Montelukast

vierki
7. júl 2013

Ahojte chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s MONTELUKAST TEVA 4MG GRANULÁT. môj syn má v októbri 3 roky a teraz už tri mesiace sa nevie dostať z kašľa. pred rokom sme mali niečo podobné a predpísali nám tieto lieky, ale ho z nich preháňalo tak sme ich vysadili a všetko sa upravilo samé. ale teraz sa mu to vrátilo. bol chorý a bral atb a odvtedy kašle a soplíkuje. na dva tri dni je pokoj a potom zas. zatiaľ nám zaberal stoptussin a potom solmucol, ale teraz už ani to , tak nám doktor kázal brať opäť tieto lieky. no len mne sa zdá, že majú až príliš veľa nežiadúcich účinkov. a malý nám hneď prvú noc zle spal, chodil po posteli aj skoro spadol a stále mrnčal a prehadzoval sa. máte s tým niekto skúsenosti???? prosím dajte vedieť ako vaše deti na to reagujú. ďakujem

xlucia
7. júl 2013

@vierki jeden syn mi na to reagoval super, pomohlo, druhy mal hadam vsetky neziaduce ucinky, pricom alergologicka ma upozornila ze po zacati tychto liekov moze zacat mat syn nocne mory. aj tak bolo. takze sme ich vtedy vysadili
evidentne nesadli ani vam, pytaj nieco druhe

katkas1
7. júl 2013

moj syn ho bral skoro rok, predpisala mu ich alergologicka ked mal rok a musim povedat ze vdaka nim sa dal do kopy a uz od januara nebral antibiotika/dovtedy 2x do mesiaca/ ale niekomu to sadne inemu nie

vierki
autor
7. júl 2013

my sme ani moc atb. nebrali, nam stacili len sirupy a pod.lebo jemu to vobec nerozsiruje. doktor vzdy ked ho popocuva, tak ma dychanie ciste, iba kasle a sopliky. a tie nie su vzdy.
@xlucia ale presne tie nocne mory su u nas. maly sa strhava, place a je taky nepokojny.
nam to predpisal plucny, lebo ze alergologia nema u nas zmysel, ked mu testy nikto neurobi, lebo musi mat min. 3 roky. ale ideme este na nosne, ci to nema aj mandle a ked skonci plucnemu dovolenka tak este aj tam.

iva87
7. júl 2013

Starsi syn berie montelucast, viac ako 2 mesice a ziadne neziaduce ucinky sa u neho neprejavili 😉

marsy77
7. júl 2013

moj syncek uziva montelukast uz 2roky a zdrav.stav sa mu upravil k lepsiemu...ziadne vedlajsie ucinky nema.

mirinda1
8. júl 2013

moja dcerka uz od decembra strasne hnusne kasle, presne ako pises. Tiez nam to predpisali. Prve dni som mala pocit, ze kasel ustupil v noci aj o 80% ale teraz pri dlhsom uzivani mam pocit, ze uz to zase nic nerobi a ze to ma ako len nejaky vitamin :(. Nemame ziadne negativne prejavy.

svetlusska
4. okt 2013

@vierki ahoj my ho tiez uzivame, a myslim ze jeden neziaducy, resp. vedlajsi ucinok sa u nas prejavil a to nocne mory budil sa skoro kadzu pol hodinu..vysadila som ho po konzultacii s lekarkou obvodnou najprv na 3 dni bolo vsetko ok, tak som ich nechala vysadene dlhsie a potom znova zaradila a maly je zatial v pohode az nato ze nedavno sme boli chory a podla posluchoveho nalezu je maly zdravy len mi strasne sopli a hlavne ked par krat na den zakasle tak je to kasel ako stareho tuberaka. a preco vam alergolok nechce urobit testy? nam robili ked mal maly 11 mesiacov ale nezistili mu ziadne alergie tak ja normalne nechapem ze z coho ma tie sople a kasel. a fraza ze zubky to nie je lebo po zubkoch ani chyru ani slychu.

