ahojte mamicky, v poslednom case som pocula ohlasy na to, ze z nutrilonu mavaju deti alergiu na kravsku bielkovinu.. nikde na nete som vsak o tom nic nenasla a tak ma napadlo, ze sem mozte napisat svoje skusenosti vy - boli vase deti ako babatka na nutrilone a zistili im neskor tuto alergiu? moj syn totiz ano...
@kakajka - pozri alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka ma velmi vela ludi, minimalne 8% populacie ju ma, mavaju hnacky, zapchy, bolenie brucha, a nie kazdy ju ma priamo diagnostikovanu.
Ono kedze je väcsina nekojenych slovenskych deti na nutrilone - tak ta pravdepodobnost, ze budes mat dieta, co pilo nutrilon A ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka je dost vysoka.
my máme tiež podobný problém: malu som zacala dokrmovat nutrilonom a skoncilo to bolestou bruška a v stolici mala také hrudky ako tvaroh(nestrávene časti mlieka), naša pediatrička nam odporučila nutrilon anticolics ten bol od zaciatku dobrý pomohol no teraz po asi týždni má mala zelenu riedku(taku ako hačka) stolicu raz do dňa a strašne sa na nu puči, výsledok z výteru bude až v pondelok a na gastro nás objednali až o 2 mesiace....
@anjelicek26 to o com pises ( hnacky, zapchy, bolenie brucha) je sice u mnohych ludi, ale je to intolerancia laktozy. ma ju mnoho dospelych.
@anjelicek26 no moj syn tak uplne nekojeny nebol, on bol pekne kojeny 14 mesiacov a po odstaveni sme nechceli hned ist na klasicke kravske z obchodu, ako sa to vsade odporucalo, tak sme dali nutrilon.. a nemaval hnacky a bolesti brucha, ako pise @tea333 , to byva vacsinou laktoza, on bol vecne zahlieneny a maval z toho anginy.. preto ma napadla tato tema, aby sem kazdy napisal svoje skusenosti 🙂
@radoslava25 ach jaj, tak to naozaj nezavidim take problemy s tak malym babatkom 😖 skuste francuzske mlieko, vraj je dobre, pocula som dobre ohlasy prave pri takychto pripadoch..
@kakajka - ako nas nema ani alergiu na bkm, ani laktozovu intoleranciu a aj tak ma srajdu z kazdeho jogurtu, aj z kazdeho UM, co je od roka, tak je na tom od pol roka... mlieko mu proste nerobi dobre... do jedla davam sojove/ryzove, s tym problem nema. Nutrilon pije, ale predtym pil hipp od roka... a ma teda to od 6 mesiacov stale a menit nebudeme... po kazdy raz srajda ze az (ale hipp od roka ma rovnaky efekt, aj beba)
@anjelicek26 to co opisujes u Maxa mi znie ako lahka intolerancia laktozy.to je presne to ze mlieko niekomu nerobi dobre. mavaju to aj dojcata, ale velmi malo.ako vies ze to nema?
@tea333 - v nemecku mu robili testy. Jogurty ak mu nanutim - teda strcim par lyziciek - tak to do hodiny vyleti. Inak sam od seba sa na ne ani nepozrie, vzdy to chce presviedcanie, miesanie do müsli, proste... nechce. Uz som mu posledny mesiac ani nedala, nevidim v tom zmysel nasilu, ked mu to navyse aj dobre nerobi...
Ako UM mu vyhovuje, nebudeme menit, inak kaka strasnu hnacku :( Ziadne pokusy :( A v dvoch rokoch mlieko zrusime finito...
@anjelicek26 vsak uz to mlieko dlho pit nebude, a potom uz mlieko potrebovat v strave nebude.ja planujem davat ryzove, ale najradsej mam ovsene (chuti ako mlieko) a sojovemu sa asi vyhnem, soja je alergen a moje chudatko uz ma dost nalozene 😀
@tea333 - ja do varenia striedam sojove a ryzove, na pitie im ho nedavam - v ryzovom je moc soli, aby to bol napoj na kazdy den a sojove ako pises - na dlhe lakte si mozu vybudovat alergiu. Ovsene tu nemaju... teda aspon som neobjavila.. ja som rada, ked uz tu flasu s mliekom nebude potrebovat, zatial si ale enviem predstavit, ze by mlieko nepil, on pije este 4 flasky denne...
@anjelicek26 aj u nas minimalne 3 flase, ale cakam, ze to prejde 😀 ovsene je najlepsie, neverim ze ho nemaju. a ak ho aj nemaju, slubujem ti ze v nemecku ho najdes, lebo ja som ho vzdy kupovala nemecke z dm 🙂
@anjelicek26 Ja kupujem toto ryžove a to nema vela soli-ved si to porovnaj s inymi z DM ka http://www.dm-drogeriemarkt.sk/Master_CMS/index...
Sleduj obsah sodika. A okrem toho nam ho schvalil pediater už od 8m-ten reis drink natur a reis drink calcium od roka.
@kaja73 - tak to, co tu kupim ja ma 11g/liter co mi prijde fakt dost 🙄 Dm-ko tu nemam, az ked sa vratime v juni do nemecka, ale to je uz za chvilu 🙂
@kristinagabi skús diskutovať tu
Ahoj to je hlupúost ze alergia na bielkovinu je z nutrilonu... ak ma dieta alegriu dostane ju ako z nutrilonu tak zo sunaru, beby alebo kravskeho mlieka,..
ide o to že tato alegia postijuje cca 2% malých babatiek a vacsina z nich z toho do 1 roka vyrastie..
Kedže babatky nemaju vyvinutý ako traviaci trakt ani imunitný systém na 100 % tnej urovni, može sa prejavit tato alergia..
casto sa stava že babatko s prechodu z materskeho mlieka na umele mlieko ma tuto reakciu pretože všetky umele mlieka su vyrobene z mliečnej sušiny ktorá pochadza od krav a naozaj to nie je nutrilonom.. može sa ti to zdat lebo nutrilon je najpoužívanejsie umele mlieko a preto tých viac reakcii... ak by ale tieto deti pili hocičo ine ako nutrilon, tiež by mali reakciu.. ak sa už prejavi alergia na bielkovinu, treba davat soecialne mlieka ako allergy care, digestive care alebo neocate
ja som par krat dokrmila nutrilonom, ked bol malicky este babo a prisli sme z porodnice, nemala som este rozbehnute mliecko. dali sme nutrilon HA. neskor sa nam tato alergia potvrdila, ked sme skusali zaviest jogurt, maslo..