Ahojte mamičky, dcérke som zašala pred 5 dňami dávať na obed mrvičku so zemiakom a na večeru kašu Milupa. Je to v podstate grisová kaša? V noci sa mi budí a zrejme ju bolí burško. Môže to byť tou kašou? Poraďte prosím, čo dávate vaším drobcom 🙂 .
Ďakujem 🙂
Preto sa majú dávať príkrmy postupne. Ťažko ti tu budeme radiť, pretože ty si matka, ty si to musíš odsledovať. Príkrmy sa majú dávať, najprv napríklad mrkva, aspoň tri dni a nič iné...potom samotný zemiak, znova tri dni..Lebo len za taký čas sa ukáže z čoho ju môže bolieť bruško. Potom už môžeš dať kombináciu mrkva, zemiak..A pri každom ďalšom novom príkrme čakaj tri dni. Môže sa aj vyhádzať a ty nebudeš vedieť z čoho. A keď už bude zvyknutá na zeleninu, potom jej dávaj večer kašu. To isté ti radí aj kvojtanikova. Je to najlepšie riešenie, lebo len tak môžeš zistiť, čo jej prípadne spôsobuje zle..
ahojte neviete mi poradit kde by som zohnala MILUPU KASU nikde ju nejdem zohnat u nas v meste ju nemaju nikde ani v lekarnach ani v supermarketoch dakujem
áno, môže ju bolieť bruško, doteraz bola navyknutá len na mlieko a zrazu dostala toľko nových vecí....
prikrmovať sa má postupne, určite nezačína mrkvičkou, pretože je sladká, najvhodnejšie sú zemiaky, dať namiesto jednej dávky mlieka, napr. tri dni. Aj kvôli tomu, aby si mohla vylúčiť prípadné alergie, takto budeš mať pod kontrolou, čo si jej dala a čo mohlo lergiu spôsobiť. Potom pridáš k zemiaku kúsok mrkvy, a zase pozorovať.... Potom jablko, banán... kaša sa mi zdá skoro, neviem, je to na Tvojom uvážení, krásne prikrmovanie 🙂
skor si myslim ze z tej mrkvy ju moze trosku "zapekat", a druha vec - zacala si to davat naraz obidve veci? to je privela zmien na take male brusko. Skus davat tyzden-dva iba obedny prikrm a vecer kojenie/mlieko, nie kasu, tu pridaj az potom ked uz bude zvyknuta na prikrmy.