Môže byť 2 ročné dieťa stále unavené?

zuzana1992
19. júl 2012

Ahojte moje krsna vsatne ráno o 9-10 a už o jedenástej leží v posteli a chce spať. Plače keď ju chceme vybrať s postieľky. Spí aj do 16-17 a večer už okolo 21 spí zasa podla mňa to nie je v poriadku.. Môže byť lenivá? To sa mi niako nezdá. Nemôže byť za tým niaka choroba? Nechceme isť hneď k lekárovi. Ďakujem

drabantovazuzana
19. júl 2012

Tak to by ste teda mali ísť - môžu to byť príznaky toxoplazmózy... Neváhajte a zverte sa s tým lekárke, ide len o jedno vyšetrenie krvi, ale môže zachrániť život!!! 🙄

e37
19. júl 2012

určite skočte k lekárovi, istota je istota

anjelicek26
19. júl 2012

@zuzana1992 - nas maly spava vela, ale toto je uz extrem 😕 Urcite na kompletny rozbor krvi, okrem unavoveho syndromu moze ist ako uz bolo hore pisane o toxoplazmozu a mnohe dalsie.

mirkakab
19. júl 2012

@zuzana1992 ahoj, moja dcera ked mala 2 roky tak cez den už nespávala a to ráno vstávala o 7.00 a večer chodila o 20.00 spať. Vela detí naokolo som poznala, čo už od 2 rokov nespali cez den. Asi by sa mi to nepozdávalo ked by takto spávala. Určite by som išla k lekárke .... Aj vy budete mať kludné svedomie, tu môže ísť iba o dohady, čo by to "asi" mohlo byť.

gubcikova
19. júl 2012

ihned k lekárovi toto nie je normále.ja svoju 2,5ročnú nemôžem nahnať ani o 12tej do postele na obedný spánok a to vstáva o 7.

emkab
19. júl 2012

Pre istotu by som tiez zbehla k lekarke, casto byvaju taketo spave a unavene deticky napr. anemicke- staci zacat brat zelezo... by ma zaujimalo, ako z toho kuska textu moze niekto vyvodit zaver, ze ide o toxoplazmozu ???? Ja som teda toxoplazmozu mala, ked som bola mala a taketo priznaky som nemala ani zdaleka 😀

anjelicek26
19. júl 2012

@gubcikova - ako Max spi tiez vela, 3 hodiny cez den este urcite - väcsinou 10:30-13:30 ale on vstava pred siedmou a zalahne o osmej, tak sa mi to tak vela nezda...

stanislavao
19. júl 2012

moze ist o chudokrvnost - nas bol takto jeden cas unaveny, robili mu testy a zistili nedostatok zeleza. bala som sa aj niecoho vaznejsieho - konkretne leukemie, ale nastastie sa nic vazne nepotvrdilo. chodte urcite k doktorovi, nech jej spravia kompletne rozbory, aj na lymfaticky system a uvidite. a vezmite so sebou aj moc.

matulka82
19. júl 2012

@zuzana1992 z ramce normy sa takyto stav vymyka,treba ist k lekarovi a urobit vysetrenia aspon zaklad KO-zvysena spavost je aj pri nedostatku Fe...

xenicka13
19. júl 2012

moja 2 rocna spi 13 hodin denne

gubcikova
19. júl 2012

@anjelicek26 no ale toto čo písala sa mi moc zdá.ja som nemyslela na obedný spánok.to je ok ked si pospí 3hodiny,ale pomaly celý deň?

anjelicek26
19. júl 2012

@gubcikova - jj jasne, to je strasne moc, co to dievcatko spi 😖 Ved to je len 5-6h denne hore 😕

evickapooh
19. júl 2012

unava -je ukazovatelom ze nieco nie je v poriadku....nie je leniva...je ospala ked zaspi...to nie je normalne....netreba hned mysliet na vaznejsie problemy-ako toxoplazmoza,chlamydia atd. ...moze mat len anemiu ...ale aj unavovy syndrom-co pochybujem.lebo ma len 2,5 roka.......ale kazdopadne chodte k lekarovi- na podrobne vyserteni krvi...

gubcikova
19. júl 2012

@anjelicek26 no však to.to by som sa už bála.kamarátka mala mesačné bábo a to spalo 8hodín v kuse napapalo sa potom a spalo zase a to ju doktorka varovala,že to nie je ok.

janamama
19. júl 2012

veruže určite k doktorovi,ako si potom niečo vyčítať.

drabantovazuzana
19. júl 2012

@emkab kľudne si sa mohla opýtať priamo, nemusíš sa smiešne odkazovať na "niekoho" - momentálne máme toxoplazmózu v rodine - vyskytla sa u 1,5 ročného dieťaťa a prejavovala sa práve nadmernou spavosťou...To bolo prvé, čo mi napadlo, aj keď diagnóz môže byť nespočetné množstvo... Že sa u teba prejavila choroba inak, je úplne možná vec a nie je v tom nič výnimočné, pretože existuje vyše 20 možných ukazovateľov tohto ochorenia... Neboj sa, nepotrebovala som si dokazovať ani svoju múdrosť, ani nič podobné... Ide hlavne o to, aby dotyční čím skôr navštívili lekára...

