Mononukleóza u 7 ročného syna

lvka
26. jan 2018

Ahojte maminy, potrebovala by som poradit.Syn (7) dostal pred Vianocami mononukleozu...opuch uzlin na krku zvacsena slezina, vysoke teploty. V podstate bol az do noveho roku uplne k.o. schudol a naozaj spal a teplotoval. Ked zacalo byt lepsie, hned na zaciatku roka zacal velmi kaslat, dostal triffed, pomohlo, kasel prestal, nastupil do skoly minuly tyzden...koncom tyzdna ale zase hnacky, vysoke teploty...hnacky presli, teplota ustala tak v stredu, dnes je piatok a on je soplavy, spi ..na dotyk vyzera v poriadku, tak si hovorim ze skusim teplotu...a teplomerom ma 38.2...som zufala...pred 2ma tyzdnami mu brali kontrolnu krv na pecen, len aby sme vedeli ako sa ma po tej mononukleoze..mal hranicne hodnoty tak ma lahsiu dietu...vyzera to akoby mal imunitu na 0...moze sa to stale viazat na tu mononukleozu? Nemate lrosim skusenost s rekonvalescenciou? Dakujem...

luliu
26. jan 2018

Mononukleoza oslabí imunitný systém. Preto sa teraz na neho všetko lepí.

lubkaaanz
26. jan 2018

Ja len tolko k tomu ze ako 13 rocna som ju sama prekonala 2 tyzdne na infekcnom....a odvtedy oslabena imunita chripky anginy v kuse nieco..az do 18tky...ako v mojom pripade to odvtedy bolo kazdu chvilu nejaka choroba v dosledku oslabenia imunitneho systemu,navstevovala somnou mama imunologov a brala som dlhodobo lieky na imunitu...co zasa nemusi byt Vas pripad...to nechcem strasit boze chran...kazdy organizmus je samozrejme iny.

lvka
autor
26. jan 2018

@lubkaaanz dakujem, ideme imunologicke o 2 tyzdne mame termin...strasna pliaga toto :(

lubkaaanz
26. jan 2018

To je pliaga to teda hej...imunol.mozno odporuci lieky na podporu imunity...a budu dlhodobo sledovat pecen.testy pre kontrolu..ale urcite sa z toho dostane to prejde pojde puberta a bude dobre..v kazdom pripade vela sil a zdravicka

nanina11
26. jan 2018

Sun mňa tiež teraz..ale okrem uzlín nemá nič..tak som zvedavá ani dopadnú kontrolné testy..navyše som tehotná tak mňa ide z toho porazit

lili777
26. jan 2018

Aj moja dcéra ju chytila pred Vianocami, navyše v kombinácii s dvoma streptokokovými angínami. Bola mesiac doma, odvtedy stále berie ATB, už vyše 2 mesiace /kvôli streptokovovi a vysokému ASLO/. Našťastie už máme výsledky ohľadne mononukleózy v pohode. Ale veľmi oslabuje imunitu, na to nás tiež upozorňovali.

jana_eyre
26. jan 2018

aj moj prvy ju mal diagnostikovanu pred vianocami potom co. mu nezaberali atb na anginu.. nastastie velmi mierny priebeh, mala to potom aj dcera.. dnes sme. sa dozvedeli vysledky krvi pecenove testy ok, ale my sme mali stale dietu.. (zase sme sa dozvedeli ine komplikacie ale nesuvisia) ale co chcem povedat, ze odvtedy je uz 3x chory sice tak lahko ale zase.. aj dcera co mala dovtedy super imunitu.. aj som citala ako to oslabi a tak je to fakt tak, verim. ze do jari bude lepsie.. hlavne dufam. ze syn trocha proberie strasne schudol, bedrove kosti mu vidno aj na chrbte vyzera to. strasne.. skore uzdravenie..

janapiestany
26. jan 2018

ja som mala mononukleozu 3tyz.infekcne dieta bez soli a varene na vare alebo len cistej vode no hnus a pecenove testy mam stale zle a je to tomu 7rokov :(

sadika
27. jan 2018

Moja dcerka to mala ked mala 1.5 roka. Do toho este zapal moc. ciest. Horucky 3 tyzdne 40-tky. Dr. predpisala sirup na imunitu- isoprinosin. Po mononukleoze je imunita na 6 mesiacov v haji.

lvka
autor
27. jan 2018

@nanina11 ahoj, nemusi to byt zle, su ludia ktori to prekonaju ani o tom nevedia a tych je vacsina..;) budem drzat palce aby bol syn z toho hned vonku...

