Môže byť salmonelóza bez hnačky a teploty?

anjelik_majka
13. júl 2014

ahojte, syn sa mi už niekoľko dní sťažuje na bolesti brucha, vracia, a je taký malátno-ospalý. Teploty nemá, ani hnačky. Môže mať salmonelózu? Podľa tohto http://www.zdravie.sk/choroba/263/salmoneloza môže ľahká forma prebiehať bezpríznakovo, ale inak tam píšu hnačky a teploty. Osobne som si nie vedomá, že by zjedol niečo čo ju mohlo vyvolať (ak nepočítam kupované nanuky, ale tie by mali byť v poriadku, nie?). Som z toho už na nervy, lebo o necelé dva týždne máme ísť na dovolenku...

zita19
13. júl 2014

@anjelik_majka nemusi to byt salmoneloza, moze to byt crevna viroza alebo cokolvek ine. Isla by som ho ukazat doktorovi, lebo na dovolenke to moze byt este horsie a co potom budete robit? Dovolenky v spitali na infuzkach kvôli dehydratacii zo zvracania asi nie je ten uplne najlespie straveny cas v zivote.

dobromila1111
13. júl 2014

bez teploty a hnacky tazko..iba ak by este ta choroba spala,no to by ani nevracal..zajdite k dr,snad vas nesupnu do nemocnice..:(

anjelik_majka
autor
13. júl 2014

vďaka... zajtra idem k zubárovi, takže sa cestou zastavíme aj u doktorky. Už som jej síce písala sms, ale nereagovala, Môže to byť viróza, lebo aj mne bolo dva dni blbo od žalúdka, a aj manžel mi spomínal, že kolegov syn je tiež chorý, ale prečo to potom malého drží tak dlho? ☹
@zita19
@dobromila1111

lucia78
13. júl 2014

Ano, salmoneloza moze prebiehat vselijako, moja sestra ju prezila iba s bolestami brucha. To co popisujes, podla mna salmoneloza nebude, a ak, tak len v prvej faze, lebo ak uz vracia, musia prist horucky, prip. aj to ostatne...

anjelik_majka
autor
13. júl 2014

@lucia78 však to je to, že jeho len bolí brucho a vracia. a už niekoľko dní... žiadna teplota, žiadne hnačky... Po dvpch dňoch to už vyzeralo dobre, potom na večer, resp. na noc zase vracal a teraz ma zase fázy, že aj sa naje, vyzerá to byť OK, a po niekoľkých hodinách zase vracia... už som z toho zúfalá

lucia78
13. júl 2014

@anjelik_majka Neboj, to ho prejde. To bude len virus nejaky. Nech dietuje a snazte sa aby stravil co najviac tekutin.

anjelik_majka
autor
13. júl 2014

tak nakoniec malý aj s manželom idú na pohotovosť. Keď som tam volala, tetuška ma zdrbkala, na čo som doteraz čakala, že tá spavosť je znakom dehydratácie, že s ním máme prísť a bude musieť ísť na infúzie... ach jaj, tak som dúfala, že to nebude nutné ☹ ale snáď mu bude lepšie...