sa s tym niekto? Ci si to nemam vsimat, alebo zase ist k lekarke? Ked sa jej spytam ci ju nieco boli, tak nic.. iba ma vyplieska... cika a papa celkom normalne... teploty uz nema, skor sa mi zda studensia... :(
@luba28 no ja prave toto trucovanie davno ignorujem, tiez ma to prve napadlo, ale toto je uz hroza pozerat sa na to... teraz som sa s nou z vedlajsej izby rozpravala aby ma nevidela.. a vraj sa jej daco snivalo... fuu to ked ma bude dietata takto mlatit a vrieskat na cely dom skoncim na psychiatrii ja :(
@simca06022011 a dat jej na zadok jednu???nemoze ta bit,...alebo ked to pride odniest ju do izby ,privriet dvere a povedat jej,ze ked toto bude robit tak bude v izbe a ked sa ukludni tak ze moze prist,...
@simca06022011 ahoj, podla mna je nervozna z toho, ze jej nie je dobre. a dava to najavo tak, ze jaci. ono, treba k nej pristupovat inak, ako ked je uplne ok, ale zase nenechat si skakat po hlave, lebo choroba prejde a este dlho sa budete dostavat do normalu. my sme raz spravili tuto chybu a trvalo nam to cca mesiac, kym sme sa znormalizovali. cize, bud mila, ale nepopusti 🙂 dcerka sa bude musiet naucit, ze aj ked je chora, niektore veci sa dodrziavaju aj tak. a to aby ma dieta bilo, tak by mu "letela" jedna spat. a na zurivy plac, nech sa paci, tam mas detsku i ked si chora Milacik 🙂 tak aspon fungujeme doma. aj ja mam len jedny nervy.
ja si pamatam napr. ze som mladsej vysavala sopliky dlho tak, ze ona hucala ako tur, doslova som na nej sedela a drzala si ju nohami, lebo nebola ochotna si ich dat vysat, i ked jej potom bolo lepsie. 🙂
inak, kolko ma mala?
@luba28 ona dostane na zadok praveze ked je zla... ale toto je take divne, ze proste zobudi sa a vrieska ako keby som ju rezala, tak za co jej mam dat po zadku? Zase nechcem sa s nou hore dole bit...
@k_a_j_k_a 3 za tyzden... uz som z toho pistania na nervy.. a to som na nu fakt prisna stale, cize rozmaznanost to nebude.. prste je taka upistana... snazim sa to ignorovat, ale aj ja mam iba jedny usi :P a bojim sa ze si ublizi, ked sa bude hadzat a vrieskat, o tom ze sa povracia ani nehovorim... vonku na nas kukaju ako na sibnutych, ona ide za ruku a vrieska... nezobrat ju von nie je riesenie a bitka uz viditelne tiez nie je riesenie, lebo to bude iba horsie...
@simca06022011 ahaa,tak s tym spankom to meme aj my niekedy a trva dost dlho kym maleho utisim,...a neviem co mu je,lebo este nerozprava,...ale ja som myslela,ze ked to robi cez den,...
@simca06022011 nema nahodou v pusinke afty? Nasa bola takato ked mala afty bol to des. Hlavu si buchala do steny co jej sily racili... Skus pozriet ako skoncili afty tak mala bola ako vymenena. A presne sme mali tri dni vysoke teploty a vyrazky okolo pusinky.
@lusinda1989 no to ma nenapadlo, nesmrdi vtedy aj z pusy? Ona mi nechce ani len usta otvorit aby som jej hrdlo pozrela.. nastriekat ho to je uplny des... jedine zuby si da umyt "ako tak". To skontrolujem, celkom sa mi to zda mozne...
@luba28 no cez den je upistana, aj ma vycape ale uvedomi sa a uz ma "mojka"... ale aj tak nie je vo svojej kozi vobec
Ahoj ak ti mozem poradit.,pozerala jej dr do hrdla? Ci tam nema afty. Syn mal tiez okolo ust vyrazky a v ustach a hrdle mal plno aft. Ak ma hrdielko ciste a naozaj sa ti jej reakcie neppacia a myslis si ze je to mozno aj od bolesti tak s nou behni na pohotovost. Podla mna je vzdy lepsie byt trapnou bojazlivou mamou ktora ide k dr aj so somarinou ako keby si nieco mala zanedbat. Drzim palce.
Prepac kym som napisala uz to vyssie spominate....
@simca06022011 no moze byt,..nas mal afty tiez,ale to som si vsimla a isli sme k Dr,..odporucala kupit spray SORAX a probiotika,....je taky prijemny do pusy,staci len trosku dat a ono to krasne vylieci raz-dva,...
@simca06022011 a keby jej manžel niečo povedal?
@simca06022011 urcite, vzdy, ked je chora, je dobre zobrat k dr. na vysetrenie aj moc... 😉
Ale 3 roky... to moze byt, ze sa prejavuje aj silne obdobie vzdoru... plus, ak sa neciti uplne fit... tak je podrazdena dvojnasobne... 😔
Neni to lahke... aj ked uz nema horucky, ja by som zasla znova k dr., nech sa na nu kukne... prip. nejaky vyter jej spravi, ak ma cervene hrdlo, CRP... 😕
Drzim palce.