erikasadek
19. júl 2012

@zuzana1992 ako dvojrocne dieta spi hodinu rano a poobede dve hodiny a vecer znova o 21 spi ... a tebe sa zda ze nieco nie je v poriadku???

tak mozno ta ukludnim takyto rezim aml moj syn do roku nie je lenivy len rad spal.... 😉
ine by bolo ak by ti spalo stale, ......; vtedy moze byt viac pricin, detske apnee spanku, alebo znizene dychanie//// podobne lae toto co opisujes , je podla mna uplne normalne potrebuje len viac spat niektori spime viac a niektri spime menej.... 😉

nice202
19. júl 2012

skor to vidim na malo zeleza. treba ist na testy. ak je vsetko v poriadku, tak je proste len spachtosko

strapco13
19. júl 2012

@erikasadek ale ona pise ze ide spat o 11 a spi do 16-17 ...cize cez 5 hodin a bolo len hodku hore
cize krvny iberaz by bol ten zaklad cio treba sopravit plus ostatne vysetrenia ako pisu baby
@zuzana1992

drabantovazuzana
19. júl 2012

@erikasadek asi si zle prečítala - to dieťa vstane o deviatej - desiatej, je hore hodinku a potom zase ide spať a spí cca 6-7 ďalších hodín... Potom je hore ešte nejakých 5 hodín a zase ide spať... Takže toto určite nie je normálne...

miskakyska
19. júl 2012

..no neviem,mne sa to nezdá vôbec normálne,keď dieťa vstane o 10tej a o 11tej už je zase uložené na spanie a spi do 17tej...a večer o deviatej už má zas potrebu spať @erikasadek dobre si si prečítala úvodný príspevok? :o)
@zuzana1992 malá je taká spavá od narodenia?...ja by som veru návštevu u mudr. neodkladala

zuzana1992
autor
19. júl 2012

Ďakujem za rady určite navštívime lekára ...

zuzana1992
autor
19. júl 2012

@miskakyska mne sa nezdá, že by takto spávala od narodenia... Teraz asi pred mesiacom bola chora mala vysoké teploty a zistili jej niaku infekčnú chorobu mala plnú pusu vyrážok a odvteda je tuším taká aspoň ja som to tak postrehla

emkab
19. júl 2012

@drabantovazuzana Moja, je mi luto, ze mate v rodine chore dietatko, ale ja za to nemozem a tvoja precitlivelost nie je namieste- ja sa "smiesne" neodkazujem na nikoho, ak by som sa do niekoho chcela obut, tak to robim inak, ale to nie je moj styl...ja nemam cas a ani volu tu niekomu nieco dokazovat, ten cas radsej venujem svojmu dietatu 😉

erikasadek
19. júl 2012

zle citala som spi od 10 do 11 a od 16 do 17... znova od 21..... 😉 prepacte..

strapco13
19. júl 2012

@zuzana1992 tak to mala bud infekcnu mononukleozu alebo sarlac..po oboch byva unavovy syndrom
vysetrit ASLO, vyteri, mozno treba penicilin dlhodobo, ak sa sarlach nepreliecil
odbery na infekcnu mononukleozu, vratane pecenovych testov

drabantovazuzana
19. júl 2012

@emkab takže v prvom rade nie som "tvoja". A druhou vecou je, že nijaký záver vyvodený nebol... Jednoducho som vyslovila názov možnej choroby, o ktorú by mohlo ísť. Však ty si tiež vyslovila, že dieťa môže byť anemické - podľa teba to ale zrejme nie je stanovenie záveru. A mimochodom - u tak malého dieťaťa môže byť aj "obyčajná" anémia pekne nebezpečnou záležitosťou, ale to určite vieš...

emkab
19. júl 2012

@drabantovazuzana ...to pri dvoch detoch mas naozaj cas sa takto hadat s niekym na nete o hlupostiach? Ak uz sme pri tom, ako niekto vyvodzuje zavery, tak aspon pozorne citaj, ja som nikde nepisala, ze anemia je "obycajna"- kazda choroba sa moze stat nebezepcnou, ak sa jej nevenuje pozornost = minimalne navsteva lekara, o com bola uz moja prva veta...no nic, ja sa idem venovat svojmu dietatu a kto chce, nech si tu nieco dokazuje...ja hlavne dufam, ze to dietatko, o kt. hovorime bude v poriadku a nebude to nic vazne 😉

drabantovazuzana
19. júl 2012

@emkab no keď sa už toľko oháňaš tým venovaním sa svojmu dieťaťu, tak sa mu venuj... Mimochodom - moje deti už dáááávno spia, pretože aj napriek tomu, že si snáď myslíš, že plačú niekde od hladu a v špine, kým ich mamka sedí na nete, zmorilo ich poobedné bláznenie sa na plavárni...

lauricka
19. júl 2012

@zuzana1992 urcite lekar a dufat, ze to nie je nic vazne... 😒