Moraxella Catarhalis

sanny2993
15. nov 2023

Maminy, z vyteru ktorý nám urobila doktorka (po 5 týždňoch so soplikom) nám vyšla táto mrška. Je to vraj doživotná súčasť nosnej flóry. Mňa však zaujíma ako to s ňou tie ktorých detičky ju v škôlke tiež schytali zvládate. Obavám sa, že nakoľko je jej aktivatorom stres, malo spánku a oslabená imunita, budeme doma každý týždeň 🙈🙈🙈🙈 v školke sme od septembra a hneď schytame toto 🙈🙈🙈🙈 podarilo sa niektorej dať dieťatko do stavu že pekne vydrží chodiť do škôlky ?

Inak ešte ma zaujíma, ak je tu odborníčka, ako sa vlastne syn k tej baktérií mohol dostať, kto je prenášačom. Pretože nám povedala doktorka že pokial nebude mať syn príznaky (teplota,hustý hlien) môže chodiť kludne so škôlky aj s ňou že nieje infekčná. Od koho/ ono ju ale potom môj syn dostal 🙈🙈🙈

laura164
15. nov 2023

Moja malá mala tiež moraxelu, preliecila sa antibiotikami, v škôlke chytila asi všetky baktérie a virusy čo existujú, za 3 roky jej ale dr robila výter 1x a to bola chorá 2x do mesiaca, ale antibiotika brala za celý čas cca 4x, keď mala vysoké CRP. Prvýkrát vydržala v škôlke zdravá posledný mesiac ako predškoláčka. Teraz nebola chorá od leta. Je to individuálne, ostatni spolužiaci v jej triede nebývali takto často chorí.