Monkasta a čudné príznaky

sara0705
16. dec 2024

Poprosím o radu, mojej dcére, ktorá bude mať v marci 6 rokov predpísali Monkastu berieme 10dni a pozorujem na nej čudné príznaky. Každú noc sa bojí zaspať, stále hovorí, že sa bojí zlých snov, že prečo má také zlé sny... a hovorí mi, že prečo kričia tak tie deti a pritom je ticho všade. Je taká podráždená...
Princíp nasadenia Monkasty je podľa imunologičky, preto aby sme mohli vysadiť kortikoidný spray Flixotide berieme cca od polovice septembra večer 1 vstrek a k tomu Zodac kvapky
10 kvapiek večer a pridala nám do toho Monkastu tablety 4mg...
Boli sme 1 krát u imunologičky 4.12.2024 pretože sme prekonali čierny kašel + mycoplazmu.... Brali nám tam krv a výsledky budú až v polovici januára a dr. ešte ani žiadne výsledky nemá a už nám nasadila tento liek Monkasta, tak tomu vôbec nechápem. Už len to, že tam píšu, že je to liek na liečenie astmy u deti a nám žiadna astma nebola potvrdená..
Vôbec tomu nechápem. Čítala som nežiadúce účinky a boli tam aj takéto podobné veci + všeličo horšie...
Budem volať dr ak sa vôbec dovolám čo robiť - vôbec sa mi to nepozdáva...
Ďakujem všetkým za každú radu a skúsenosť.

1mina
16. dec 2024

Moj syn bral jednu dobu monkastu, nevsimla som si na nom nic, a dcera berie dlhodobo spiromon co je tusim to iste viac menej a tiez ok. Ona ale tiez berie aj ten silnejsi flixotide. Teraz sme zacali imuniterapiu aby sa casom mohli vysadit tie lieky. Kazdopadne neziaduce ucinky su individualne takze asi jedine dovolat sa dr a zhodnotit.

30majka71
16. dec 2024

@sara0705 áno monkasta má takéto nežiaduce účinky, takže jedine volať lekárke a zmeniť liečbu

matricia
16. dec 2024

@1mina Nám robil zle aj ten Spiromon cmúľacie tablety.

1mina
16. dec 2024

@matricia dcéra ich zbožňuje 😂 ale našťastie vôbec žiadne problémy s nimi nemá

sara0705
autor
17. dec 2024

Ďakujem za info. Volala som dnes dr, ozve sa mi, keď nebude mať pacientov. Tak uvidím - ja už som jej to včera aj tak nedala. To sa nedá takto fungovať....

nikiki29
17. dec 2024

Monkasta má presne takýto efekt. Bohužiaľ ☹️ my sme mali aj náhradu a napriek tomu Dr trvala na opätovnom nasadení monkasty 😏

sara0705
autor
18. dec 2024

Doktorka hneď povedala, že ich treba vysadiť pokiaľ sú tam takéto príznaky.... Tak uvidíme čo vymyslí, keď sa pôjde na kontrolu respektívne výsledky z krvi keď budú...