Morbus osgood - schlatter

mony5
24. mar 2018

Ahojte chcela by som otvoriť diskusiu o diagnoze Morbus osgood-schlatter .Môjmu dvanásťročnému synovi to diagnostikovali asi pred rokom.Lekár mu zakázal športovať je oslobodený aj od telocviku v škole. Kedže hrával futbal musel s tým skončiť.Stále sa mu to nezlepšuje kolená ho bolia.Mal už aj rehabilitácie magnetoterapiou aj elektroliečbu ,ale nič mu nepomohlo.
Lekár nás presviedča že sa mu to upraví ale je to už rok a žiadne zlepšenie. Syn je z toho dosť frustrovaný keďže pohyb mu veľmi chýba. Rozmýšľam nad operáciou. Chcem Vás poprosiť o nejaké rady a skúsenosti ak ste sa s tým niektoré maminy už stretli a ako ste to riešili.
Veľmi pekne ďakujem .

juriva
24. mar 2018

choroba je delena do faz..
prikladaj mu na kolena lad..2 az 3 x denne po 20 min.
Dlhodoba zalezitost ...trva to aj 24 mes pokym sa to upravi.
Vsetko by ti vysvetlila sikovna fyzio.Netreba zostat letentny.Treba to cvicit.
Operacia u 12 r..
hm...
vydrzte este

nikki79
28. mar 2018

V tomto by som sa spoľahla na lekára. Môj syn má 11 a po pol roku šetrenia, žiadneho cvičenia, flektorových náplastiach a wobenzyme mu lekár nariadil MR vyšetrenie. Vyšetrenie ukázalo stupeň poškodenia, fraktúru a lekár nám odporučil operáciu. Syn sa tešil, že konečne bude môcť cvičiť a behať. Vo štvrtok sme sa vrátili z nemocnice. Mal riadny zápal, lekár sa vraj dotkol kosti pinzetou a tá sa mu drobila. Na kolene má 6 štichov. Najprv mal veľké bolesti, ale po 7 dňoch chodí doma bez barlí s ortézou. Čaká nás ešte dlhá cesta, ale neľutujeme.

mony5
autor
28. mar 2018

Dakujem za odpovede...teraz v aprili mame kontrolu tak asi tiez poziadam o MR pretoze po roku nevidim ziadne zlepsenie a obidve kolena ho bolia niekedy ledva vyjde po schodoch ,nikki79 tvoj syn to ma len na jednej nohe? Dufam ze operacia vam pomoze drzim.palce

nikki79
6. apr 2018

Ano, na jednej nohe, druha je podľa RTG v poriadku. Aj ked mala hrcka je aj tam. Vcera sme boli na kontrole, buduci tyzden zacne syn s rehabilitaciami.

slaavka
13. máj 2023

@mony5 dobry den, prosim co Vasmu synovi pomohlo? Aktualne presne toto riesim s dcerou a lekari odporucaju kludovy rezim,ale myslim,ze to nieje riesenie. Dakujem za odpoved.

evita007
10. jan 2024

dobry vecer, momentalne hladam nejake informacie na forach, na nete, syn od leta tym taktiez trpi, je 13r. aktivny futbalista, niekedy pri zapase, treningu to neboli a neobmedzuje ho to, avsak ak je v klude vtedy ho to boli. Sam si precital o tom dost vela, priklada si ten lad a nejake cviky, vtedy mu to ulavi a pomaha to..zacina sa bat, ze uz nebude hrat futbal, rastie teraz nejak rychlo je to sposobene aj tym rastom.. urcite ideme riesit fyzioterapeuta, nemyslim na to, ze by obmedzil, ci nebodaj s tym sportom skoncil, od 8r. hra futbal, to by nedal uff. @slaaavka vasa dcerka ako s tym pokrocila, lepsie, robili ste nieco preto? dakujem

kvetinka64
23. sep 2024

@evita007
Uz je to nejaky mesiac stara diskusia.
Moj syn 12r.ma bolesti kolien od leta, aktivny sportovec.
Mozem sa informovat ako Vas syn pokrocil, co mu pomohlo.
Dakujem

evita007
6. okt 2024

@kvetinka64 musim poklopat ale preslo to, ide o "rastovy problem" syn vyrastol nejak rychlo a naozaj akokeby sa to aj upravilo, kazdy inac reaguje, niekoho po zatazi to boli viac, niekedy menej, my sme dokonca vynechali aj par treningov, ci zapasy, mal kludovy rezim hlavne v zime to bolo horsie, viac ho to bolelo. "ladovali" sme to, + cviky pozri na nete. Bol z toho nervozny, no treba ozaj vydrzat. Teraz sam povie, ze uz ho to neboli, ze to neciti..a to hra 2 x 40 min vkuse, tak sa toho hadam uz zbavil. Drzim palce, nezufajte, budte trpezlivi,