vierki
autor
5. okt 2013

@svetlusska ahoj my uz montelukast neberieme, ale dali nam tabletky mentekasta. je to skoro to iste len v tablete. nasmu malemu tie prejavy skoncili niekedy zac.augusta, tak nam plucny dal tieto tabletky na kasel, a auerius sirup ked bude mat zapalene ocka a soplik. ale teraz v septembri isiel do skolky a to clovek nevie ci ma alergiu, alebo mu zacina choroba. a na tie testy nas neposlal, lebo je to zbytocne. dietatu sa imunita vytvara strasne dlho aj do piatich rokov a preto to moze a nemusi ukazat ci je alergicky a zbytocne by ho to traumatizovalo, lebo on place uz ked si ma sadnut na stol u doktora. a mi sme zacali v takom malom veku ekzemom, ze to je prvy prejav ze moze byt raz alergicky.

svetlusska
5. okt 2013

@vierki aha tak my este berieme, ale tak neviem ci mu nerobi horsie ako lepsie, vysimla som si ze sa mu spravili nejake vyrazky na chrbatiku, doteraz to nemal..a beriem aj aerius..ale tak kasle aj tak...:(

brnka
5. okt 2013

aj moj syn ich berie uz vyse roka, kasel ustupil. A neziaduce ucinky sme nemali - obcas sice vykrikoval v noci zo sna, ale to mohlo byt aj z toho co cez den zazil. Teraz uz dlho "nebluznil"

opica89
7. nov 2013

no tak aj moj syn ich bral 2 dni a povedala som dost s obavami som mu ich davala prvy krat ked som citala tie neziaduce ucinky ako samovrazebne sklony pri detoch taketo neziaduce to je otras. prva noc v pohode a druha noc teda rano katastrofa zobudil sa s hroznym snom ze moj bratranec s krvavými ocami zabil mojho chlapa a dal ho mrtveho do tasky. a toto sa sniva 3rocnemu decku no tak som mu ich vysadila neviem no bojim sa mu davat take svinstvo

opica89
7. nov 2013

milé mamičky viem že si poviete že je to ľahko hovoriť čo poviem ale skúste sa nad tým zamyslieť, snažte sa svojim detičkám dávať čo najmenej liekov tie nič nevyliečia skôr uškodia a vyžmýkajú vás z peňazí, pokiaľ možno vyskúšajte recepty starých materí na kašeľ napr. sirup z cukru /medu a cibule, samotný medík, malinový sirup samozrejme domáci, čajík z majoránky sirup zo smrečkových púčkov a mnoho dalších receptov z byliniek, isto ich nájdete aj na internete alebo v rôznej literatúre, farmaceutické spoločnosti idú aj cez mrtvoly im nezáleží na tom aby sa ľudia uzdravili im ide o to aby stále kupovali ich výrobky , až si nájdete trošku času pozrite si nasledujúci link, ktorý mi náhodou prišiel pod ruku a ešte odporúčam prečítať knihu " nežiadúci účinok - smrť " spravíte si samé vlastný názor http://www.regenerace.cz/online/zaloba-na-farma...
ja vám z celého srdca želám aby vaše deti boli zdravé a šťastné Zuzana

opica89
7. nov 2013

prepáč opica ale ja nie som registrovaná len sa mi to podarilo vložiť cez teba čo si mi poslala link
ahoj Zuzana
ináč poznám jednu pani lekárničku ktorej manžel užíva lieky len z prírodnej lekárne žiadne svinstvá ktoré nám všade ponúkajú aj v reklamách a lekári majú z predaja ich liekov ktoré nám predpíšu nemalé provízie naozaj odporúčam prečítať knihu " Nežiaduci účinok smrť " nechcem nikoho strašiť viem že niekedy to bez liekov nejde ale prosím nedávajte ich svojim deťom za každú cenu vyskúšajte najskôr babské recepty

babulka82
25. sep 2014

ak by ste niekto potrebovali tento liek viem h poslat,Mali sme ho predpisany ale nakoniec sme nepotrebovali . Mam 3 balenia.

andalika
23. jan 2015

Syn berie uz rok singulair, je hyperaktivny

edwardhoward
30. júl 2015

Má astmu bolo tak zlé, som sa bál ísť kamkoľvek bez môjho rozprašovača. Teraz moje astma je takmer neexistujúci. Nemám žiadne vedľajšie účinky a cítiť sa skvele. Len by som si prial by som mal tento liek o mnoho rokov skôr, vedieť viac http://www.internationaldrugmart.com/montelukas...