Môže byť dojča chudokrvné po matke?

1stars111
6. feb 2013

neviem či budete mať niektorá s týmto skúsenosť ale v teho som mala ,,ľahkú ,, anémiu a brala som železo 1x denne, po pôrode mi gyn.odporučil ísť k obvodnému na odber krvi aby sa zistilo či sa mi hladina železa upravila......môže sa stať že ak by som aj mala ešte anémiu a dojčím svoje bábo môže byť aj ono chudokrvné ?? možno táto otázka znie divne a možno to ani nie je možné ale zaujíma ma to.........ďakujem za rady

ankaevka
6. feb 2013

@1stars111 myslím, že áno je to možné...tiež som počas tehu brala železo, lekár na hematológii mi povedal aby som ho brala aj po pôrode ešte 4 mesiace...samozrejme som nebrala...po 3 mesiacoch po prepustení z nemocnice som šla s malou na rizikovú poradňu (pretože nás pustili so žltačkou domov) a zistili jej málo železa...predpísali jej samozrejme kvapky a museli sme chodiť na kontroly pravidelne až do 1 roka

sisaha
6. feb 2013

@1stars111 nemusi...ja som bola a som odjakziva chudokrvna a moja krpata ma normalne hodnoty zeleza

heni79
6. feb 2013

@1stars111
Je to možné. Najmä ak by u teba nedostatok železa pretrvával. Počas dojčenia ide síce gro všetkého do materského mlieka, čiže aj to železo je primárne v ňom. Všetko je dané tým, aké hodnoty železa máš ty sama. Ak sú nízke, nebude mať dostatok ani dieťa. Je najlepšie poradiť sa o tom s lekárom a zrejme bude vhodné, aby si brala železo. Lekár ti myslím poradí najlepšie, v totmo prípade by som konzultovala s obvodným i pediatrom paralelne.

1stars111
autor
6. feb 2013

@heni79 ďakujem

petka035
6. feb 2013

@1stars111 je to mozne. moj maly ma hranicne hodnoty hemoglobinu .No ako som zacala primat viac potravin.ktore obsahuju zelezo tak aj malemu hemoglobin pomalicky stupa 🙂 jem melasu a teda veci co obsahuju zelezo. buduci tyzden ideme s malym na hematologiu tak uvidim ako pokracujeme