Mate niekto skusenosti s mononukleozov? Moj 10 rocny syn to ma a je strasne unaveny. Nejake tipy napr. Na vitaminy a pod.?
mne to mali deti v 2 a 3 rokoch... lahsia strava pecenova dieta a vela oddychu
Ja som mala ked som mala 19 rokov a si pamatam aky strasny stav ja som mala. Skoro som umrela ☹ nehovorim ze sa to stane synovi to nie ale mne to tak zanedbali ze mi to neskutocne na vsetko zautocilo a skomplikovalo sa to veeelmi. Ja som lezala takmer mesiac v nemocnici ale pamatam si na ten stav bez akejkolvek energie....na WC ked som doma sla som si lahla na zem 3x a to som mala wc 5m od izby...totalna vycerpanost organizmu.
MUSI lezat, pit tekutiny a na pecen jednoznacne bylinka Ruman Farbiarsky -susene drtene kvety 1cl do 2cl detskej vyzivy kazde rano na lacno a pecenove testy sa zazrakom (doslova) upravia. Tuto bylinku mame odskusanu na mne na sestre ked mala zltacku a doktori sami nechapali ako sa pecenove testy tak rychlo mozu upravit a zlepsit...drzim palce
On mal pecenove testy v poriadku mal ale zvacsenu slezinu.
@danik2010 mne doktorka povedala,ze mám dať dcére vit.B, nič vyprážané ani udene
môj syn mal mononukleózu ako 9 ročný. Mal vysoké horúčky, stašne rýchlo mu opuchlo hrdlo, nevládal ani prehĺtať. Z hodiny na hodinu sa mu zhoršil stav tak, že sme skončili na infúzkach. Tie bral 2 a pol dňa. Jednoznačne určite kľudový režim, žiadne mastné a ťažké jedlá. My sme mali prísnu diétu, kôli pečeni. V nemocnici si poležal 8 dní a potom ešte 2,5 týždňa bol doma. S díétou - nemastné neslané sme pokračovali aj doma. V škole bol do konca roka oslobodený od TV, z čoho bol najviac nešťastný. Samozrejme sme brali tabletky na zotavenie pečene a ešte niečo, ale už si nepamätám čo. Tak skoré uzdravenie.
V prvom ročníku na výške v zimnom semestri... nejako sa to šírilo vtedy, dostali sme to asi 3-4 z 200 v ročníku v rovnakom obdobi... doktorka na to prišla až potom ako mi nezabrali Atb na zápal mandlí a spravila mi krvné testy, z čoho jej vyšlo že pomaly by som ani žiť nemal, skončil som v nemocnici a transfuzii... pretože mi v tele prakticky kolovali len zblbnute monocity...
A malému by som nedával nič čo by priamo neodobrila doktorka, nie je to sranda... ale deti by to mali zvládať c pohode... problém sú pubertiiaci a starší najmä...
lieky na regeneráciu pečene od vašej dr,pestrec ostromariánsky najlepšie granule,poctivá diéta.....a potrebuje čas,kým sa zotaví