Môže 6 mesačné dieťa piť džúsiky?

cukrinka004
19. jún 2011

Ahojte mamičky chcela by som sa opýtať či môžme už nášmu prckovi dávať piť čerstvú šťavu z mrkvičky alebo jabĺčka. Chystáme sa odšťavovať a chceli by sme mu ju dávať namiesto čajíku. Za 4 dni už budeme mať 6 mesiacov. Ďakujem.

sssimi
19. jún 2011

Jasnačka 😉 Hmmm to bude papaníčko. Smelo do toho.

elise
19. jún 2011

určite ano🙂 trošku by som zo začiatku viacej riedila s vodou a postupne zvyšovala obsah šťavy a znižovala vodu🙂

traktor
19. jún 2011

zdrave, fajne..co viac dodat 😀 😉 ..môzte ...a nazdravie 😉

dadak
19. jún 2011

Ja osobne by som uz tiez zacala...ale vsetko s mierou...a tiez by som asi riedila vodou....a nedavala by som to az tak casto...ja som to aplikovala pri mojom druhom chlapcekovi a myslim, ze to nebol inac najlepsi napad....doteraz cistu vodu nevypije...az tak rad...zato prvy, tomu som take dzusiky nedavala, iba cistu prevarenu vodu, az do roka...a najradsej ma proti smadu teraz cistu vodu, co je si myslim zdravsie...tot moj nazor...

emanka
19. jún 2011

Súhlasím s dadak, čistá voda je vždy lepšia. Zvykne si na sladké a vodu bude odmietať. To mu radšej to jablko nastrúhaj.

kvetinqa
20. jún 2011

Nas maly cistu vodu pit nechcel, tak som mu davala do nej vzdy odstavene stavy. Najprv 1:1, potom som mu tam davala stavy uz len minimalne a teraz mi pije vacsinou uz iba vodu.. takze uplne v pohode

tinki
20. jún 2011

no neviem, ak sa začína s uvarenou alebo udusenou mrkvičkou, rozriedenou vodou, tak či je to vhodné, dávať surovú šťavičku. Skús. Ale nezabudni, že deti si ozaj rýchlo zvykajú na sladké a potom aby ti neodmietal zeleninu papať. Ja si myslím, že na vodičku si zvykne. Ak mu dáš po trošku každý deň. Ak mu naopak nedáš sladkú šťavu, tak on predsa nevie, že taká existuje. Voda má inú konzistenciu ako mlieko, preto ju deti odmietajú. Ale po troch, až piatich pokusoch sa naučí. A keď už bude papať smelo zeleninu, potom ho uč na ovocie..U mňa sa to osvedčilo a prvá dcéra už má 3,5 roka a krásne papá všetkú zeleninu. Toľko moja skúsenosť.

lucia20
20. jún 2011

my sme uz predtym ako vy zacali so stavami, ale ja jej dzusik do dnesho dna riedim troskou vody. hlavne preto, aby ho nemala ladovy z chladnicky. ale malinka je po nich ako besna. :D straaasne lubi stavicky, takze hor sa do toho.

anjelicek26
20. jún 2011

Z mrkvickou by som opatrne, da sa to aj prehnat, v prikrme mrkva, v piti mrkva, nakoniec bude mat doslova zlte usi a nostek - a to si nerobim srandu. To neni zdrava orandzova farba, co maju niektore deti 😝 Vela vitaminu A skodi na pecen a toho je v mrkve plno. Vsetko z mierou.

Nas pije vodu alebo caj, dzusy nie su moc dobre na zubky, vela kyseliny citronovej.