Dievcata, mate skusenosti s touto chorobou? Dcere (12 r.) bola prave diagnostikovana zaroven s osteoporozou. Celiakia sa vysetreniami vylucila.
Predpisali jej zatial Euthytrox.
Zaujima ma hlavne ako ste zvladali liecbu? Ake vedlajsie ucinky cakat... Dcera je vysoka a stihla.
Na vysetrenie sme boli odoslani na zaklade pourazoveho roentgenu - zistili jej porozne kosti. V ramci diagnostiky moznej osteoporozy (potvrdena) sa riesila aj celiakia (vylucena) a stitna zlaza (potvrdeny Morbus Hasimoto).
Mali ste neskor problem s otehotnenim?
@mamatroch ahoj! Ja mám tiež hasimoto, beriem aj euthyrox. Niekedy si aj zabudnem dat tabletku a vôbec necítim zmenu. Najlepšia by bola AIP diéta, ale pri deťoch zatiaľ nemám čas si variť pre seba, a najťažšie je pre mňa vynechať pečivo, aj keď sama cítim ze mi nerobí dobre. Mne na to prišli inak pri treťom tehotenstve, ale ešte pred tehotenstvom som mala príznaky,len som nevedela z čoho.
@tenerifka co to je umely lepok?
Dakujem dievcata. Zase keby mala intoleranciu na lepok, asi by mala nejake problemy... Myslim... Skusim este checknut na nete... Dat jej nejaku dietu a obmedzovanie, uff... Uz teraz je taka prieberciva, ze az... A nejake nove jedla, neviem, ci by som do nej dostala... Snazim sa aspon kupovat zdravsie potraviny, lebo pri niektorych akozezdravych vyrobkoch, napr. jogurtoch ma clovek pocit, ze drzi v ruke chemicku bombu 🤦
No zase s tym lepkom to je pravda, ze je vsade uz skoro...
O AIP diete som este nepocula, pozriem to...
Otehotnenie ako take, jasne, ze nestresujem uz teraz, zase este je na to skoro, ale tak to je z tych moznych nasledkov to, co ma zobralo asi najviac...
@babulkomale nie je nasmu telu prirodzeny, chlieb pred 50-timi rokmi mal ine charakteristiky, ako ten co jeme teraz, muka je velmi modifikovana a preto to velakrat nas organizmus netoleruje
Autorka, pises:Zase keby mala intoleranciu na lepok, asi by mala nejake problemy...
Velakrat sa to neprejavi, najma ak sa nejedna o celiakiu v pravom slova zmysle, moja mala napriklad v puberte velmi silne akne a pomohli az lieky s isotretinoinom
@tenerifka aha. Ja som pocula od gastro lekarky, ze je problemom aj to, ze ludia vela konzumuju mrazene pecivo, kde sa nejako meni struktura lepku a tiez reaguje zle nase telo na to.
Bud mrazene z fast foodov, alebo dopekane z retazcov, alebo este aj cerstve rozky mrazia a potom jedia.
Nie, Euthyrox jej nahradí hormóny štítnej žľazy a nie je dôvod sa báť problémov s otehotnením.
@mamatroch s otehotnenim by som si robila najmensi problem, nie sme v Arabii v 18.storoci, aby sme pri 12-rocnom dietati rozmyslali nad tym, ci sa vyda a bude mat deti, ved sa pise rok 2023 a tych moznosti je kopec, ak to nepojde prirodzene.
Moja dcera ma Hashimoto (len vysoke protilatky anti TPO a anti TG, ostatne vysledky SZ su ok). Prisli jej na to nahodne, ked ju hospitalizovali s dg zavrate (mala presne 18 rokov, zacala studovat VS 2000 km od domova a bol covidovy september 2020), mala asi 2 dni tocenie hlavy(nic ine, isla na pohotovost, a zacal sa kolotoc-hospitalizacia, odbery, lumbalka, CT, MR......mala stastie, ze bola v spravnej nemocnici, preklepli ju uplne kompletne (mali podozrenie na meningitidu), prvotny problem bol mumps (je kompletne ockovana) + herpes zoster v uchu.Popri inych vysetreniach jej zistili aj tie protilatky stitnej zlazy. Celiakia negativna, ale......vela som hladala na internete, a nejde len o celiakiu, ale aj o intoleranciu na lepok, ktore ziadne testy neodhalia. V pripade mladych dievcat to ale ma na svedomi vacsinou prekonanie roznych virusov (vratane Epsten Baar-ten najviac), a celkovo hormony a reakcie na ten hnusny umely lepok, ktory nam uz niekolko rokov podsuvaju.
Hladaj alternativnu liecbu (toto malokedy radim), na yotube je vela videi od ozajstnych lekarov endokrinologov (po anglicky), da sa z toho dostat, resp.to drzat na uzde, ale treba riadnu disciplinu a odriekanie