Ahojte, môže vitex jahnaci,resp drmek obycajny uzivat aj 12 rocna dcera?
@ivana3111 ano kvoli menzesu, mne pomohol na zmiernenie a skrátenie krvacania, dcéra ma krvacanie 12 dni
Tak určite by som navštívila gynekologa, poradila sa ,ci je fyziologický všetko ôk...hormóny by som určite pre ňu odmietla, najlepšie ale lekár určí dôvod , v 12 rokoch sa ale cyklus az do 18ky vyvíja a netreba extra doň zasahovať, pokiaľ bude vysetrenie okej
@ivana3111 jasne, ja len ze je to bylinka,mne chcel predpisat hormóny ale skusila som toto a velmi mi to pomohlo. Chuda mat takmer dva tyzdne menzes je pre nu dost stresujuce v skole
@ivana3111 ty si ho uzivala alebo mas osobne skusenosti?
Skus nejaké jemnejšie bylinky.. Mne napríklad tiež vitex nesadol a meskala mi ms keď som ho užívala par týždňov
Ale teda tiež by som sa sla najprv poradiť s gynekológom
@13uzivatelka11 ok,dakujem
ja sice konkretnu bylinku nepoznam, ale na silne krvacanie by mohla pomoct aj pastierska kapsicka a aj na upravu cyklu u mladych dievcat. mne pomohla ako jedina, ked som ako 11 rocna dostala prvy krat a nasledne sa mi skracovali cyklus na skoro 2x do mesiaca. najprv som uzivala hormony, pri ktorych som aj tak mavala spinenie obcas a po vysadeni opat casto menzes. pastierska kapsicka mi to pekne upravila. medzi tym som samozrejme skusala kadeco ine - homeo, neskor antikoncepcia a pod., ale vzdy som sa vratila k tejto bylinke - ona by mala prave aj na akekolvek krvacanie pomahat
@elfi1 dakujem,idem prestudovat
Nemám osobnú skúsenosť v detstve s Vitexom, poradila by som sa so skusenou bylinkarkou aj to až po vyšetrení dcéry. V takom veku je normálne, že menzes trvá dlhšie a kratšie...
A v akej forme si to brala?
@ivana3111 no ona na rok a trva jej vzdy 12-14 dni,co je dost. Teraz jej zacali velmi padat vlasy,tak ktovie ci nema z toho malo zeleza
určite skús alchemilkový čaj, stačí 1 šálka na začiatku menš a krvácanie výrazne zoslabne.
@tamtamka26 mne napr alchemilka nepomohla
ale tvojej dcére možno hej 🙂
@tamtamka26 jasne, len preto sim rozmýšľala hned nad tymto vitexom,ked mne pomohol
Dobrý deň. Môžem sa spýtať ako ste to nakoniec riešili, moja dcéra má tak isto aj 2-krat do mesiaca menzes a prvych 5 dní veeelmi silný.
A kvôli čomu by ho mala užívať? Je to veľmi silná rastlina , ak to ma súvis s menstruacnym cyklom tak neodporucala by som ...