@lili777 :( strasne...nech je to rychlo ok

@jana_eyre nas je doslova kost a koza...po tej mono uplne..potom sa trosku rozjedol a teraz min tyzden tie hnacky :( ked ho vecer sprchujem plakala by som..vidim kazde rebro, stehna ma ako moje ruky :( celeee zle... dakujem, aj vam skore uzdravenie...;)

@janapiestany 7 rokov :( ach jaj..pestrec nepomaha?

@sadika malinka bola na takuto chorobu chudatko :(

Velmi pekne vam vsetkym dakujem..vidim ze imunita bude na nic..:( dnes vstal bez teploty vyzera podstatne lepsie..len v pondelok zacina skola a vsade je sama chripka :/
Drzim vam vsetkym palce, co sa s tym teraz trapite, nech to naozaj rychlo prejde..snad nas zachrani jarne ppcasie...;)
Dakujem!

bibistec
27. jan 2018

Ono najlepsie by bolo keby nemusel do kolektivu aj ked to sa velmi neda. Moja vraj mohla prekonat mononukleozu tiez mala podobne priznaky aj v nemocnici sme boli ale potom uz nesla do skolky pol.roka a dala sa nejako.do poriadku. Brala b vit na krcotvorbu a multivitaminy a kontrolovali ju a dala sa do poriadku

nanina11
27. jan 2018

A vy ste všetci boli v nemocnici? Lebo my nie, že tie výsledky nie sú také zle, aby šiel ležať

jana_eyre
27. jan 2018

@nanina11 nie ani my sme neboli, mal teploty len cca 4-5 dni.. a dcera dokonca len 3dni ale mala biele mandle a atb nebrala a aj tak preslo.. vsetci komu som o tom hovorila boli zhrozeni, ze to mal byt v nemocnici, ale lekarka ma uistila ze pri miernom priebehu je to zbytocne a mala podla mna pravdu.. okrem. toho. boli potom prazdniny tak to vlastne dobre vyslo..

nanina11
27. jan 2018

@jana_eyre no syn nemal vôbec nič len tie uzliny pečeň ok,

jana_eyre
27. jan 2018

@nanina11 tak aspon ze tak a uz ju nikdy dufam. nedistanu..

nanina11
27. jan 2018

@jana_eyre tak v to dúfam aj ja..v piatok ideme na krv, to zas bude veselo v ordinácii

jana_eyre
27. jan 2018

@nanina11 drzim. palce.. aj u nas bolo veselo, prvy krat ked mu brali krv bol v pohode, ale ten druhy mal. studene ruky a ja a muz sme teda vobec netusili ze to je potom. tazke zobrat.. nevedela ho pichnut, pukla mu zilka a nakoniec mu brali z chrbta ruky co ho moc bolelo.. tak si pre istotu vezmite nieco zohrievacie na ruky..

lvka
autor
27. jan 2018

@nanina11 neboli sme ani my v nemocnici, vyledky pecenove ma hranicne...len teda ide z choroby do choroby :/

diuska86
27. jan 2018

Co boli okolo mna deticky s mononukleozou, polroka boli zvacsa doma (ziadne skolky, skoly) velmi prisna strava a vela vitaminov. Moj 2rocny syn sice tuto chorobu prekonal ale len so soplikmi a az dodatocne mu zistili ze mal vlastne mononukleozu a nik tomu neveril ze mal taky lahky priebeh, ale my sme mu kvoli tym soplikom davkovali vit. B, c a d a tie sa beru aj pri mononukleoze takze mu to asi pomohlo

nanina11
27. jan 2018

@diuska86 tiež berie tie vitamíny plus sirup iso niečo a proste vyzerá že mu nič nie je,, diétu nemá, len vitamíny a ovocia kopec

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cerez
27. jan 2018

Moja dcérka bola na tom rovnako. Dokonca dostala po mononukleóze kiahne a po nich opakované chrípky a podobne. Dali sme jej u pediatričky urobiť krvný obraz a zistilo sa, že má nízky počet bielych krviniek, tak nás poslala k imunologičke a následne dostala liečbu na posilnenie imunity.

misiatko87
27. jan 2018

Ja si myslím že mal zostať dlhšie doma. Je to záťaž na organizmus. Ja som mala mononukleózu na základne aj na výške a vždy vyše mesiaca doma. Perfektná vec čo ma z toho vždy vyhrabala je Wobenzym. Naozaj vysoké davk