Mononukleóza a teploty u 4-ročného

meginka32
4. apr 2024

Dobrý deň,
Koľko dní mali vaše deti teplotu pri mononukleóze? My mame uz 17. Deň ale pridruzil sa nam zapal priedušiek a laryngitida.
Uz som zufala z toho.

evinka400
4. apr 2024

@meginka32 Ahoj, môj mal teploty takmer dva týždne, kým sa to začalo zlepšovať. Dostával sa z toho skoro tri mesiace. Bol veľmi unavený a veľa spával. Veľmi dlho sa cítil slabý, mal dodržiavať šetriaci režim. Úplne obmedzené aktivity, asi dva krát kontrolu na infekčnom a samozrejme nejaké lieky a diéta. Je to veľká záťaž na pečeň. Bolo to dávnejšie, podrobnosti si už nepamätám. Netreba to podceňovať, treba dodržiavať liečbu. Čo sa týka tých pridružených ochorení, tak skúsenosti nemám. Prajem skoré uzdravenie drobcovi.

meginka32
autor
4. apr 2024

@evinka400 ďakujem za odpoveď. Uzivame vitaminy c d a zinok, a lieky na znizovanie teploty, ako nam naordinovala doktorka. Snazim sa mu robit dietnejsie jedla. Vyuzival isoprinosine. Momentálne dostal antibiotika na pohotovosti, lebo mal 39.9 teplotu a mal vraj zapal hrtana.
Dnes uziva antibiotika uz 5 den a stale ma teplotu. Uz som sa rano tesila lebo od vecera nemal teplotu az do obeda a potom mu to zase stuplo.
Kedy toto uz skonci.

dasenka26
4. apr 2024

@meginka32 dcéra bola s mononukleózou v nemocnici, po 5 -6 dňoch ju pustili zdravú domov

meginka32
autor
4. apr 2024

@dasenka26 nas zatial doktorka neposlala. Chodíme k nej ako na klavir. 2x do tyzdna sme u nej a boli sme aj na pohotovosti. Zajtra ideme opat na kontrolu.

dasenka26
4. apr 2024

@meginka32 u nás boli vysoké teploty a zahnisane mandle, dostala ATB a tie nezaberali, doma sa trápila, tak nás poslala do nemocnice a tie infúzie jej veľmi pomohli, závisí od lekára

meginka32
autor
4. apr 2024

@dasenka26 on to zvlada praveze dobre. Funguje ako normalne. Hra sa, tancuje, vymysla, naje sa. Akurat ta teplota. Ked je teplota tak je trosku unaveny ale nic hrozne. Mal 39.9 a chcel sa hrat. Kasel uz velmi nema. Ten ustupil. Tak uz len tie teploty keby chceli uz konecne prejst.

meginka32
autor
4. apr 2024

@dasenka26 ani mandle nema hnisave. Len mal zapalene to hrdlo.
Na zaciatku mal hrce na krku ale tie mu po 4 dnoch zmizli.

frederika2011
6. máj 2024

@meginka32 ahoj mi sme ju prekonali v decembri ale žiadny príznak len uzliny na krku. Už je máj niekedy mu sa zvecsi niekedy je normálna teraz sa mu zas zväčšila syn má 3,5r boli sme na Sone brucha krku pečeň aj slezinu mal z mono zvecsenu inak mame ísť ešte na kontrolné sono

meginka32
autor
10. máj 2024

Tak už sme konečne v poriadku. Trvalo to jeden a pol mesiaca, kym mu presli teploty. Odisli na 2-3 dni a potom opat sa vratili na den, dva. A takto asi 3x.
Ale boli sme aj na odberovh kontrolných a uz boli vysledky chvalabohu v poriadku. Nikomu tuto hnusnu pliagu neprajem. My sme si s nou veruze uzili svoje.

frederika2011
12. máj 2024

@meginka32 aha jasne ved práve bojím sa toho malý mal uzliny zmizli a keď je teraz chorý ma viditeľné aj odbery sme mali robene inak je už všetko okej len ma sérum tie uzliny ako Abojovat stým už aby ich nemal alebo sa neuvažovali som stihol na nervy

deniska899
20. jún 2024

@meginka32 prosím ťa vyšli mu aj vyššie monocity?či podla čoho to usúdi dr