Nájdu sa tu mamičky,ktorých deti majú Perthes?Ak ano,dostali ste sa z toho,za ako dlho,s operáciami,alebo bez?A aké veľké deti to boli?
Prosím ťa kde to nájdem,alebo pod akým názvom.My máme už 2 operácie,ale už iba vymeniť klb.Kde sa liečite,v Žiline,alebo?
ahoj, ja mam Perthes od 4 rokov cize trapim sa s tym uz cely zivot (teraz mam 31). Operoval ma 2krat v Kosiciach doktor Ondik, urcite odporucam, je to skvely odbornik. Po operacii som bola dlho v nemocnici a potom pol roka v kupeloch Ciz, kde som vlastne chodila potom kazdy rok minimalne na 6 tyzdnov. Jednoznacne odporucam Ciz vsetkym co maju problemy s bedrovym klbom.
No Mna akurat prekvapuje,ze s tym este v 31 stale zapasite. Tiez som mal pred 30 rokmi perthes, nikto ma neoperoval, bol som rok v tatrach v kupeloch co sa specializovali na liecbu perthesu a potom cez leto som chodil do kupelov v Cilistove. Tam som bol tak 4-5x ale to som tam chodil skor uz namiesto tabora. A musim povedat, ze s Perthesom sa uz vobec netrapim poslednych 25 rokov urcite...
@laxius Ja už mám teraz aj artrózu, takže do budúcna už asi len výmena kĺbu pomôže :( Ani nehovorím o tom, že po operácii mám skrátenú jednu nohu, čiže celý život krívam a tým pádom aj chrbtica je na tom zle. O bolesti kĺbu ani nehovorím. A v dnešnej dobe je umenie nájsť aj dobrého ortopéda, čo by vám ozaj pomohol. Pekný deň prajem, som rada, že aspoň vy ste sa z toho dostali
Hmm, asi musim suhlasit. Sice zdravoveda napreduje, ale najst dobreho lekara je asi naozaj umenie... mne pribudla skolioza a ta sa ma drzi. inac krivat som tiez krival. Ale ked mi merali nohy,tak kratsia nebola ani jedna, boli rovnako dlhe. Tak mi vraveli,ze to mam len v hlave a ze mozog presviedca telo,ze ma krivat. Tak ma mamina zobrala vtom case za takym "sarlatanom". Ten si ma prezrel, zmeral nohy, ze naozaj rovnako dlhe a ze z fyziologickeho hladiska nemam preco krivat. Tak ma polozil na postel, ze mi hlava vysela dole z postele. Chytil ju, spravil par roznych pohybov, az som si myslel,ze mi zlomi vazy 🙂 a postavil som sa a odvtedy som nekrival... zial naozaj clovek casto dopadne len podla toho, na akych ludi ma stastie... urcite treba aspon nazor druheho lekara, ak si to clovek moze dovolit...
Doktor Popluhar Žilina
@katka2678 ahoj,my máme perthes od leta....a to už ideme operovat.....som z toho neštastná,syn má 8rokov. je tu aj viac diskusií,kde sa viac dočítaš....