Môže 7-ročná dcéra dostať menštruáciu?

9. máj 2024

Moja dcéra má len 7 (ide mať 8)a už sa stažovala že ju boli podbruškom.Dala som jej lieky a podobne.O týždeň mi povedala že má červenú kvapku na gaťkach,ukázala mi to a vyzerelo to ako menštruačná krv.Na druhý deň tam nemala nič takže mi spadol kameň zo srdca.Ale čo 🤷‍♀️,už sa začala stažovať že ju bolia prsia.Myslíte si že môže dostať menštruáciu?

livuska124
9. máj 2024

Môže, ale nemala by. Treba ísť za pediatrom - najskôr vylúčiť možný zápal močových ciest (krv môže byť aj vtedy). Ak sa vylúči zápal, mal by vás poslať na endokrinológiu, aby vylúčili predčasnú pubertu.

tanyan
9. máj 2024

Vyžiadaj si od pediatra výmenný lístok a choďte na endokrinológiu kvôli podozreniu na predčasnú pubertu. Urobia testy nielen kvôli kvapke či menštruácii, ale kvôli celému telesnému vývoju. Našej zobrali krv a potom išla ešte na rtg (predlaktie) a sono podbruška. Našťastie sa nepovrdilo.

palculienka40
9. máj 2024

Treba ist k dr. moze to byt a je to priskoro. Na endokrinologii by to mali riesit.

majamat
9. máj 2024

suhlasim s @livuska124
ms moze dievca dostat pri predcasnej puberte. no samozrejme bude mat aj znamky ouberty. nemusia ybt vyrazne,a le nieco urcite. ak to nema, tak to ms krv urcite nebude.

januska12323
9. máj 2024

Treba ísť k Dr a nie dúfať, že to zmizne. Ak má predčasnú pubertu bude sa to riešiť.

dorottka
9. máj 2024

Moze byt, dnes je predcasna puberta omnoho castejsia ako kedysi. 8 je asi trosku viac priskoro, zvycajne je to skor 9-10, ale zasa nie je to az taka neslychana rarita.

anna777115
9. máj 2024

Od ôsmich rokov, začína u dievčat normálna puberta. Sedemročné dieťa určite nebude za normálnych okolností menštruovat. Treba, ju dať vyšetriť.

luccija
9. máj 2024

Väčšinou začnú rásť prsia, ochlpenie a až potom menzes.Ale choď k lekarovi

kaktusik007
9. máj 2024

ano, moze to byt menzes ak bude mat osem... tiez som to tak mala, ja pravidelne menstruujem od leta, som oktobrova a ten rok mi islo na deviaty. Rok predtym som mala na nohavickach 3 kvapky krvi a mama ma zobrala na gynekologiu - pamatam si to doteraz, uz len ten sok ze sa mam cela vtzliect.. takze isto ju pedogynekologovi vezmi a najma - VYSVETLI jej to dopredu.

tanyan
9. máj 2024

@kaktusik007 Práve kvôli tomu šoku a tiež kvôli komplexnosti vyšetrenia je podľa mňa lepšie riešiť to cez endokrinológiu a až v prípade gynekologických odchýlok či problémov navštíviť pedogynekológa.

kaktusik007
9. máj 2024

@tanyan neodporujem.... len teda pisem ako to riesila moja matka a bolo to cele zle.

katuskamala1
9. máj 2024

Mame v okoli babu,co ma predcasnu pubertu. A nie,nie je to to,ze ma len drze spravanie (lebo sa okolie doslova z toho vysmievalo). Ide o menstruaciu, rast tela (je vyyyrazne vyspelejsia) a aj sexualne túžby... toto nechces veru,sup na endokrinologiu ako radia baby vyssie

lilke
9. máj 2024

Ak je dcéra tintitko, bude to možno zápal močových ciest.
Ale ak je bucľatá, má už okolo 40kg, mohla by to byť s veľkou pravdepodobnosťou predčasná puberta. Ale obe možnosti sú len pravdepodobné, lekár to už porieši.

andulka1988
11. máj 2024

Mojej známej dcéra musí užívať lieky cca od 6 rokov aby nedostávala menštruáciu.