@ikika vytery a CRPcka a odbery berie lekarka nasa skoro vzdy ale teraz jej fakt nic nie je az na tie teploty.. este skocim odniest ten moc ale tie afty sa mi zdaju dost pravdepodobne co baby vyssie pisu... lebo aj pery mala take kadejake dopukane, ja som sa najskor bala ze to bude herpes ale hned to zmizlo.. este ked sa jej zlepsi nalada, nejak to skusim popozerat...
@sono2 no to duplovane nepomoze... on ked ju zacne hresit, lezie za mnou a naopak... a teda on ma aj iny pohlad na vec, takze ho do vela veci ani nezatahujem, lebo dvojita vychova nie je bohvieco... napriklad podla neho je cirkus pred spanim normalny a ja som blba ze od nej cakam, ze bude spat a podla mna je normalne ked dieta nie je hladne a nebudem ju nutit a to on neprehltne.. cize bude este viac rozhodena mala z toho 🙂))
@simca06022011 malej smrdkalo ale nemyslim ze to musi byt pravidlom. Skus pozriet ja som mala to iste ked aj moja mala dostala som to den alebo dva po nej a viem co prezivala. Takze som ju chapala. Daj vediet potom
@simca06022011 toto som si prežila aj ja so staršou. Neskutočne za všetko hôkala, vrieskala, maznala sa ani neviem koľko dní to trvalo. Už sme boli z toho všetci na psychiatriu. Ani milo, ani s krikom, nič nezaberalo. Potom sa začala s vreskotom budiť aj v noci a na ďalšiu mala už teplotu. A bnakoniec sa z toho vykľul zápal uška. Nesťažuje sa, že ju bolí uško? Opýtaj sa. Po vyliečení to všetko pominulo... 🙂
@simca06022011 🙂 klasika. Ja to mam doma dvojmo. Plus mladsia je od narodenia extremne uplakane dieta. Chce to pevne nervy a detska to vzdy isti 😀 inak, u nas pomaha aj velmi vela zamestnat, aby nestihala mysliet na jacanie (riady, pradlo, vysavac, proste domace prace aj pre mladsiu).
@lucka011 to som uz skusala, pytala som sa na usko, brusko, hrdlo, pusu, zub... ale ju bud boli vsetko alebo nic... no hroza.. som si uz aj poplakala poobede.. ale tak hadam to prezijem daako a aj mala... 🙂)
@k_a_j_k_a no presne, prave som to teraz objavila :P vonku sme behali, robila vsetko mozne a prisli sme domov a uz medzi dverami vreskot.. tak som zavrela dvere (nie na byte, ale medzi obyvackou a chodbou), ze ked sa ukludni a vyzlecie moze prist a ona veru prestala vrieskat.. musela sice dostat predtym po papulke, kedze mi vlepila jednu ked som jej chcela dat dole sal.. ale ci uz...
@lusinda1989 no viem, ze z takzchto chorob smrdi.. nenasla som jej tam na pohlad nic (ale ona mi ledva usta otvori)... ale ked som jej umyvala zuby tak prstom som citila vnutri take hrboceky zopar... tak jej vystriekam papulku a to rychlo zmizne... v auguste sme mali takto herpanginu, neboli to afty ale hrdlo mala pluzgierove trosku, nestazovala sa na nic, len mala taketo priserne teploty, detska lekarka si to ani nevsimla, ale isla som na krcne a tam lekar hned povedal co j e vo veci a ako to prislo tak aj odislo...
Mna vystrasilo hlavne to vrieskanie, ako nepricetna... az ma napadlo ci jej nezacne "svitorit" z toho, alebo nejaku inu chorobu som si hned predtavila.. ale predsa to bude hrdlo alebo trucovanie...
Ahoj, afty v ustach zistis ked jej das pomaranc alebo nieco kisele nebude to chciet bude to strasne stipat. Mna ked zacne dcerka fackovat tak nam vzdy pomoze objatie, syn bol hyperaktivny a to mi poradila psychologicka silno objat ruky po pazuchy nozky okolo pasa a nepustit a sepkat do ucha ked sa ukludnis maminka ta pusti ale zle deticky musia sediet pri maminke. Zabera to, ked ju capnes mysli si ze aj ona moze a nikam to nevedie. Ked sa dieta ukludni treba mu povedat ze to nieje pekne a musi povedat prepac. Potom si podame ruky a povieme si ze sme znova kamaratky. To ze sa budi zo spanku moze byt ze sa jej nieco zle sniva, nieco sa jej nahodou nestalo zla skusenost u doktorky, dcerku ked ockovali pol roka som ju nemohla vizliect okamzite spustila a chytala si rucicku.Ked som jej obliekla tricko tak prestala. Drzim palce 🙂
@simca06022011 a nema take obdobie trucovania a skusania,ze co a ako???a ze ako dlho vydrzis???skus nevsimat a uvidis ci to neprejde,...