Môže 6 mesačné bábo Solmucol?

iveta143
14. nov 2018

Zdravim maminy,ktore mate skusenosti so Solmucolom, moj 6 mesacny syncek bol chory lekarka mu dala bronchipret. trosku zabral ale este stale ma v nosteku hlieny alebo co, lebo mu tam stale chrapci...ani s odsavanim vela nevyjde..a hocikedy sa rozkasle dakedy tak sucho a dakedy pekne vykasliava.davam aj morsku vodu do nosa a neviem ci by som mohla davat Solmucol, ktory je aj na horne aj na dolne dych.cesty? pri dcerke sa mi osvedcil tak preto sa pytam.je tomu uz dva tyzdne,co sa takto trapime. na letaciku pise davkovanie ze deti do 2 rokov...ale ci to spada aj na dojcata? dakujem za rady

senta_sofia
14. nov 2018

@iveta143 moze, sirup samozrejme

iveta143
autor
14. nov 2018

@senta_sofia ano, sirup som myslela..dakujem 🙂

malinajahoda
14. nov 2018

@iveta143 pozor na to koľko ti bábo váži.
Nam dr dala pre dcérku Solmucol. Bolo to pred mesiacom a pol. To mala zhruba 7m.V tej dobe vážila 6,5kg. A dávkovanie bolo 2 denne 2ml.

iveta143
autor
14. nov 2018

@malinajahoda moj mal okolo 6 kg pred 2 mesiacmi..to mal 4 mesiace...jak sme boli v poradni,teraz ma urcite viac,tak si myslim ze asi nic nepokazim davkovanim 2x denne 2,5ml,ci?

malinajahoda
14. nov 2018

@iveta143 tiež mi to tak napadlo. Ale nechcem zle poradiť, ja by som mojej malej určite nedala dávku 10ml 3 x denne rovnako ako 2-ročnému dieťaťu. Keďže vahovo je o kus ďalej.

iveta143
autor
14. nov 2018

@malinajahoda to je jasne. tak asi predsa skusim i ja aspon tie 2 ml...snad to pomoze, lebo pri dcerke to pomaha velmi dobre 🙂

malinajahoda
14. nov 2018

@iveta143 skus dat 2,5ml ako si predtým písala. Ci by to pre neho malo nebolo. Aby mu to pomohlo.
Nam to dr poradila pop i antibiotikach, keď mala dcérka zápal priedusiek.

dada91
14. nov 2018

Ja som davala 3x 1,5 ml

iveta143
autor
16. nov 2018

@malinajahoda za kolko dni zacal zaberat u vas ten sirup? Lebo u nas zatial teda nic moc.berie ho sice len 2 dni, tak to este asi skoro ze? Davam 2 x 2,5 ml.

malinajahoda
16. nov 2018

@iveta143 neviem ci uveríš, ale my sme ho museli brať 2 týždne.

iveta143
autor
17. nov 2018

@malinajahoda ach jaj, tak dufam ze aj nam to zaberie...lebo dcerke to zabera perfektne...ale pise tam, ze sa moze brat aj dlhodobo,tak uvidime,kedy nam zaberie...

malinajahoda
17. nov 2018

@iveta143 ved to, že dlhodobé užívanie je v poriadku. Takže nemusíš sa báť. Veď nám to sama dr naordinovala tak dlho užívať.